Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hola napisał(a):
hej! wyglada na to,że jeżeli treningi będą w soboty tak wcześnie jak ostatnio to ja też nie będę zbyt częstym gościem:/obejrzałam foty i ogromnie żałuję,że nas nie było!mam nadzieję że na następny się załapie!o której w najbliższą sobote?

moze ci sie uda.

zajecia beda:
12:30 - 13:40 - 2 nowe JRT + Figiel
13:40 - 14:40 - Teddy, Kubus, Smyk
a dalej nie wiem czy ktos bedzie chetny czy nie

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nam jeszcze pasuje, Ale od pażdziernika im póżniej tym lepiej. Wtedy czasem urwę się z wykładów.
Właśnie jestem w trakcie robienia przeszkód. Już mam prawie 5 stacjonat i koło. W następnym rzucie będzie slalom i tunel. A potem będę myślała co dalej.
Jak będzie gotowe rzucę fotkami:p

Posted

Witam:)!

Już dawno chciałam napisać, ale siakoś czasu nie mogłam znaleść:)

Mam 2 jamniczki i chciałabym spróbować na agility z nimi. Narazie tylko z jednym pieskiem bo drugi jest za młody (najwyżej może jakieś zapoznanie z torem :cool3: ?) Napiszcie mi gdzie się spotykacie i ile to wogóle kosztuje? Czy mogłabym narazie przyjechać z moimi psiulkami i popatrzeć jak Wam idziei spróbować czy moje psy i ja się nadajemy?

A tak ogólnie to czy ktoś z Gdańska chciałby się na jakiś spacerek z psiulkami spotkać? Mam 2 jamniczki długowłose królicze:)

Pozdrawiam
Marta, Neska i Trampek Demolka:)

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
A czy kurs posłuszeństwa jest mocno wymagany? Sama uczyłam moją suczke i jest bardzo posłuszna. W jakim miejscu odbywają się spotkania?

tak posluszenstwo jest mocno wymagane:cool3:
nie chcemy sytuacji kiedy psy uciekaja do siebie wzajemnie i rozpraszaja inne psy. Pies musi umiec wspolpracowac z panem przy obcych psach i w obcym miejscu. Musi umiec koncentrowac sie na panu i pracowac za smakolyki i pilke.to jest podstawa. Jesli Twoja suczka spelnia powyzsze wymagania to moze uczestniczyc w lekcjach.
Zajecia odbywaja sie na placu za klifem w orlowie, na spoldzielczej. (za polem golfowym nowo powstalym)

Posted

Myślę, że moja suczka spełnia te wymogi (na spacerach chodzi przy mojej nodze i żaden pies jej nie interesuje, smyczy używamy tylko wtedy jak ma cieczke:) ), ale nie wiem czy jej się spodoba agility. Dlatego chciałabym jeden raz na spróbowanie przyjechać. Dam odpowiedź w piątek czy będe napewno. Wytłumaczy mi ktoś jak tam dojechać w ogole?

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
Myślę, że moja suczka spełnia te wymogi (na spacerach chodzi przy mojej nodze i żaden pies jej nie interesuje, smyczy używamy tylko wtedy jak ma cieczke:) ), ale nie wiem czy jej się spodoba agility. Dlatego chciałabym jeden raz na spróbowanie przyjechać. Dam odpowiedź w piątek czy będe napewno. Wytłumaczy mi ktoś jak tam dojechać w ogole?

odpowiedz musisz dac w czwartek:-)
jadac pociagiem wysiadasz na stacji Gdynia Orlowo i idziesz jak do klifu, idziesz wstecz w strone sopotu do stacji benzynowej Shell i za stacja po prawej stronie masz maly mostek (tory), przechodzisz pod nim na druga strone torow, idziesz prosto i widzisz juz pole golfowe (wielka zielona siatka) za ta siatka jest nasz plac (musisz obejsc) na placu stoi brazowy blaszany garaz.
droga od stacji zajmuje okolo 10 minut.

czekamy w takim razie na decyzje;-)

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
A będzie może ktoś z Gdańska kolejką jechał? Chętnie sie z nim zabiore:)
Jakich smakołyków używacie?
Dam jutro 100% odpowiedz, narazie będziemy tak na 80%

smakolyki napewno smaczne:lol:
parowka , kielbaska, ciasteczka watrobkowe no i koniecznie pileczka lub inna zabawka za ktora pies umie pracowac:-)

Posted

Pies musi umiec wspolpracowac z panem przy obcych psach i w obcym miejscu. Musi umiec koncentrowac sie na panu i pracowac za smakolyki i pilke.

Aha, fajnie... :evil_lol: Muszę to przekazać Smykowi. :shiny: :mad:

W tą sobote bede, ale od pazdziernika nie wiem jak to z nami bedzie, bo bede miała w soboty tez inne zajecia. :)

Posted

W sobote w ogole zobacze czy moja suczka to polubi i czy się nadaje, bo nie będe z nią na siłe trenowała:)Myśle, że mój drugi pies będzie bardziej chętny, ale on jeszcze za mały jest:)

Posted

Dzięki
Ciąg dalszy nastąpi
Najgorzej będzie z tunelem. Mam sześć hula hop o średnicy 60 cm i materiał z castoramy z działu ogrodniczego ( nie pamiętam nazwy materiału). Trzeba pogłówkować, żeby to jakoś się trzymało.

Posted

prosze o kontakt pozostale osoby. bo chce ustalic plan, na razie wiem ze beda:
2 JRT, fox-Figiel, Teddy, Kubus, Smyk, Lambi (czy pasuje ci na 14:40?), kto jeszcze? prosze do popoludnia o potwierdzienie w celu podania wam planu

Pozdrawiam

Posted

hanik napisał(a):
Goranik
A czy w sobotę 16 - stego ( wiem , że to odległe) też będzie można tak wcześnie. Bo się*okazalo, że mam imprezę rodzinną:roll:

raczej tak