asher Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Martens napisał(a):Czyli żeby zostać tereserem, wystarczy zarejestrować działalność gospodarczą i zrobić sobie tablicę z ogłoszeniem na płocie :razz: Znam takich, którzy nie mają ani jednego ani drugiego (że o uprawnieniach nie wspomnę), a klientów jak mrówków... Quote
mch Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 dokladnie tak bywa , a ci co powiedzą jaki piekny .... ( wstawic dowolną rase ) a jak super broni przewodnika itd itp to juz w ogóle reklamy nie potrzebuja :evil_lol: Quote
Axusia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Ludzie - tutaj juz nie chodzi o to czy taka 'metoda' szkoleniowa jest odpowiednia czy nie. Mnie najbardziej dziwi fakt, ze ludzie chodza dalej an takie szkolenia, mysla, ze tak trzeba, ze do puki pies nie zawyje z bólu to nie zrozumie. Ja mówie, ostrzegam, a i tak ludzie ladują u takowego trenera dość znanego w Gdyni. JA nie wiem kochamy te nasze psy i wierzymy tym 'trenerom', ze bicie to podstawa szkolenia - zero jakiegos takiego odruchu z serca " a moze to nie jest dobre?" ... Przyznaje bez bicia, ze sama pozwalałam na rózne kary mojemu treserowi. I mam tego skutki do dziś - suka nie boi sie uniesionej pałki czy kija za tym to raczej bardzp przepada, jednak boi sie obcej reki wystawionej w jej kierunku. Przydałby sie jakis 'zwiazek trenerów psów Polskich' cos co dawałoby certyfikaty, cos co mogłbo kontrolowac itepe. I gdyby ktos nie był 'od nich' to nie mogłby szkolic. Ale tutaj zaraz odezwali by sie Ci co chca miec 'wolnosc' i mozliwosc wyboru ... Quote
ayshe Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 juz to widze jak funkcjonowal by taki zwiazek.:evil_lol:.i grupki adoracyjne szkoleniowcow z zkwp,klikerowcowi tych ktorzy maja uprawnienia z innych zwiazkow:evil_lol::evil_lol:.symbioza i dzialanie poprawiajace wizerunek zawodu oraz pietnujaca czarne owce....tiaaaaaa:diabloti: Quote
Berek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Zgadzam się z Ayshe. :evil_lol: Zresztą wystarczy popatrzeć na system "polecania" przez Zk szkół prywatnych. Przecież nie o umiejętności chodzi, tylko o to, ile kto zaplacił i z kim się akurat ludzie z ZK lubią. :roll: Quote
ayshe Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 to jest najpiekniejszy sposob polecania i rekomendacji jaki spotkalam w swym zyciu:razz::diabloti:.pieeekny po prostu.:evil_lol: Quote
Axusia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 No ale ... trzeba 'cos' zrobic, a nie przygląd sie - wszyscy wiedzą jak jest, a nikt nic konkretnego robic nie chce. To chyba boli najbardziej. Quote
ayshe Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 axusia-ped do walki przeszedl mi jak skonczylam 40 lat.:evil_lol:.po kolejnych 5 jestem jeszcze bardizej wyluzowana:evil_lol:. nic nei zrobisz jesli ludzie nie beda myslec.i posiadac jakas minimalna choc wiedze.na razie wiedza jest taka ze np.ony to szariki a te drugie to wywracaja sie na gorkach:D,lepiej kupic bez rodowodu bo przeciez roznicy nie ma,onek ma bronic wlasciciela i prychac slina z wyszczerzonej paszczy a wogole to wystarczy mu godzinny spacerek dziennie,jak szczeniak ciagnie to trzeba mu kolce zalozyc,pozorant uczy psa atakowania czlowieka i bronienia wlasciciela,pies ze schronu powinien byc wdzieczny a jak nie to wstretny niewdziecznik jezd,wilczur to musi miec z 70 w klebie i kawal bydlaka byc,najlepiej jak bedize mial jeszcze koope futra wtedy dopiero bedize postrach sial i reprezentacyjny bedzie....itditp.no sorry ale to po prostu rece opadaja .... ludzie musza wiedizec jak ma cos wygladac i td.inaczej lykna kazda *******ke ktorauslysza i beda jeszcze przekazywac prawdy ludowe z ust do ust. Quote
Axusia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 No to pojechałas po całosci - masz niestety 100% racje ... Ja jednak chciałabym 'cos' robic, bo patrzec z boku nie lubie. Quote
ayshe Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 a mi wlasnie siedzenie pod kamyczkiem umozliwia osiagniecie spokoju i zajmowania sie tym co chce robic.bez rozpraszania sie nad niuansami tego swiata i zachrzaniania z kagankiem oswiecenia:cool3::evil_lol: Quote
Berek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 "Ja jednak chciałabym 'cos' robic, bo patrzec z boku nie lubie." Z całą pewnością system nakazowo-rozdzielczy się nie sprawdzi. :roll: Sądzę, że pewne sprawy reguluje - jednak - rynek. A że ludzie głupie są i zachwycają się byle czym? Ano cóz robić. Tacy zawsze byli i zawsze będą... :evil_lol: Co do "zrobienia czegoś" to proponuję dać sobie spokój ze zbawianiem świata (byli juz tacy w historii i jak się to skończyło? poczytaj choćby "Eichmanna w Jerozolimie" albo pamiętniki z czasów Stalina :lol: ) - wystarczy, jak to Ayshe ładnie określiła za panem Woltaire, uprawiac swój ogródek - byleby to robić ładnie. To też się liczy. I wtedy jest szansa że parę zbłąkanych owieczek pójdzie za Tobą na lepszą drogę. :lol: Quote
Axusia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 No jesli 'starszyzna' ( chyba sie nie obrazicie za to okreslenie :eviltong: ) radzi sie zamknąc i robić swoje to chyba tak zrobie. Ale czasem ciezko tak patrzec na cos i udawac, ze jest fajnie jak nie jest. :roll: Młoda jestem i naiwna - wiem. Quote
Berek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 To ponoć wolny kraj... Można robić, co się chce. :cool3: Ale lepiej zamiast czarnego PR stosować raczej pozytywny - pokazywać swojego ekstra wyszkolonego psa i mowić, kto pomógł w takim wyszkoleniu... Quote
Recommended Posts