Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kika9004 napisał(a):
Odezwał się ???

Ten Pan się nie odezwał ale ............................. kciuki mocno zaciśnięte bardzo wskazane :razz:

Posted

beam6 napisał(a):
Ten Pan się nie odezwał ale ............................. kciuki mocno zaciśnięte bardzo wskazane :razz:

Trzymamy:happy1::happy1:

Posted

esperanza napisał(a):
No ja myślę, że do czasu, kiedy beam6 trzymanie kciuków odwoła ;-)

No już, [SIZE="3"]juz można nie trzymać :multi:

Ogłaszam wszem i wobec, że Saba już bezpieczna i baaaardzo zadowolona

mieszka we własnym DOMKU

:cunao: :cunao:

W związku z powyższym ogłaszam Święto :evil_lol:

Posted

Lara napisał(a):
SWIETO!!! jest co swietowac!!! :-D
Beam6 a jakies szczegoly?

A bardzo proszę :)
Przepraszam ale nie chciałam zapeszyć - Saba ma za sobą nieudaną adopcję :shake:

Tym razem była to "miłość od pierwszego spojrzenia" :)
Na tyle przekonywująca, że Saba się przeprowadziła. Czekałam tylko na potwierdzenie, że dogadają się z Fretką (Sunią Rezydentką). I juz wiem - na 100% - że się Panny dogadały.
Mamy obiecane zdjęcia.

Posted

Domek jest całkiem niedaleko - rzut beretem za Legionowem ;)

Saba została wypatrzona w necie w środę i od tego momentu pooooszło ekspresowo. Telefon, b.miła rozmowa i .......... w pierwszej wersji umówilismy się na piątek a po 10 min. prośba - a nie możemy dzisiaj ? No to poprzestawiałam swoje plany i pojechaliśmy do Saby :lol:

Domek zauroczony Sabą, Saba do góry brzuchem do obojga (skąd One to wiedzą ? że to te Ludzie ?). Decyzja mogła być tylko jedna :-D. I pojechaliśmy do domku.

Saba zamieszkała w domu z dużym terenem, porządnie ogrodzonym i podzielonym na trzy odrębne strefy. I z koleżanką Fretką wielkości do pół łydki, wieku dojrzałego i charakteru przywódczego. I to był jedyny problem - czy się Dziewczyny dogadają. Wprowadzenie Saby do stada przebiegło bardzo spokojnie i po trzech dniach zapanowała pełna przyjażń.

A oto bonus:

[SIZE="1"]Ps. W imieniu Saby wpłynęło na konto Stowarzyszenia 50 złotych :)

Posted

Az nie wierzę od dawna bałam sie tu zagladać bo mi " moje" watki nie idą i juz doszłam do wniosku ,ze gdzie sie zaangazuje to zapeszam :(.
no ale teraz mi sie usmiechnęła cała duszyczka . Saba trzymam kciuki !!
Obiecuje ,ze wejde na bazarki albo po prostu dosle cos na ten dług , ale sie CIESZĘ ,. cicha wielbicielka J.
PSWytrwałym opiekunkom z tego watku wyrazy uznania za wytrwałośc i hart ducha

Posted

jkp serdecznie dziękujemy i Tobie życzymy, by psiaki którym pomagasz szybko znalazły domy.
Cuda się zdarzają, o czym najlepiej świadczy fakt, że Saba po tak długim okresie oczekiwania znalazła dom.

Posted

jkp potwierdzam wpływ na konto i bardzo, bardzo dziękuję za hojność.
Wpłata na rachunek p.Agnieszki prowadzącej hotel już poszła.

A państwo Saby myślą o przygarnięciu jeszcze jednego psiaka :-)
Kandydat został zaprezentowany.

Posted

esperanza napisał(a):

A państwo Saby myślą o przygarnięciu jeszcze jednego psiaka :-)
Kandydat został zaprezentowany.

I co ? I co ? Jak się spodobał Fredce ???? I Państwu oczywiście ? ;)

E tam, trzymam kciuki na wszelki wypadek :lol:

Ps. Umówiłam się na "wizytację" :evil_lol: po 20 lipca.

Posted

To my dziękujemy :-) :-)

Info z domku Saby:
"[FONT=Arial]Okazuje się że ona kocha spacery. Jak tylko widzi, że szykujemy się na spacer to staje się bardzo ruchliwa. Z Fredką dogaduje się coraz lepiej".[/FONT]

• 2 months later...
Posted

Współczuję bardzo. Mój poprzedni pies cod czasu do czasu miał ataki epilepsji.
Pamiętajcie, by zawsze mieć Luminal w czopkach i podawać w trakcie ataku.
Często pojawiają się te ataki?

Posted

o masz, czy wiadomo od czego ma padaczke? czy moze cos poza padaczka mu cos dolega? szkoda psinki, tez mialam kiedys psa chorego na padaczke, i wlasnie odszedl od nas w trakcie ataku:(
u Loli bardzo dobrze, tylko jest strasznym niejadkiem;)

Posted

Ataki ma srednio raz na 2-3 tygodnie, ale ostatni nie był pojedynczy, było 6 ataków jeden po drugim :-(. Dostał relanium doodbytniczo ale w czasie ataków nie działało :-( Teraz dostaje codziennie luminal i nalewkę bromową. Po luminalu miał być senny, a on jakiś bardziej zwariowany :-) W poniedziałek do kontroli, dawkę luminalu będziemy zmniejszać, tak zeby w końcu zostać tylko na nalewce. A od czego ma padaczkę nie wiadomo, wyniki ma w porządku.
Ale poza tym jest kochany, zwariowany, posłuszny, mądry, i bynajmniej nie jest niejadkiem :-), jakby mu nie ograniczać to pewnie jadłby non stop :-) I jak to wczoraj mąż stwierdził, dzieci posiadające psa nie są grube :-), szaleją z nim wieczorami, dobrze, że duży dom mamy :-)