Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrócilismy - uff - to była moja najdalsza wyprawa wystawowa.
BYŁO FANTASTYCZNIE !!!!! do Polski wróciliśmy z wielka torbą nagród i pucharów oraz bezcennymi wrażeniami. W skrócie ugralismy z 4 CACIBÓ -w wszystkie CZTERY !!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))) z czterech r.CACIBÓW - TRZY !!!! przy czym brak kompletu rezerw zawdzieczam tylko sobie i swojemu gapiostwu . Przywieźliśmy równiez komplet CAC - ów , obydwa BOB-y , jednego BOG-a ( były tylko 2 lokaty na grupie) oraz R.BIS :megagrin::cunao:

Posted

Fart :) milion pierwszy raz mi to mówisz ja już się nawet tam zalogowałam ale tak jak ci mówiłam ja człowiek dość zajęty jestem i obawiam sie ze na 2 fora to mi czasu nie starczy a bardzo lubie DGM .
mam fotki jak wróce z pracy to wstawie. a Fotki mam batdzo fajne :)

Posted

i powiem ci jeszcze tyle milonow razy ile bedzie potrzeba -DGM charcia to stojaca ,martwa woda -milosnicy i sympatycy chartow dadza sie "przeciagnac" na strone pt Charci Swiat, a ty mozesz jeszcze podpierac sie metoda "kopiuj- wklej", ktora wcale nie jest taka pracochlonna - ja tez nie mam czasu na dwa fora...wogole nie mam zadnego czasu nawet dla siebie, ale ci co poczatkuja w rasach bliskich mojemu sercu musza gdzies miec wiarygodne miejsce z info na kazdy charci temat i takim miejscem ma stac sie Charci Swiat i co nie pomozesz?, chcesz byc "ostatnim mohikaninem" , aff nie bardzo popularnym zwierzatkiem jest nawet wsrod charciarzy, bo pielegnacja dlugiego wlosa jest trudna i wymaga drakonskiej samodyscypliny,bo w swej porywczosci i niezawislosci nie latwym jest partnerem..., no ale nie oczekuje zadnego kolejnego cudu, skoro hodowca tej rasy glosno w mediach polskich powiedzial, ze to glupie stworzenia sa... a moze chcesz tylko mowic o wystawach, tylko co za frajda -skoro znamienita wiekszosc nie ma pojecia o tym jak wygladaja affy z tej czy innej wystawowej stawki i zachwycaja sie slepo affem efektownym a nie efektywnym... jakbys ze slepym o kolorach gadala... a w jakich kategoriach mam np opisac wygrana Angela, kiedy to nieopierzony i niedoswiadczony mlodzik pokazuje zadek "starym" wystawowym wyjadaczom i posiadaczom blyszczacych tytulow...rece opadaja, dawaj te zdjecia, koniec tego gadania -jak dasz mi przyzwolenie to bede za ciebie przeklejac te posty stad tam...

Posted

Wiele prawdy w tym co piszesz i to mnie utwierdza w przekonaniu że powinnam tu zostać. Przeklejanie moich postów i zdjeć a prosze cie bardzo - masz moje błogosławieństwo i to dozywotnio :)
a teraz kilka fotek.
na razie jeszca panienka Calamus TRUE LADY

Posted

Yazid
i ja WAM gratuluje !!!!! :hand:

Yazid
bardzo dziękuja za pomoc organizacyjną ! za pomoc przyringową i katalogowa ! bawiliśmy się świetnie ! pizza była pyszna a wegierskie wesela :drink1:w sumie sa takie same jak polskie

• 2 weeks later...
Posted

Tak jak napisała ILONA w chwili obecnej Czkoladowy z srebrnymi dodatkami . Mama True Lady niesie gen zmieniający ilosc wytwarzanego pigmentu i wiele jej dzieci zmienia kolor wraz ze wzrostem włosa np jeden z braci TRUE Lady który na przegladzie miotu był opisany jako czarny podpalany w chwili obecniej jest niebiesko niebieski z tym że tam gdzie podpalenie jest jasniejsza barwa a tam gdzie czarna ciemniejsza ( kolor zniemił po pierwszym roku życia. Inny przykład to nasz Mao który w chwili obecnei jest platynowo - srebrny a prązki praktycznie zanikły inny to Zorba jako szczenie była Czerwona teraz jest jasno złota z czarnym nalotem. Czy to jest fajne ? dla mnie tak . Jest jeszcze jeden afgan który co roku ma inny kolor - Atache gar de Marii - zawsze podobały mi się jego nowe twarze :).

Posted

A czy kolor czekoladowy nie jest związany z brązowym pigmentem nosa, fafli i powiek, tak jak kolor niebieski związany jest z pigmentem grafitowym? W przypadku gdy pies ma czarny nos to jest to chyba po prostu kolor brązowy.
Czy True Lady ma rozjaśniony pigment? Na zdjęciach nos wgląda na smoliście czarny :diabloti:

Posted

True ma piękny pigment nosa , oka , fafli a nawet miejsc intymnych :evil_lol: za to ja mam czarne podniebienie :diabloti:. Mao przy swoim jasnym kolorze też ma cudowny pigment :iloveyou:. A siodła z włosem ościctym True ma czarne Mao ciemno stalowe pręgowane , a oczy kształt oka TRUE jest zniewalający po prostu idealy nie tak jak u wielu afganów okrągłe :diabloti:.