Jump to content
Dogomania

Jaki będzie Twój kolejny pies?  

821 members have voted

1. 1. Jaki będzie Twój kolejny pies?

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak Neo zdechnie (niech zyje jak najdłuzej) to na pewno jack russell terrier albo whippet,a potem ktorys z nich,czyli bede miala JRT i whippeta. uwielbiam patrzec na biegajace whippety,az mnie dreszcze przechodzą ;)

Posted

A ja w przyszłości, to chciałabym mieć 2 psy.
Jednego ze schroniska i chihuahue długowłosą, ale to tylko marzenia ;)
Dlatego myślę że będę miała 2 psiaki ze schroniska. ;))

Posted

zyxz napisał(a):
A ja w przyszłości, to chciałabym mieć 2 psy.
Jednego ze schroniska i chihuahue długowłosą, ale to tylko marzenia ;)
Dlatego myślę że będę miała 2 psiaki ze schroniska. ;))

Mam tak samo. Moim marzeniem jest ONek ( nie musi być oczywiście z hodowli tylko raczej taki schroniskowy), ale pewnie prędzej zgarnę coś na mieście nie wiedzieć kiedy ( na razie mam dwa swoje + zawsze jakiś na dt).

• 3 weeks later...
Posted

jak miałam moją małą sunie kundelkę, zawsze marzyłam o jakimś rasowcu<i to dość dużym, bo marzenie o wielkim psie nigdy się nie zmieniło;) ). Co jakiś czas mi się zmieniały te rasy, bo nie pasowały/znajdywałam wady, a teraz....mamy w domu duże kudłate kundlisko, które na żadnego rasowego bym nie zamieniła :loveu: więc pewnie już mi tak zostanie, że same 'burki' będę miała.

• 8 months later...
  • 2 months later...
Posted

W tym momencie nie mam warunków na drugiego psa i jeszcze chyba przez kilka lat nie będę miała, ale kiedyś przyszłości na pewno będzie kolejny mieszaniec :) Z tym, że raczej będę szukała dorosłego psa, bo podobają mi się psiaki szczupłej budowy i długołape, a ze szczeniaczka nie wiadomo nigdy co wyrośnie :)
Ogólnie wydaje mi się, że kupowanie rasowego psa ma sens głównie wtedy, kiedy się ma jakieś bardzo konkretne plany pracy z psem. Do dogoterapii, jako psa ratunkowego, do pracy w zaprzęgu. Wszędzie tam, gdzie potrzebne są bardzo konkretne predyspozycje psychiczne i fizyczne. W innym wypadku - kundelek fajniejszy :)