Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia, my też teraz bardzo sie za posluszenstwo zabralismy :)

I postepy sa, oj sa :loveu:

(Tfu, tfu :eviltong: )

Przede wszystkim zalezalo mi na komendach z wiekszej odleglosci, bo z bliska wszystko robil. Ale z odleglosci robi tez bardzo chetnie (oczywisice oczekuje jakiejs sporej nagrody za takie poswiecenie :lol: )

Ala, Tedduś miał zapalenie gruczołu okołoodybtowego, był na zastrzykach i jakichś masciach i nie najlepiej się miewał, bo go bolało...

Ale jest juz duzo lepiej i niiecierpliwie czekamy na termin nowych zajec :D

Ahh, pani Magdo bedziemy musieli sie wypisac z jednej czerwcowej lekcji z powodu mojego wyjazdu :evil_lol:

Posted

To dobrze, ze juz zdrowieje :)

Co do posluszenstwa, to my nadal obi zerowka :oops: - z aportem sie meczymy, pewnie do zawodow PT w sierpniu nie zdazymy sie nauczyc. Ale w kalendarzu GKSP sa zawody obedience 1 lipca w Gdansku :loveu:

Hehe, smoliki opanuja psie sporty :evil_lol:

Posted

Ala sa zawody obedience w Gdańsku? :)

Możesz coś więcej o nich powiedzieć?

Tzn. przez kogo organizowane itd.

No i czy pies musi mieć rodowód, bo Teddy nie jest zareejestrowany w ZK :shake:

Bo my bysmy sie bardzo chetnie w tej zerowce zalapali... ;)

Posted

Viz, a Teddy daje sie juz dotykac?

dog master, powiedz cos wiecej o zawodach. mysle, ze ja rowniez zdarzylabym sie do lipca przygotowac, do zerowki. Musze tylko skok przez przeszkode pocwiczyc, bo nie probowalam. Najgorzej, ze musialby skoczyc wysokosc 60 lub 70 cm, a to nie wiem czy sie uda :/
goranik dałoby sie jakos to pocwiczyc, czy raczej nie skonczyłby?

Mozna miec nagrody w zerowce?

Posted

Nie wiem, czy moge to w ogole tu napisac ;]

Na psysportowe.pl/forum jest raport GKSP i m.in. taki kalendarzyk:
http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=208
z ktorego wynika, ze 1 lipca (i nie tylko :P) maja byc zawody :multi: Nic wiecej nie wiem...

Marta, pies nie musi miec rodowodu, Ty musisz byc w Zk (choc wiem, ze jestes :P). Rodowod potrzebny jest chyba tylko na MŚ

Ja dopiero raz startowalam w zeroweczce ;] wiec tez sie tak nie znam

Sonika, nie mozna :roll: Za to znajdziesz moment miedzy cwiczeniami, zeby psa pochwalic, poglaskac - zawsze cos ;) A przygotowac sie zdazysz :)

Posted

Ah tam, to trwa 5 minut ;] Wypelniasz formularz, placisz wpisowe i skladke, dostajesz legitke i juz :P

A ile Lukas ma w klebie? Moj mial odjete punkty za to, ze chcial trzeci raz przeskoczyc i go ledwo zatrzymalam :evil_lol:

Posted

Ja tez nie umiem :/ Wychodzi mi 30-32cm, w zaleznosci od dlugosci siersci ;) Nie wiem, jak to sie zaokragla (w gore?), nikt Kubusia nie mierzyl, ale chyba przez 30cm skakal, bo z 40-stka byloby gorzej :roll:

Posted

Czyli toretycznie Tedduś skakałby 30 cm, ma 25 cm w kłębie.

No nic, zobaczymy.

Alu dzieki za link i za informacje ! :razz:

Ehh paskudna pogoda :shake:

Posted

I że wystartujemy, bo Tedduś niby aportuje i te sprawy, ale lubi się ociągać - to jakim tępem wraca do własciciela ma znaczenie?

:lol:

Posted

[LEFT]Hah dobrze, ze kluisem, bo Teddy klusuje do mnie zawsze :razz:

I dzieki za link do regulaminu, na pewno przeczytam :cool1: [/LEFT]

Posted

Heh, jakby chciał to biegłby z pewnością szybciej, ale strzela takie miny wracając, że od razu widać, ze jakby mógł to by tej piłki w życiu nie porzyniósł :lol:

Ale bede go meczyc ;);)

Posted

Hmm w zerowce nie ma aportu :razz: Jest tylko przybiegniecie do wlasciciela

Nie martw sie tym tempem, moj do najszybszych, gdy nie widzi nagrody, nie nalezy, wiec nie bedzie zle :P

A regulamin mialam wrecz wkuty :evil_lol: ale nie bylo zle, Zachraniarka, jako komisarz ringu, mowila co teraz za cwiczenie, kiedy odpiac i przypiac smycz etc etc wiec naprawde bylo super :multi:

Posted

Trzymamy kciuki za Viz :) A ja mam w domu zapaloną sunię, ale dojazd nas przeraża :shake: W takim razie pytanie- czy za JRT muszę płacić jadąc SKM? Nie uśmiecha mi się to, bo wtedy mama raczej się nie zgodzi :-( A mała musi, MUSI i CHCE pracować! `

Obie chcemy :evil_lol:

Posted

Ala no to swietnie :razz:

Russ, z tego co mi wiadomo <rozmawialam z kontrolerem>, jesli pies jest na rekach, ma kaganiec i cale "wyposazenie" to jest traktowany jako bagaz podreczny i nie trzeba mu kupowac biletu.

Ale jak polozysz na ziemie to juz musisz miec bilet. ;)

Przynajmniej to wynika z opowiesci :roll:

Posted

A jak będzie w plecaku to też musi mieć kaganiec? Sorki za tyle pytań, ale zależy mi na agility :evil_lol:
]

W ten sposób chyba nie będzie traktowana jako pies :roll:

Szykujcie się na bliskie spotkanie z Sashką :diabloti: