Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia mi teraz raz kazał kupić dla Teddka, mimo, ze był na rękach.

Najlepiej wejść na stronę SKM i przestudiować regulamin, bo pracownicy SKM bardzo różnie do niego podchodzą, każdy inaczej przestrzega :roll:

Posted

Ja kilka razy jechalam z Kubusiem kolejka, kupowalam (pewnie zle...) zwykly ulgowy, Kubus byl na rekach, bez kaganca ;] Ale zadna kontrola mi sie nie natrafila. Wiem, ze na dluzsze trasy (nie SkM) trza miec kaganiec, klate i zgode wspolpasazerow z przedzialu, ale tez nie wiem, jak to z biletem jest...

Russelka, jakby Twoja mama dzwonila, to prosze powiedz, jak to sie powinno kupowac/ jezdzic / placic...

BTW czy do Parku Oliwskiego mozna z psami? :oops:

Posted

[quote name='dog_master']Na psysportowe.pl/forum jest raport GKSP i m.in. taki kalendarzyk:
http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=208
z ktorego wynika, ze 1 lipca (i nie tylko :P) maja byc zawody :multi: Nic wiecej nie wiem...

1 lipca i 25 listopada rzeczywiście odbędą się w Gdańsku zawody obi. Zawody będą rozgrywane w klasach 0 i 1, ilość zawodników ograniczona. Jak już będziemy znać więcej info to ogłosimy termin zgłoszenia i całą resztę.

Natomiast 12,13 sierpnia odbędą się zawody PT w ramach Pucharu Polski oraz zawody obi prawdopodobnie wszystkich klas.

Posted

:multi: :multi: :multi: To my sie juz z gory na wszystkie (oprocz PT, chyba nie zdazymy aportu nauczyc :shake:) zglaszamy :evil_lol: Super :multi:

BTW czy ten sierpien to moze na sopockim hipodromie, podczas wystawy? :razz:

Posted

Zachraniarko super, ze beda zaowdy podczas wystawy :)
Szkoda tlyko, ze i tak nie wystartujemy :oops:

Russ, kazdy jzu chce na agility :loveu:

Posted

zachraniarka napisał(a):
Natomiast 12,13 sierpnia odbędą się zawody PT w ramach Pucharu Polski oraz zawody obi prawdopodobnie wszystkich klas.

Na PT sama nie wiem ;] Mam ogolny jakis regulamin zawodow PT (nie mppt), a na obi...:

obedience.prv.pl napisał(a):

1. Socjalizacja
2. Pozostawianie psa w pozycji WARUJ lub SIAD (1 min)
3. Chodzenie przy nodze na smyczy
4. Przywołanie do nogi
5. Skok przez przeszkodę
6. Wykonywanie komend (SIAD, WARUJ)

Posted

A ja mam pytanko inne: kiedy treningi będą w Oliwie? Bo jakoś do Gdyni mama mnie nie chce puszczać :mad: Tylko niech mi ktoś powie: dla Sashki cały czy ulgowy? I jak ulgowy to jaka zniżka? :evil_lol:

Posted

Sonika napisał(a):
Było wczoraj agility?

zapominalscy:cool3:
przeciez mowilam kilkanascie razy ze 21 treningu nie bedzie. bylam na zawodach frisbee w bytomiu z jeziem i reszta.
Dlatego wlasnie przekladalismy na wtorek (tyle ze deszcz nam przeszkodzil)
Tak wiec do zobaczenia w niedziele 28
na razie jeszcze jestem w Warszawie.
w niedziele umowimy sie jakos zeby odrobic ten deszczowy wtorek:p

Posted

Na obiednece to my bysmy wtedy chetnie sie zapisali, a na PT bardzo ladnie prosze, aby ktos napisal :lol:

Goranik jak zwykle skromna i nie napisala jak poszlo, a ja jestem ciekawa :p

Asiu (szelka) chciałam Ci odpowiedzieć na sms-a, ale mam 6 gr na koncie :(

A my na IAL ni ejedziemy w koncu...
Rodzice się wkurzyli na mnie po pewnej eeeee mojej akcji i stwierdizli, ze nie ma mowy, abym jechala :roll:

Za to dzieki uprzejmosci SaJo moze wystartujemy gdzie indziej :evil_lol:

Posted

Dzieki bardzo !!

Ja to ofiara jestem, nie moge nawet sama wyszukac... :oops: :oops: :oops:

Tu moze byc maly klopot, bo Teddy nie bardzo bez smyczy równa - nie uczylam go tego :roll:

CHyba ze do sierpnia sie wyuczymy ;)

Posted

Viz napisał(a):

Goranik jak zwykle skromna i nie napisala jak poszlo, a ja jestem ciekawa :p

:evil_lol:
po wielu przygodach dotarlam do Bytomia ( Frisco kopniety przz konia, skonczylo sie na wyrywaniu zeba pod narkoza:shake: ), Jezzio w hotelu w nocy zjadl 3-dniowa porcje karmy, ktora ukrad z torby Wandy od Jinxa:evil_lol: , udalo nam sie z Jezziem zdobyc II miejsce w Young Dog Frisbee i II miejsce w minidistansie kobiet. Frisia wycofalam generalnie ze wszystkiego , zostawilam mu tylko minidistans ale zdobyl dopiero 8 miejsce.
Moze nastepnym razem pojdzie mu lepiej.

Posted

"Frisco kopniety przz konia, skonczylo sie na wyrywaniu zeba pod narkoza:shake:"

Ehh biedactwo :-(
Ale już się duzo lepiej czuje? :razz:

I gratulacje dla Jezzia, super się mały zdolniacha spisał ! :multi: :loveu:

Posted

Gratulacje :multi: [SIZE="1"]A moze jakies fotki...?

Gosiu, zawody PT rozgrywane sa wedlug zwyklego regulaminu? Eh nawet jesli, to my i tak sie nie nadajemy... (aport, bieganie na komende, badanie zebow...) [SIZE="1"]Zdawalismy PT po staremu, ponad 5 lat temu...

Marta, szkoda, ze nie jedziecie... A gdzie indziej wystartujecie? :razz:

Posted

[quote name='dog_master']Eh nawet jesli, to my i tak sie nie nadajemy...

A to czemu??
Po takim debiucie na gdańskiej wystawie- takie wnioski ?? :shake:

W ogóle strasznie marudzicie- ten nie chodzi bez smyczy, ten nie aportuje.. no a od czego są treningi? Chyba właśnie po to by psa nauczyć tego i owego. I nigdy nie jest na to za późno! Ja mojego starszego psa do zawodów w obi przygotowywałam kiedy miał skończone 7 lat :roll:

Także nie marudzić, tylko ćwiczyć. Być może jak macie chęć- możemy się razu pewnego spotkać w parku we Wrzeszczu- z Gosią od Luki znalazłyśmy fajne miejsce.. Popatrzymy sobie wzajemnie na naszą pracę, powytykamy sobie błędy :evil_lol: i od razu wpadnie troche pomysłów do głowy jak ćwiczyć. Prawda Gosia?

[quote name='Gosia i Lukierek']z tego, co się orietnuję, są to zawody PT, a nie MPPT.

Tak jest :D

goranik
jeszcze raz wielkie gratulacje!! I buziaki dla mojego ulubionego pięknisia i zwycięskiej "kury" :lol: ;)