Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Caffe najdokładniejszych informacji udzieli Ci goranik, ale póki co to napisze Ci co wiem. ;)
-pies nie musi miec zdanego kursu, ale musi byc posłuszny
-dolnej granicy wieku przewodnika właściwie nie ma

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja, dziekuje za fotki!! dopiero dzis zobaczylam, bo wczoraj w Lodzi walczylismy z Jezziem dzielnie na Klubowce (co zaowocowalo Klubowym Zwyciestwem Mlodziezy 2006 i Najlepszym Juniorem wystawy klubowej:multi: )

Co do wymagan wiekowo poslusznych.

Pies powinien byc po kursie posluszenstwa. Wiek przewodnika nie gra wiekszej roli.

Pozdrawiam

Posted

mam przykra wiadomosc. w tym tygodniu zajec nie bedzie:-(
niestety z przyczyn technicznych, o ktorych Wam mowilam na zeszlych zajeciach. Najgorsze jest to ze nie wiem tez jak bedzie za tydzien. No ale to dam Wam oczywiscie jeszcze znac!

Posted

goranik napisał(a):
Alicja, dziekuje za fotki!! dopiero dzis zobaczylam, bo wczoraj w Lodzi walczylismy z Jezziem dzielnie na Klubowce (co zaowocowalo Klubowym Zwyciestwem Mlodziezy 2006 i Najlepszym Juniorem wystawy klubowej:multi: )

Gratulacje dla Jezzia :cool2: :cunao: :drink1:

goranik napisał(a):
mam przykra wiadomosc. w tym tygodniu zajec nie bedzie:-(
niestety z przyczyn technicznych, o ktorych Wam mowilam na zeszlych zajeciach. Najgorsze jest to ze nie wiem tez jak bedzie za tydzien. No ale to dam Wam oczywiscie jeszcze znac!

Szkoda. No to będziemy ćwiczyć na naszych pcv

Posted

goranik napisał(a):

Gratulacje :)

Posted

goranik napisał(a):
Co do wymagan wiekowo poslusznych.

Pies powinien byc po kursie posluszenstwa. Wiek przewodnika nie gra wiekszej roli.

Pozdrawiam

Nasza suka uczestniczyła w dwutygodniowym kursie posłuszeństwa na obozie, codziennie szkolę ją w domu. Zna wszystkie komendy wliczanie do PT, acz wykonuje je niedokładnie (np "równaj" bez stałego kontaktu wzrokowego czy "noga" krzywo). Jest dosyć posłuszna, acz bardzo temperamepntna i żywa co stanowi czasem problem. Ma kłopoty ze skupieniem w obecności innych psów.
Czy mogłaby brać udział w zajęciach? Agility trenujemy w naszym ogródku. Prowizorycznie, ale komendy niektóre już zna.

I co trzeba zrobić aby zapisac się do grupy początkującej? Można zapisac się w dowolnym momencie?

Wybaczcie że Was tak męczę, ale nie mam zbytnio kogo się zapytać :(

Pozdrawiam serdecznie;
Natalia

Posted

Caffe napisał(a):
Nasza suka uczestniczyła w dwutygodniowym kursie posłuszeństwa na obozie, codziennie szkolę ją w domu. Zna wszystkie komendy wliczanie do PT, acz wykonuje je niedokładnie (np "równaj" bez stałego kontaktu wzrokowego czy "noga" krzywo). Jest dosyć posłuszna, acz bardzo temperamepntna i żywa co stanowi czasem problem. Ma kłopoty ze skupieniem w obecności innych psów.
Czy mogłaby brać udział w zajęciach? Agility trenujemy w naszym ogródku. Prowizorycznie, ale komendy niektóre już zna.

I co trzeba zrobić aby zapisac się do grupy początkującej? Można zapisac się w dowolnym momencie?

Wybaczcie że Was tak męczę, ale nie mam zbytnio kogo się zapytać :(

Pozdrawiam serdecznie;
Natalia

jesli nie potrafi sie skupic przy obcych psach to moze byc problem.
Na zajecia sie mozesz zapisac w kazdej chwili.
wysle ci priwa co i jak.

Pozdrawiam

Posted

witaj,
z tego co wyczytałam wynika że zajęć w najblizsza sobote nie będzie???Buuu szkoda bo nie jadę do Wrocławia i chciałam przyjechać z niesforna córeczką i jej niesforna sunią-Summer-ką :o(No nic trudno...Gorąco pozdrawiam i w takim razie do miłego...
P.S
Gratulacje za klubówkę;o)

Posted

Nie ja się zapłaczę z Lambi, ona uwielbiała te zajęcia:placz: goranik naprawdę nic a nic się nie da zrobić?? a co się stało??:placz: ja chciałam się zaopatrzyć w słupki żeby na zajęciach lepiej nam chopki szły a tu nici:placz:

Posted

Magda, jeśli naprawdę nie można czy znasz kogoś kto się*tym zajmuje w Trójmieście. Ja słyszalam o jakimś facecie co zajmuje się szkoleniem psów i prowadzi też agility. Tylko nie mam namiarów na niego

Posted

Ja wiem tylko, ze niby agility prowadzila Kama przy Zukowie. Ale... nieeeee. To z agility mialo tyle wspolnego, co jogging z maratonem... Mowy nie ma!

A moze jednak da sie cos zrobic? [jestem dobrej mysli! :)]

Posted

dog_master napisał(a):
Ja wiem tylko, ze niby agility prowadzila Kama przy Zukowie. Ale... nieeeee. To z agility mialo tyle wspolnego, co jogging z maratonem... Mowy nie ma!

A moze jednak da sie cos zrobic? [jestem dobrej mysli! :)]

To na pewno jest facet. Wiem, że on szkoli psy i dojeżdża indywidualnie i słyszałam, że prowadzi agility. To też jest na jakiejś wiosce. Gdzieś w stronę jeziora Kamień. To chyba jak na Szemud się*jedzie. Prawde mówiąc wolalabym by to jakoś się*rozwiązało bo wolę zajęcia z Magdą. A jeżeli nic już się nie będzie dalo zrobić to będę*szukać. Bo szkoda, żeby Figlasty nie ćwiczył. On to bardzo lubi:roll:

Posted

Moze to i ten sam, tam, przynajmniej 2 czy 3 lata temu, jak tam bylam, bylo kilku facetow ;) Czy dojezdzaja, to nie wiem, wiem tylko, ze to agility to byla kompletna pomylka. Nawet nie wiedzieli, z ktorej strony pies ma wchodzic do slalomu. A ta wioska to Przyjazn. No ale nie o tym mowa. Ja na kazde alternatywy rowniez otwarta, bo Kubus juz od rana w soboty mi zyc nie daje... Ale...

Ja nie chce innego agility ;( ;( ;( ;( ja chce jak bylo ;( ;(

Posted

bardzo mi milo ze wam sie u mnie na zajeciach podobalo .....
i.......bardzo mi przykro ze juz ich nie bedzie :-( nawet nie wiecie jak:-(
moje psy tez juz nie beda hopkac:placz:

na dzien dzisiejszy nie wiem czy jest jakas szansa. jak cos sie zmieni - odezwe sie

bardzo Wam wszystkim dziekuje za tak fantastyczny czas spedzony razem.

nie wiem co mam napisac. przykro mi bardzo.

Posted

goranik napisał(a):
bardzo mi milo ze wam sie u mnie na zajeciach podobalo .....
i.......bardzo mi przykro ze juz ich nie bedzie :-( nawet nie wiecie jak:-(
moje psy tez juz nie beda hopkac:placz:

na dzien dzisiejszy nie wiem czy jest jakas szansa. jak cos sie zmieni - odezwe sie

bardzo Wam wszystkim dziekuje za tak fantastyczny czas spedzony razem.

nie wiem co mam napisac. przykro mi bardzo.

Musi być jakieś wyjście. Jak nie w Orłowie to gdzie indziej. A z placem związkowym nie da się*załatwić?????
Kurcze nie znam się* ale chyba tego nie przeboleję.

No nie tak nie może być!!!!! W moim małym mózgu się*to nie mieści.

Posted

:placz: Po prostu nie wiem co napisać. Juz myslalam jak pogodzic moje zajecia w teatrze z agility, a tu coś takiego... :( Wielka szkoda.

Ale po cichu jeszcze mam nadzieje, ze moze jednak cos sie zmieni... ;)

Posted

[quote name='goranik']Witam,

mam dla Was przykra wiadomosc.
Nie bedzie juz mojego agility.

Pech. niestety okolicznosci sprawily ze nie mam gdzie ich robic.
Goranik, ja tego zupełnie nie rozumiem :mad: . Miejsca nie ma chwilowo. Zaangażuj całą swoją ekipę i szukajcie, szukajcie. Nasz klub (Cavano) jest obecnie w takiej samej sytuacji. Nie mamy terenu, ale nikomu nawet nie przyszło do głowy, aby rezygnować. Wszyscy szukają i widać już światełko w tunelu, na pewno będziemy mieli gdzie biegać. Uszy do góry i życzę powodzenia :thumbs: . Trzeba twardym być nie mientkim :lol: .