Jump to content
Dogomania

ALARM SOSNOWIEC!!! Głodzony i bity BERNARDYN 7 m-cy!!!!! URATOWANY I W NOWYM DOMU!!

Recommended Posts

Posted

DOGoMANIACY Z SOSNOWCA!!!!!
Potrzeba pomocy!!!!

Dostałam rozpaczliwy sygnał od kobiety mającej sklep w Sosnowcu o bernardynie szczeniaku 7 miesięcznym.

Jest to podobno piesek, który urósł i znudził się właścicielom, nie karmią go (bo za dużo je!!), jest bardzo wycofany i przestraszony, czasami udaje mu się uciec (lub jest wypędzony) biega po ulicach i błaga o jedzenie!!!

On ledwo chodzi!!! Wlecze łapkami i przewraca się!!!!

Ze względu na odległość nikt od nas z fundacji nie jest w stanie zobaczyć faktycznego stanu, dlatego prosimy o pomoc dla malucha poprzez dogo!!!

TO JESZCZE DZIECKO :placz:

Kto z Sosnowca mógłby w jakikolwiek sposób pomóc w tej sprawie, to bardzo bardzo PILNE!!!! na już!!!!!

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W międzyczasie jak pisałam 1 posta, dzwoniła pani znowu.

Rozmawiała z właścicielką. Pies był regularnie od szczenięctwa bity / cytuję "tłuczony" przez zięcia, za wszystko, więc jest (cytuję) "dobrze wychowany i tylko leży".
Do jedzenia dostawał zawsze 2 porcje rosołowe za 1,35 / szt. Na cały dzień.
Ludzie... rosnący BERNARDYN!!!!

Dam sobie rękę uciąć, że on ma dysplazję z niedożywienia i dlatego nie chodzi :placz:

Dodatkowo jest cały brudny, bo nigdy nie był normalnie kąpany, tylko w jakichś wyrobiskach wodnych, bo (cytuję) "kąpanie tego bydla by kosztowało ze 30 zł za wode"

Pani dała mu ze sklepu 2 pączki, które pochłonął w całości i pani podjęła decyzję, że do weekendu weźmie go do swojego mieszkania w bloku, gdzie ma już pełno zwierząt!!! Ale nie może patrzeć na to co się dzieje z tym psim dzieckiem!!
Wierzcie albo nie, ale rozpacz tej pani słychać przez telefon, potrzeba kogoś kto odwiedziłby i fachowo spojrzał na tego pieska! On cierpi i tzreba mu pomóc!!!

Posted

Teoretycznie tak, choć nie wiadomo co właścicielom może przyjść do głowy!
Pytałam, czy pani mogłaby być świadkiem w spr. o znęcanie się, niestety pani boi się ich i o swój sklep..
To nie są normalni ludzie, widać zresztą!
Pani wydębi od nich zrzeczenie. Wtedy maluch będzie bezpieczny!

Potrzebny: DT od niedzieli, karma, zabranie psiaka do weta....

Posted

Ja też, dzięki Kasia!

Pani znowu dzwoniła, dzisiaj pójdzie z zrzeczeniem do tych ludzi.
Wspaniała kobieta, uratowała tego pieska!

Nie można zostawić jej samej z nim bez pomocy..

Posted

Spokojnie,pomozemy.W Sosnowcu z koła Emira jestem ja,UeMka i peter.Dajcie namiary na te kobiete,bedziemy działac.

Jeszcze lepiej dajcie tej kobiecie mój telefon,na jutro mamy zaplanowane interwencje to od razu zadziałamy
666014919

Posted

mogę tylko podnieść biedaka. popytam wśród znajomych może ktoś będzie chciał takiego benka do ogrodu.
proszę dajcie znac co z jego zdrówkiem, czy rzeczywiście właściciele zafundowali mu krzywicę i niedozywienie? macie fotki? ja jestem uziemiona przez remont przez najbliższy tydzień conajmniej.

Posted

BajkaB napisał(a):
Spokojnie,pomozemy.W Sosnowcu z koła Emira jestem ja,UeMka i peter.Dajcie namiary na te kobiete,bedziemy działac.

Jeszcze lepiej dajcie tej kobiecie mój telefon,na jutro mamy zaplanowane interwencje to od razu zadziałamy
666014919

Edyto :calus: dziekuje WAm bardzo .....bardzo ....jak moge wam pomoc:shake: ....kocham wszytkie beniulki ...i serce mi pęka

Posted

halbino nie pisz MIAŁ >...................on ma ....oby żył i udało sie go zabrac ...tylko kurcze gdzie .......do hotelu ...kasa ?potrzebna .......:-(:-(:-(a tego gnoja zięcia bym za jaja powiesiła .....i pomału kastrowała ....

Posted

Pierwszy krok to napewno zabranie go do lecznicy i RTG bioder, on podobno nie wstaje. Jeśli to tak zaawansowana dysplazja (a nie osłabienie), to powiedziałam już pani, że trzeba się liczyć z eutanazją :-(
Oby nie!