*anusia&ajlu* Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 ale Semir jest podobny do Lolki, widac po nich ze rodzenstwo, tylko Semir lepiej zbudowany no bo chlopak moja bardziej delikatna, czarnulek cudny:loveu: dzis jak wrocilismy ze spaceru to do tej śnieg w lapki powchodzil taka damulka ze musialam lapki myc i tak lize sie do tej pory:evil_lol: a myslalam ze jak juz wracalismy to najmniejszy Dede zamarznie, Lole prawie nioslam bo isc nie chciala bo snieg w lapkach, a moja oszolomka Ajlu w najlepsze brykala, ale jakos doszlam cudem do domu, najedzone, stado śpi:loveu: takie je najbardziej lubie:diabloti::loveu: Quote
an1a Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Smarujcie jej łapy wazeliną lub linomagiem przed wyjściem, śnieg nie będzie się przyklejał. Nero ma ten sam problem i idzie jak sierota z kulkami lodu między paluchami. Quote
*anusia&ajlu* Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 wiem, wiem ale dzis praktycznie pierwszy dzien gdzie napadalo tak duzo sniegu, a panienka widac ze nie przyzwyczajona do zimna, teraz ma sudokremem posmarowane ale to juz po fakcie sie smaruje, przezyje ew bede dzwigac cielaczka do domu ze spacerkow:evil_lol: moze duze psy tak maja tyle paniki robia, tak sie zle przeciez dzieje:crazyeye: od dzis snieg jest be:lol: Quote
an1a Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 *anusia&ajlu* napisał(a):moze duze psy tak maja tyle paniki robia, tak sie zle przeciez dzieje:crazyeye: od dzis snieg jest be:lol: Niektóre psy po prostu mają problemy z łapami zimą i bez odpowiedniej pielęgnacji łap spacery przestają być miłe ;) Nero ma sporo sierści między łapami, do niej przyczepia się śnieg i robią się zbite kule - nic przyjemnego, a pies nie może chodzić ;) Quote
jayo Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Koniecznie trzeba pojechac do Saby w odwiedziny. Czy ktos sie zglosi ? Moze w okolicach Grodziska jest dogomaniak, ktory moglby czasem do niej zajrzec, bo nam sie to za czesto nie udaje. Moze ja przewieziemy tu blizej Warszawy, tam gdzie jest, nie ma nadmiaru kontaktu z czlowiekiem.. Quote
*anusia&ajlu* Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 ja bym mogla ja odwiedzac jakby byla blizej, bo nie jestem zmotoryzowana i tak daleko ciezko jezdzic Quote
puniusia Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A czy są jakieś wieści od pozostałych szczeniaków, co u nich? Bo donoszę, że Semir dojrzewa :-) Zaczyna podnosić łapę do siusiania i w końcu się odważył i wchodzi sam bez zapraszania po schodach na górę :-) Wcześniej właził na dwa schodki i to był koniec. Skończyła się era spokojnego miejsca, gdzie się można było przed nim schronić (jak to okresliły dzieci :-) Quote
*anusia&ajlu* Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 ja tez bym chciala wiedziec co u innych maluchów, bo my z puniusia najczesciej sie udzielamy:eviltong: a zaraz dodam zdjecia Loleczki:loveu: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 łózko male i jak tu sie zmiescic z takimi potfforami:loveu::evil_lol: Quote
an1a Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja mam zdjęcia sióstr na mailu, ale zabijcie mnie, a nie dokopię się teraz do nich :roll: Quote
maja602 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Przesunęłam ogłoszenie Saby na początek. Quote
Aleksandra_B Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Taka piękna i mądra sunia i wciąż bez domu. Allegro Saby cały czas jest. Quote
*anusia&ajlu* Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 jakie ładne banerki :) :loveu: a my z Lolcią byliśmy u pani weterynarz na odrobaczeniu i dziewczyna wazy prawie 20kg :-o rosnie nam bo jak do nas przyjechala wazyla ok 8kg, a przy okazji umowilam moja Ajlu na sterylke i niedlugo mam urlop to sobie odpoczne i mooj zwierzyniec sie mna nacieszy przez 2tygodnie:loveu: [SIZE="1"]i nadal szukamy domku :eviltong: Quote
puniusia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Aż zważyłam Semira, też cielak się zrobił - 20 kg jak w mordę strzelił :-) i już coraz częściej podnosi nogę do sikania (tylko czasami nie wie którą i podnosi przednią łapę :-), wygląda przy tym komicznie :-)) Quote
jayo Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 A Sabunia taka slicznota sie zrobila, przytyla.. Niestety, znow bylo za ciemno, zeby fotki zrobic. Ale bedziemy sie usmiechac, coby ktos podjechal cyknac nowe zdjecia. I pilnuje posesji, i przyzwyczaila sie niestety do miejsca - juz troche za bardzo !!!:placz: Domu dla suni trza. Jakis tymczas domowy by sie przydal, bo tu tylko kojec i malo czlowieka dla siebie, i nie wspomne, ze platny... :-( Quote
an1a Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Nie mogę wyjść z zachwytu :loveu::loveu::loveu::loveu: Korba, druga z trzech sióstr, która u mnie była :evil_lol: (można się pogubić :eviltong:) Quote
puniusia Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Śliczna jest, też niezły cielaczek :-) Quote
*anusia&ajlu* Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 jakie rude :loveu: jakby moja przefarbowali:evil_lol: ale Semir Lola i Korba sa podobne, ciekawe jak reszta maluchow, Aniu a gdzie jeszcze dwie dziewczyny chowasz te zdjecia tylko dla siebie :evil_lol: no i te uszy Korby sa powalajace:lol: Quote
an1a Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 *anusia&ajlu* napisał(a):jakie rude :loveu: jakby moja przefarbowali:evil_lol: ale Semir Lola i Korba sa podobne, ciekawe jak reszta maluchow, Aniu a gdzie jeszcze dwie dziewczyny chowasz te zdjecia tylko dla siebie :evil_lol: no i te uszy Korby sa powalajace:lol: Zdjęcia najmniejszej pokazywałam jakiś czas temu :diabloti: Zdjęcie Andzi (ostatniej) mam gdzieś na mailu. Ona chyba najbardziej poszła w mamę - powaga, to spojrzenie... Zawsze była taka "jakby jej nie było" ;) Nowi państwo ciągle porównują jej spokój ze "spokojem" bullka. Po ostatnim tymczasowaniu szczeniaka ttb już wiem skąd taki zachwyt opanowaniem i stoickim spokojem :diabloti: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 moja nie ma nic ze stoika:diabloti: przypominamy sie... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
gemsi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Anusia, to on aw koncu zostaje u Ciebie na stale ? bo chyba to mial byc tymczas ? ;) Quote
jayo Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Jak sobie przypomne to robactwo male w samochodzie i ten pamietny dzien, kiedy przybylo nam nagle 19 psow... I Ola stracila samochod... Absolutnie cudowne uczucie w nagrode za wszystko - jak sie patrzy na zdjecia przepieknych kochanych zwierzakow. Musimy zdobyc fotki reszty rodzenstwa - jutro sie za to zabiore ! Quote
Recommended Posts