Maylo Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Witam wszystkich, Maylo ma prawie 2 lata. Kilka dni temu ugryzł go kleszcz. Pan wet dał jakis antybiotyk i jakieś ziółka w strzykawce do podania w domu. W trakcie podawania ziółek Maylo strasznie się zachłysnal i kaszlał z pół godziny. Dziś widzę, że ma problemy z przełykaniem śliny i odkasłuje. Co to może być, byłam u wta ale dla niego wszystko było w porządku, a ja widzę że pies jest osowaiły i co chwila kiwa główką żeby sobie pomóc w przełknięciu. juto idę do innego doktora. Czy to moga byc problemy z tchawicą, krtanię?Może to angina, czy ktoś miał podobny przypadek, prosze o pomoc :-/ Quote
g@l@xy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 nikt nie będzie wyrokował co to jest. Może to zwykłe podrażnienie gardła a może coś poważniejszego, niech obejrzy go wet. Quote
Maylo Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Mi nie chodziło o wyrokowanie, tylko zapytałam czy ktos miał podobny przypadek zachłyśnięcia i ewentualnie jak to się skonczyło. Może to być zwykłe podrażnienie krtani, przez anginę do problemów z tchawicą i zachłystowym zapaleniem płuc. Quote
Magda Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Mój miał podobne objawy kiedy miał chore gardło. Dałam mu witaminę C i starałam się żeby nie było mu chłodno. Dwa dni później przeszło. Jeśli nie masz pewności to pójdź do weta. Zawsze to lepsze niż się zamartwiać. Quote
Maylo Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Maylo już przełyka lepiej i bez problemu, wet niczego niepokojącego nie widział, zwykłe podraznienie gardła choć wyglądało strasznie, dzięki za pomoc Quote
Jagódka&Uzi Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 No to szczęsliwe zakończenie!:BIG: Quote
Recommended Posts