Jump to content
Dogomania

...:::DORA uratowana "majorko-amstaffka" // WAKACYJNIE:::...

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']

napisz mi kochaniutka co Dorcia je. Ozzy po kastracji jednak znacząco przybrał na wadze :roll: do tego upalne lato sie dołozyło i mus chłopaka odchudzić ...

Wepchnę się ,bo sama szukałam dla husky.Polecali nam:
Trovet Weight Reduction Diet
Bosch Special Light
Acana adult light and fit
albo RC weterynaryjny na odchudzanie.

Posted

[quote name='Obama']Wepchnę się ,bo sama szukałam dla husky.Polecali nam:
Trovet Weight Reduction Diet
Bosch Special Light
Acana adult light and fit
albo RC weterynaryjny na odchudzanie.

no nam RC obesity , jak teraz Hepatica przewalczymy .... ale szukam może coś skutecznego a pod innym godłem ;) zaraz zobaczę te co podałaś

Posted

Dora zawsze miała skłonności do tycia, a po sterylizacji jeszcze bardziej były one widoczne, do tego, żeby nie było zbyt łatwo Dora jest alergikiem.
Po wielu przetestowanych karmach została nam polecona bezbożowa Acana i... okazała się strzałem w 10. Wybraliśmy Acanę Pacificę ze względu na alergię, worek 13.5kg starcza nam na ok 2 m-ce.
Do tego, jak mi się przypomni dorzucam 2 tabl karnityny, choć mam całe wiaderko, to moja pamięć jest marna w tej kwestii ;) Ale w okresie zrzucania wagi, czyli na samym początku, była ona nieodłącznym dodatkiem do karmy, który bardzo nam pomógł w zbijaniu wagi.

W okresie zimowym zakupiłam Acanę Light&Fit, niestety Dorze zupełnie nie służyła, aczkolwiek wiele psów i na niej pięknych kształtów nabrało.

Boscha i Royala odradzam na samym wstępnie, jedno i drugie bez obrazy dla nikogo jeden wielki syf. Jeśli chodzi o Royala skład karmy przypomina paszę dla kur, same zboża i znikome ilości mięsa, cena = firma. Najlepsze na odchudzanie są karmy bezbożowe, bez zbędnych wypełniaczy, pies będzie chudł.

Posted

Dzięki za podpowiedź , muszę przestudiować dokładnie temat odchudzania ...tym bardziej że i tak czeka nas miesiąc na Hepaticu więc mam czas na lekturę ;)

a foty są naprawde rewelacyjne , Dorcia cudna :loveu:

• 2 weeks later...