Viz Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Gosia, my też teraz bardzo sie za posluszenstwo zabralismy :) I postepy sa, oj sa :loveu: (Tfu, tfu :eviltong: ) Przede wszystkim zalezalo mi na komendach z wiekszej odleglosci, bo z bliska wszystko robil. Ale z odleglosci robi tez bardzo chetnie (oczywisice oczekuje jakiejs sporej nagrody za takie poswiecenie :lol: ) Ala, Tedduś miał zapalenie gruczołu okołoodybtowego, był na zastrzykach i jakichś masciach i nie najlepiej się miewał, bo go bolało... Ale jest juz duzo lepiej i niiecierpliwie czekamy na termin nowych zajec :D Ahh, pani Magdo bedziemy musieli sie wypisac z jednej czerwcowej lekcji z powodu mojego wyjazdu :evil_lol: Quote
dog_master Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 To dobrze, ze juz zdrowieje :) Co do posluszenstwa, to my nadal obi zerowka :oops: - z aportem sie meczymy, pewnie do zawodow PT w sierpniu nie zdazymy sie nauczyc. Ale w kalendarzu GKSP sa zawody obedience 1 lipca w Gdansku :loveu: Hehe, smoliki opanuja psie sporty :evil_lol: Quote
Viz Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ala sa zawody obedience w Gdańsku? :) Możesz coś więcej o nich powiedzieć? Tzn. przez kogo organizowane itd. No i czy pies musi mieć rodowód, bo Teddy nie jest zareejestrowany w ZK :shake: Bo my bysmy sie bardzo chetnie w tej zerowce zalapali... ;) Quote
Sonika Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Viz, a Teddy daje sie juz dotykac? dog master, powiedz cos wiecej o zawodach. mysle, ze ja rowniez zdarzylabym sie do lipca przygotowac, do zerowki. Musze tylko skok przez przeszkode pocwiczyc, bo nie probowalam. Najgorzej, ze musialby skoczyc wysokosc 60 lub 70 cm, a to nie wiem czy sie uda :/ goranik dałoby sie jakos to pocwiczyc, czy raczej nie skonczyłby? Mozna miec nagrody w zerowce? Quote
Viz Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Sonika daje ;) To chyba nasz największy sukces :) No to czekamy na wieści. Quote
dog_master Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Nie wiem, czy moge to w ogole tu napisac ;] Na psysportowe.pl/forum jest raport GKSP i m.in. taki kalendarzyk: http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=208 z ktorego wynika, ze 1 lipca (i nie tylko :P) maja byc zawody :multi: Nic wiecej nie wiem... Marta, pies nie musi miec rodowodu, Ty musisz byc w Zk (choc wiem, ze jestes :P). Rodowod potrzebny jest chyba tylko na MŚ Ja dopiero raz startowalam w zeroweczce ;] wiec tez sie tak nie znam Sonika, nie mozna :roll: Za to znajdziesz moment miedzy cwiczeniami, zeby psa pochwalic, poglaskac - zawsze cos ;) A przygotowac sie zdazysz :) Quote
Sonika Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 No nie wiem czy zdarze, moj chyba nie przeskoczy tak wysokiej przeszkody, narazie :roll: Czyli musialabym sie do ZK zarejestrowac :roll: Quote
dog_master Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ah tam, to trwa 5 minut ;] Wypelniasz formularz, placisz wpisowe i skladke, dostajesz legitke i juz :P A ile Lukas ma w klebie? Moj mial odjete punkty za to, ze chcial trzeci raz przeskoczyc i go ledwo zatrzymalam :evil_lol: Quote
Sonika Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Nie wiem :oops: Nie umiem mierzyc. Mam nadzieje, ze gora 60 cm, bo te 10 cm roznicy do przeszkoeczenia to calkiem sporo :roll: Quote
dog_master Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ja tez nie umiem :/ Wychodzi mi 30-32cm, w zaleznosci od dlugosci siersci ;) Nie wiem, jak to sie zaokragla (w gore?), nikt Kubusia nie mierzyl, ale chyba przez 30cm skakal, bo z 40-stka byloby gorzej :roll: Quote
Sonika Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Zaokrąkla sie w gore, czyli jak pies ma 42 cm w klebie to skocze 50. jesli ma 61 to skacze 70 itd. :shake: Quote
Gosia_i_Luka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Kubuś na pewno skakał 30cm, bo p. L. podczas naszego egzaminu też nie mierzył białasa - od razu ustawił jej najniższą wysokość - Kubusiowi na pewno też.:cool3: Quote
Viz Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Czyli toretycznie Tedduś skakałby 30 cm, ma 25 cm w kłębie. No nic, zobaczymy. Alu dzieki za link i za informacje ! :razz: Ehh paskudna pogoda :shake: Quote
dog_master Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Hehe spoko :) Ta, chyba byla to 30-stka Teraz tylko miec nadzieje, ze zawody sie odbeda ;) Quote
Viz Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 I że wystartujemy, bo Tedduś niby aportuje i te sprawy, ale lubi się ociągać - to jakim tępem wraca do własciciela ma znaczenie? :lol: Quote
Gosia_i_Luka Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Viz, cytat z regulaminu obi: Pies powinien przybiec jak najszybciej (minimum kłusem) do przewodnika. ps. radzę już teraz zacząć studiować regulamin, bo najgłupsze błędy popełnia się własnie z powodu jego nieznajomości. ;) Quote
Viz Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 [LEFT]Hah dobrze, ze kluisem, bo Teddy klusuje do mnie zawsze :razz: I dzieki za link do regulaminu, na pewno przeczytam :cool1: [/LEFT] Quote
Gosia_i_Luka Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Eee, nie wierzę, że takiego piłeczkowego świrka nie da się przyspieszyć...:p Quote
Viz Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Heh, jakby chciał to biegłby z pewnością szybciej, ale strzela takie miny wracając, że od razu widać, ze jakby mógł to by tej piłki w życiu nie porzyniósł :lol: Ale bede go meczyc ;);) Quote
dog_master Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Hmm w zerowce nie ma aportu :razz: Jest tylko przybiegniecie do wlasciciela Nie martw sie tym tempem, moj do najszybszych, gdy nie widzi nagrody, nie nalezy, wiec nie bedzie zle :P A regulamin mialam wrecz wkuty :evil_lol: ale nie bylo zle, Zachraniarka, jako komisarz ringu, mowila co teraz za cwiczenie, kiedy odpiac i przypiac smycz etc etc wiec naprawde bylo super :multi: Quote
Russelka Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Trzymamy kciuki za Viz :) A ja mam w domu zapaloną sunię, ale dojazd nas przeraża :shake: W takim razie pytanie- czy za JRT muszę płacić jadąc SKM? Nie uśmiecha mi się to, bo wtedy mama raczej się nie zgodzi :-( A mała musi, MUSI i CHCE pracować! ` Obie chcemy :evil_lol: Quote
Viz Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Ala no to swietnie :razz: Russ, z tego co mi wiadomo <rozmawialam z kontrolerem>, jesli pies jest na rekach, ma kaganiec i cale "wyposazenie" to jest traktowany jako bagaz podreczny i nie trzeba mu kupowac biletu. Ale jak polozysz na ziemie to juz musisz miec bilet. ;) Przynajmniej to wynika z opowiesci :roll: Quote
Russelka Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 A jak będzie w plecaku to też musi mieć kaganiec? Sorki za tyle pytań, ale zależy mi na agility :evil_lol: ] W ten sposób chyba nie będzie traktowana jako pies :roll: Szykujcie się na bliskie spotkanie z Sashką :diabloti: Quote
Gosia_i_Luka Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Russelka - ja ostatnio kupowałam u motorniczego i mimo że biała jest mała i była na rękach, kazał mi wykupić za nią bilet. Czyli jednak trzeba. Quote
Recommended Posts