Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dusia jest jak z bajki o Brzydkim kaczątku.
Najpierw smutna, niedoceniana, odrzucona (przywiązana do cmentarza), przygnębiona - jak brzydkie kaczątko
Teraz miła, wesoła, przyjazna, cudowna - piękny łabędź

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam i ryczę. Lu Gosia opowiadała mi dziś wszystko po kolei.....ale to trzeba przeczytać :) Nie wierzę ,że Cykusia uległa takiej metamorfozie w ciągu kilku godzin. My naprawdę przez ten cały czas oglądałyśmy tylko jej ogonek ..zawsze leżała mocno wcisnieta w szeline między buda a ogrodzeniem. Dokonałyście cudu. Takiego zakończenia zupełnie się nie spodziewałam...... Dzięki Wam wszystkim....... Uważam ,że Niepołomice to takie Psie Niebo tu na ziemi......i nasz Cykunia zbliżając sie do tego Nieba....odzyskała wole życia. To był cud:).... A Wy Wszyscy.....Niepołomickie Anioły....... I nasz Gosia kochana....... której też dziękujemy z całego serca.
Chylę czoła przed Wami wszystkimi......

Posted

Dzisiaj jadę do Dusi ( i nie tylko). Zobaczę to Cudo na własne oczy.:multi:
Bardzo Was proszę jak ktoś będzie robił ogłoszenia to dajcie kontakt na mnie :
irenaka7@wp.pl tel. 012 641-97-02 lub 500-18-19-20
A gdzie są te ogłoszenia już zrobione?

Posted

"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - Mark Twain

Latem wszystkie istoty nabierają sił, aby móc przeżyć zimę.”
No właśnie lato.. ciepła ,wręcz upalna pora roku, uśmiech na twarzach urlopowiczów, święty spokój, wolny czas. Jak fajnie rozmarzyć się, położyć na plaży, nie myśleć o niczym. Zapomnieć o wszystkim. A czy leżący na ów plaży człowiek pomyśli w ułamku sekundy o przyjacielu, którego akurat przywiązał do drzewa lub oddał do schroniska, by bez problemy wylegiwać się na słońcu?? Sprawa raczej wątpliwa.
O ciepłych, letnich myślach może zapomnieć maleńka, młoda suczka pozostawiona sama sobie, przywiązana do cmentarnej bramy. A cmentarz z pewnością nie jest miejscem dla takiego maleństwa. W ogóle brak domu jest wielkim cierpieniem dla jakiegokolwiek stworzenia. Co musiała przejść ta mała istotka, gdy jedno z jej dzieci zmarło w schronisku, a drugie zostało zabrane do adopcji?? nic nie mogła począć, zamknęła się w sobie, schowala w ciasnym miejscu, bo jakie to życie??jaka jest nadzieja, ze los postawi na jej drodze upragnione miejsce przy swoim panu.I zamiast mokrego,zimnego boksu otrzyma ciepły kocyk, miłość i bliskość człowieka, który nie przywiąże Dusi do cmentarza ,ale przywiąże sie do niej,już do końca..

ciemno wszedzie glucho wszedzie co to będzie co to będzie”
Czy wspomnienie cmentarnej bramy zamieni się w bramę do szczęścia już na zawsze??

:roll:

Posted

Jestem już po pierwszym spotkaniu z Dusią.:loveu:
To, że kochają Ją wszyscy nie ulega wątpliwości, nie można Jej nie kochać:loveu::loveu::loveu:
Przyjęła nas z lękiem, bo przecież obcy ludzie przyjechali ale szybko się przyzwyczaiła, biegała z Filipkiem i nawet dała się nakarmić i pogłaskać:loveu:.
W Paulinkę i Bożenkę patrzy jak w obraz, zupełnie nie wiem jak się rozstanie z nimi. Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom, bo rozstanie będzie bolesne.
Wklejam "parę" zdjęć.
Mam nadzieję, że też sie zakochacie!!!:loveu::loveu:

Posted

magda222 napisał(a):
Obiecane pieniążki na sterylkę przelałam.
Sorry,ze dopiero dziś...:oops:

Sterylka podobno zaplanowana na środe także na pewno do tego czasu dojdą.

W imieniu Duśki i swoim dziekujemy:lol::lol:

Posted

przeczytałam cały wątek od dechy do dechy i jestem przeszczęśliwa,że Dusia jest uratowana :loveu: jesteście wspaniałe.
Ocena psa w warunkach schroniskowych jest naprawdę bardzo często mylna.
Dobrze,że ta pomyłka zakończyła sie tak dobrze.