Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jak zawsze nie w temacie :oops: ... Gdzie sie miesci osrodek ZK ? Czy to jest to 'cos' na Spacerowej ? Mam nadzieje, ze jakies info o zawodach obedience czy seminariach znajdzie sie na Dogomanii :wink:

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli "coś" znaczy plac szkoleniowy to rzeczywiście mieści się on na Spacerowej. Natomiast siedziba ZKwP o. Gdańsk mieści się w Sopocie na ul. Niepodległości po prawej stronie przed zjazdem do Kamiennego Potoku.

Posted

a nie dałoby sie wczesniej dowiedziec ile to chociaz będzie mniejwiecej kosztowac i gdzie to będzie? czy będzie to jakis profesialny szkoleniowiec? prywatna szkola czy przez ZK? 8)

musze chociaz troszke teraz wiedziec, bo potem moze byc zapozno... :(

Posted

Jeżeli chodzi koszty to na dzień dzisiejszy jest opcja, że będą na zasadzie klubowej. Czyli nie ma opłaty z góry za czasowo trwający kurs np. 3-miesięczny. Tylko płacisz za miesiąc i korzystasz tyle ile chcesz i jak długo chcesz. Opłata będzie dostosowana do potrzeb, czyli pokrywająca utrzymanie placu i przeszkód w należytym ładzie i porządku. Jednak nie gwarantuję, że tak właśnie będzie, ponieważ póki co to są plany.

Szkoleniowcem będzie na pewno osoba, która ma wiedzę w tym temacie jak również będą zapraszani goście z innych klubów krajowych i zagranicznych w celu wymiany doświadczeń.

Agility będzie prowadzone przy o. gdańskim ZK.

Posted

Hejka :)
tez trenuje agility, ze swoim 3 letnim jamniczkiem w Gdyńskim DogShow ;)
Bardzo sie ciesze, ze powstanei w koncu taki klub :)
Byloby fajnie, gdybym miala troche blizej, bo sama z Gdańska jestem :P

• 3 months later...
Posted

Niestety nie :shake: Poza tym i tak lód jest, brzydko i w ogóle :(

Ale rodziców namawiać możesz już zacząć :P (Ja potrzebowalam baaardzo duuużo czasu, a po prawie roku nadal się nie pogodzili, że ich maluch może "coś takiego" robić :angryy: )

Posted

Wydaje mi się,że w ZKM pies musi mieć normalny bilet,chyba że to coś w stylu yorka,co się zmieści do torby,to wcale nie płaci.
A swoją drogą,ja jechałam na zajęcia SKMką ze 3 razy(chodzę na PT do Ani) i już nigdy nie popełnię tego błędu,a przynajmniej nie pojadę sama.W normalnym przedziale ciagle komuś pies przeszkadza,w przejściu też,jakieś głupie komentarze co chwila,albo deptanie po psie,a mały nie jest,a w bydlęcym sama żulia i chamskie gówniarstwo siedzi i zaczepia i mnie i psa.
Jedynymi miłymi osobami jakie spotkałam w skm byli młodzi SOKiści.
Taka mała dygresja w temacie.

Posted

Jak juz jechalam kilka razy i nikt sie nie przyczepil o psa, wrecz przeciwnie, wszyscy w przedziale chcieli go poglaskac, albo przynajmniej nie zwracali uwagi :cool3:

Posted

Sonika napisał(a):
wszyscy w przedziale chcieli go poglaskac, albo przynajmniej nie zwracali uwagi :cool3:

Taaa to ja miałam wprost przeciwnie :D ale to pewnie przez to, ze moja suka to morderczyni dzieci i staruszek jest! :cool1:

Posted

sic! napisał(a):
Taaa to ja miałam wprost przeciwnie :D ale to pewnie przez to, ze moja suka to morderczyni dzieci i staruszek jest! :cool1:

pewnie tak, przeciez psy mordercy gryza wszystko co popadnie, nawet w kagancu :razz:

Posted

Ja w zwiazku z tym, ze mam malego psa, a wg przepisow SKM psy na rekach sa traktowane jako bagaz podreczny i sie za niego nie placi. Choc nie powiem, ze lubie go trzyma cna rekach, bo 20 minut stojac z 9 kg zywego psa na rekach nie jest przyjemne :PAle jak dolaczy kolejny dream teamowiec to bed ejezdizc rtlyko autem. Z domw apsami nie ma szans, tym bardziej, gdy pociaig sa zatloczone...

Posted

Jeśli chodzi o tramwaje, mały pies trzymany na rękach, w kagańcu i z książeczką zdrowia jedzie za darmo. Ale, Viz, podciągane jest to pod punkt:dopuszcza się bezpłatny przewóz bagażu i przedmiotów, których największy wymiar jest mniejszy niż 60 cm oraz wóżka inwalidzkiego, wózka dziecięcego i małych zwierząt domowych (np. koty, ptaki), tak więc może być problem z jamnikami; musisz zmierzyć. :cool1: :evil_lol:

Posted

Viz napisał(a):
Ja w zwiazku z tym, ze mam malego psa, a wg przepisow SKM psy na rekach sa traktowane jako bagaz podreczny i sie za niego nie placi.

Ja dla Luki kupuję bilet, jakiś taki dziwny, ulgowy za bagaż czy coś w tym stylu... :roll: Taki bilet zawsze mi pani z "biletowni" doradzała... :roll:

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Jeśli chodzi o tramwaje, mały pies trzymany na rękach, w kagańcu i z książeczką zdrowia jedzie za darmo

To ja juz wole kupic bilet :evil_lol: Kaganca ten pyszczek nie uświadczy :cool3: a książeczki tez nie będę wszędzie nosić...

Jakoś z rok temu, moze 2, kierowca autobusu w Sopocie wyprosil malego psa, takiego troche przerosnietego ratlerka, bo nie mial ksiazeczki i kaganca (mial bilet i byl na kolanach) :angryy:

BTW Luka nie chcialaby poskakac na agility? :cool1: