Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Giovani :loveu:

Patyś jest wychowany jak cholera - w ogóle nie rozumie co do niego mówię :evil_lol:, rozumie tylko Patyk NIE!

Jak znajdziemy prosty kawałek terenu w tym kraju to fotograf dopiero pokaże co potrafi, na razie wszyscy troje ćwiczymy ćwiczymy :eviltong:

Posted

Ja bym mu nadgarstki wykręciła na zewnątrz, nie ma tam jakiej śrubki, coby wyregulować???:evil_lol:
ale ciałko... no, no miodzio i chyba żadnego białego włoska???

Posted

białego nie ma, za to jakieś ryże:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ma

nadgarstki na tych fotkach to właśnie skutek górki na której stoimy, którą zniwelowałam przekręcając trochę fotkę :eviltong:, a nadgarstka już nie umiałam przekręcić. Muszę zrobić mu fotki na jakieś równinie, jak znajdę taką
mogę albo wstawiać fotki idealne raz na pół roku, albo takie bardziej normalne codziennie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Jak odchodzą psy ze stafikowej gromadki to są to nasze najgorsze dni. Takie odejscie przeżyliśmy na własnej skórze i byliśmy tym na długie dni wstrząśnięci, dlatego bardzo współczujemy straty Grubego. Proszę się trzymać. Pozdrawiamy. Laura i Mirek

Posted

Thank you porterin! Teraz znacznie lepiej, ba doskonale i wzorcowo :multi:

Zauważyłam też, że Patyk pięknie wypolerowany, na wysoki połysk :loveu: a można wiedzieć czym go tam na wyspach karmisz??? bo wołowinkę to mają najlepszą w tej części świata.... :razz: nawet przypraw nie używają...;)

Posted

Patyczak, żywi się Royalem. Jeśli chodzi o wołowinę, to wychodzi mi już bokiem :lol:, ale rzeczywiście jest super, no i dzielę się z Patysiem, co mam zrobić :oops:

Ja wolę jak Patyk tak stoi:

zdecydowanie lepiej się wtedy czuję :eviltong:

Posted

No właśnie, royal - wielokrotnie słyszałam opinie, że psy po royalu mają pięknie błyszcząca sierść - i muszę przyznać, że moje oba dwa też mają niezły glanc :p nasz doktor zawsze się pyta czym je tak pastuję :lol:

porterin, jak tak stoi też mi się podoba :p natomiast nie przepadam za ustawieniem psiaka ze zwróconymi do wewnątrz nadgarstkami, co przyuważyłam, szczególnie ostatnio, u niektórych brytyjskich psiaków - nie to żeby zaraz u Patysia... aczkolwiek na poprzedniej fotce maiłam takie wrażenie jakby miał lekko wykręcone do środka...

Posted

Ja takie ustawienie przyuważyłam u psa z pierwszej lokaty w klasie pośredniej na światówce w Poznaniu :lol: Myśle, że ma na to wpływ płytka klatka. Mam nadzieję, że Patyk tak mieć nie będzie.

A na tym zdjęciu Patyczaka prawa łapa jest w rzeczywistości niżej niż lewa - górka i sobie wykręcił, albo mu się ześlizgnęła. Obiecuję poprawę ;)

Nie wiem czy to tylko Royal daje takie efekty, wcześniej jadl inną karmę, nie wiem nawet jaką, mam ją nawet, ale Patyk po przeprowadzce przestał ją lubić. Royala je od 11.10.

Posted

porterin napisał(a):
Obiecuję poprawę ;)

Koniecznie!

Co do glancu, na pewno nie sam royal, choć ma w składzie elementy poprawiające kondycję sierści - widać to właśnie po psach, które go jedzą.
Ale ogromne znaczenie ma też zapewne rodzaj sierści: przyuważyłam, że staffiory maja różną w dotyku i wyglądzie sierść: błyszcząca lub matową, miękką lub twarda, szorstką, krótką i przylegającą ale też dłuższą "luźniejszą". Najbardziej się błyszczy, z moich obserwacji, ta króciutka, twarda i mocno przylegająca. I na taka wygląda mi patykowa, chociaż w jego wieku jest pewnie jeszcze mięciutka :p

Posted

A z moich obserwacji wynika, że częściej psy pręgowane mają własnie taką sierść. Zobaczymy co z tej sierści wyrośnie:lol:

Ja się cieszę, że mimo wyczuwalnej przeze mnie strasznej wilgotności powietrza, nie ma Patyczak żadnych zmian skórnych.