Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

17.06.2008 odeszla moja ukochana pisnka Kesi z powodu ciezkiej choroby mocznicy, miala 16 lat .Kiedy przynioslam ja do domu to byla taka malutka ze miescial mi sie na dloni ,byla mieszancem kundelka z jamnikiem i najukochanszym psiakiem na swiecie,dla mnie wyjatkowym. Przez te lata nazbieralo sie tyle pieknych wspomnien ze moglabym ksiazke o niej napisac,zawsze w miare uplywu lat balam sie ze kiedys nadejdzie dzien kiedy odejdzie,jak to pewnie czesto bywa nie bylam przygotowana ze nastapi to w tym momencie . Niestety mocznica jest taka choroba ze w momencie wykrycia nerki nie pracuje w 80%,wyniki badan miala bardzo zle,pomimo to zaczelismy ja dializowac-niestety nic to nie dalo.... nie bylo juz nic do zrobienia ......odeszla.....ale w sercu moim pozostanie na zawsze.Bol i tesknota pozostaly pomimo ze adoptowalismy inna suczke ze schroniska .

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agga widze na twoim atavarze zdjecie pieknego pieska i czarna wstazke,wiec wnioskuje ze i on(ona) odszedl(odeszla) wiec i mi jest rowniez starsznie przykro,jesli jestes w stanie napisz mi co sie stalo twojemu pieskowi,pozdrawiam

Posted

JustynaM. napisał(a):
Agga widze na twoim atavarze zdjecie pieknego pieska i czarna wstazke,wiec wnioskuje ze i on(ona) odszedl(odeszla) wiec i mi jest rowniez starsznie przykro,jesli jestes w stanie napisz mi co sie stalo twojemu pieskowi,pozdrawiam

Tak mojej Sarci nie ma już ponad 2 lata. Jeśli chcesz o niej poczytać zapraszam tu:

SARA[`]

Posted

Agga przeczytalam caly watek Sary od poczatku do konca-wiele lez wylalam czytajac to co napisalas,ogladajac film,bo rozumiem Cie bardzo dobrze...:placz:poza tym wiele nowosci sie dowiedzialam- jako ze jestem na dogomanii kròtko nie mialam pojecia ze isnieje cos takiego jak wirtualny cmentarz czy Ogrod Psiej Szczesliwosci,teraz nie przebywam w Pl wiec nie moge kupic sms-em Saruni znicza ,ale jak bede w pazdzierniku to na pewno ja tam jeszcze odwiedze. Ja swoja Kesi pochowalam sama w ogròdku -nie dalam jej nikomu dotknac i zasadzilam jej konwalie ,tez mi jej strasznie brakuje pomimo ze mamy nowa suczke-wcale nie nowa ,bo ze schroniska i nikt nie wie ile ma lat,ale to nie to samo....

Posted

[quote name='JustynaM.']Agga przeczytalam caly watek Sary od poczatku do konca-wiele lez wylalam czytajac to co napisalas,ogladajac film,bo rozumiem Cie bardzo dobrze...:placz:poza tym wiele nowosci sie dowiedzialam- jako ze jestem na dogomanii kròtko nie mialam pojecia ze isnieje cos takiego jak wirtualny cmentarz czy Ogrod Psiej Szczesliwosci,teraz nie przebywam w Pl wiec nie moge kupic sms-em Saruni znicza ,ale jak bede w pazdzierniku to na pewno ja tam jeszcze odwiedze. Ja swoja Kesi pochowalam sama w ogròdku -nie dalam jej nikomu dotknac i zasadzilam jej konwalie ,tez mi jej strasznie brakuje pomimo ze mamy nowa suczke-wcale nie nowa ,bo ze schroniska i nikt nie wie ile ma lat,ale to nie to samo....

Oj kochana teraz to mi się łza w oku zakręciła:-(

Posted

Tylko pozazdroscić Wam tych 16 pieknych lat... Nam dane było tylko 8 miesięcy... Tak mało, jadnak na tyle dużo by pokochać... Hapcia była jamniczką (avatar)... Ma także tu wątek na tm pt: "Hapiczko, na zawsze pozostaniesz w moim sercu" Mimo że minął już rok wciąż wylewam masę łez spoglądając na Jej zdjecia....

Posted

wczoraj pierwszy raz od smierci snila mi sie Kesi -na dogomanii czytalam watek o suczce znalezionej przy torach ze stara rana w tylnej lapce pod ktora bylo zywe mieso .i Kesi mi sie snila ze tez miala chora tylna lapke-wstalam zmasakrowana:placz: ucieszyalam sie ze mi sie snila ,ale dlaczego z ta chora lapka????mysle ze to przez ten watek co czytalam. Kesi-sloneczko , tak mi ciebie brakuje:placz:

Posted

Justynko!

Tyle cudownych , wspaniałych lat.
Tyle miesiecy, tygodni, godzin , minut.
Tyle miłości w każdej sekundzie życia .

To trzeba pielęgnować.Pamiętać, wspominać, rozmawiać, dotykać, płakać,uśmiechać się....
Wiem, że ból rozrywa serce(u mnie do tej pory), wiem, że słyszy się głosy, szczekanie, że reka wędruje na ulubiony fotel, że czuje sie zapach na niewypranym kocu....bo to czuje sie miłość.Tą najprawdziwszą, szczerą do bólu, bezinteresowną....

"Stoję przy Twoim łóżku, przyszłam chociaż zerknąć
widziałam jak płakałaś i ciężko Ci było zasnąć

zapiszczałam cichutko gdy ocierałaś łzę z policzka
"to ja" nie zostawiłam Cię, jestem tu i czuję się dobrze

byłam przy Tobie gdy jadłaś śniadanie, gdy nalewałaś herbatę
zamyślona sięgałaś dłonią w pustkę by mnie pogłaskać

byłam przy Tobie gdy stałaś nad moim grobem i delikatnie go pielęgnowałaś
chciałam Cię zapewnić, że ja tam nie leżę

teraz jest możliwe żebym była stale blisko
i mogę Cię zapewnić, że nigdzie nie odeszłam

siedziałaś bardzo cicho i nagle uśmiechnęłaś się jakbyś wiedziała
że tego cichego wieczoru jestem obok Ciebie

dzień się skończył, uśmiech znikł, ziewasz
dobranoc, zobaczymy się rano

kiedy przyjdzie czas i przekroczysz tęczowy most, spotkamy się po drugiej stronie
pobiegnę do Ciebie co sił w łapach i zawsze będziemy razem

chciałabym Ci pokazać tyle rzeczy, jest tyle miejsc do zobaczenia
bądź cierpliwa, dokończ swoją podróż, a potem wróć do mnie - do domu..."

Posted

Monia wlasnie weszlam na dogo i przeczytalam twoja wiadomosc i poryczalam sie strasznie czytajac ten wiersz:placz::placz::placz:
wiesz pomimo tylu lat to chcialabym zeby byla jeszcze ze mna

Posted

Justynko :glaszcze:

Dżekuś dawał mi swą miłość przez 13 lat.
Melusia moja jedyna przez 6 tylko .
I nie ma dnia żebym o nich nie myslała.
To miłosci moje !!!! Serca nadzwyczajne.I nic nigdy tego nie zmieni!

Posted

Monia masz racje-nasze psiaki pozostana w naszych sercach na zawsze ,zawsze bedziemy je kochali i zawsze pamietali ,dobrze za jest dogomania tutaj mozemy podzielic sie swoim bòlem z innymi i zobaczyc jak wielu jest ludzi ktorzy kochaja swoje zwierzeta i przezyli takie same doswiadczenia.:calus: