Berek Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Szczerze mowiąc, ja też :D :D :D Jako, że szkolę swoje psy w tym klubie, i jakoś, kurcze, kolców im na brzuch nie zakładamy. Moje psy dostają palmy z radości jak tylko widzą że zanosi się na wyjazd na ćwiczenia. Tyle mogę powiedzieć. Co wiecej, moge od ręki dać namiary do innych klubowiczow (szkolących do sportu) i klientów (uczących pieski jak być grzecznym pieskiem) - i to chyba lepiej pomoże, niż wyjaśnianie, odkręcanie, opowiadanie i stawianie się z góry w sytuacji obrońcy oskarżonego na sali sądowej (i to na procesie zaocznym, jak widać). Pozdrawiam :D Quote
Mokka Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Berek, nikt nikogo nie stawia przed sądem. To jest wymiana opinii i obserwacji naocznych świadków. Jeżeli Doddy widziała, co widziała, ma prawo o tym napisać. Jeżeli szkolisz psy w AKI i podoba Ci się ta szkoła - pisz, pisz, pisz i chwal, ale nie zarzucaj innym niecnych zamiarów. Pisz, co Ci się w tej szkole podoba, bo to są cenne uwagi, ale pamiętaj o jednym - jesli czegoś nie widziałeś/aś, to nie znaczy, że tego nie ma. Ja wierzę w prawdomówność forumowiczów i jeśli ktoś twierdzi, że widział, to zakładam, że tak było. :D Quote
Flaire Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Jako, że szkolę swoje psy w tym klubie, i jakoś, kurcze, kolców im na brzuch nie zakładamy.A na szyję? Nie chodzi mi o Ciebie osobiście, ale czy w AKI używa się kolczatek na szyjach? Jeśli tak, to u jakiego odsetka psów?Zaznaczam, że ja nie jestem koniecznie przeciwniczką kolczatek, ale lubię wiedzieć, jakie metody są gdzie używane. Quote
doddy Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Te obserwacje są z lat 1998 - 2000 tak około. Wiem o wiele więcej "dziwnych" wydarzeń w Aki ale nie będę się rozpisywać. Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy. Ale jestem ciekawa opinii kogoś, kto szkoli w Aki a jego pies notorycznie startował na treserkę... Bo ja znam taki przypadek i nie jest on napewno dobrą reklamą.... Ale nie chce psioczyć na ten Ośrodek bo nie wypada. Quote
Wind Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Flaire, Czy w slad za Regulaminem, doddy nie powinna podac swoich prawdziwych danych, aby ewentualnie oskarzony mogl bronic sie wobec konkretnej osoby a nie widma? Tak tylko pytam, bo wlasnie przypomniala mi sie prawie identyczna sytuacja na weterynarii, gdzie zareagowalas bardzo slusznie, ale zdecydowanie odmiennie iz tutaj. BTW sama jestem mocno zainteresowana tymi metodami i sprawdze je weryfikujac Twoje slowa doddy u zrodla. Jesli sie potwierdza to znaczy, ze jeszcze wiele musze sie o ludziach i psach uczyc ;) pozdrawiam, Quote
Flaire Posted September 9, 2004 Posted September 9, 2004 Flaire,Czy w slad za Regulaminem, doddy nie powinna podac swoich prawdziwych danych, aby ewentualnie oskarzony mogl bronic sie wobec konkretnej osoby a nie widma? Tu jest troszkę inna sprawa, z dwóch powodów. Po pierwsze, doddy po prostu pisze, co tam widziała - nie oskarża tego miejsca o brak kompetencji, a raczej podaje metody, które twierdzi, że widziała tam używane.A po drugie, i to jest ważniejsze, doddy raczej nie jest tu na dogomanii anonimowa. Ja znam ją osobiście i osoby, o których pisze - również. Więc wiedzą, kto tak o nich pisze - nie ma problemu z anonimowym oskarżeniem. Ewentualne dalsze dyskusje na temat moderowania proszę regulaminowo na priv. :D Quote
doddy Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Ale Kochani ja nie neguje metod stosowanych w przeszłości przez wyżej wiemienioną... Ja tylko opisuje swoje obserwacje. Piszę także, że JA bym nie wybrała tego Ośroska. Ja w rzadnej wypowiedzi nie napisałam, że "Nie idźcie do Aki". Nie chcę nikogo zniechęcać ani namawiać do danych szkół. Moim zdaniem każdy potencjalny przewodnik psa powinien sam osobiście wybrać się w kilka miejsc i wybrać to, które najbardziej mu pasuje. To forum jest po to, by wymieniać swe obserwacje i się nimi dzielić. Jeżeli chodzi o regulamin to: 3. Jeśli chcesz przedstawić opinię na temat kogoś/czegoś, niech będzie to opinia oparta na Twoich osobistych doświadczeniach. Każda inna jest niewiarygodna, ponieważ może być nieprawdziwa. A jeśli krytykujesz kogoś/coś w sposób jednoznacznie identyfikujący (np. z pełnego imienia i nazwiska/pełnej nazwy), nie męcz się. To i tak moze zostac usunięte, bo dogomania anonimowej krytyki nie uznaje. Ja napisałam, że są to moje obserwacje. Quote
Recommended Posts