Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jaka podobna do Loli ale naszej tylko czasami uszy stoja:crazyeye: ale cudenko sliczne:loveu:

a to Lola u siostry na dzialeczce:) wstawilabym filmik z zabawy ale nie umiem:)

portrecikowo;)

wariaty Ajlu,Lola i Romcio

no i do kotów zaczepna ale sie ich boi:evil_lol:

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
a ja tak po cichutku powiem ze jutro sie spotykamy z dziewczyna w sprawie adopcji Loli i normalnie chyba konkretny domek :) i na dodatek z osiedla :)ale jestem ciekawa i szczesliwa :) jutro cos napisze :cool3:

Też jestem ciekawa :) wtedy by było 12/12 :lol:
A ta 3 w jednym domku jak tam? Są jakieś wieści od domku ?:)

Posted

no i Lola poszła do domku :multi: wszystko fajnie niesamowicie sie cieszę, warunki super, lawina pytań z mojej i siostry strony (Martys) była i wszystko ok, pozostajemy w kontakcie i bede pisala co dalej, a nawet moją Ajlu wzięłam zeby Lola nie czuła się źle i nawet zapiszczała jak odchodziliśmy :) nawet ona sie przyzwyczaiła do szczeniora :loveu:

i 12/12 znalazło swoje domki :) jeszcze tylko Sabcia:loveu:

Posted

Super :multi: Doczekała się w końcu dziewczyna :p

Musimy Sabie szybko dom znaleźć, bo jej utrzymanie niestety kosztuje, a oprócz niej jest jeszcze 12 psów w hotelikach. :roll:

Posted

jestem w kontakcie z dziewczyna ktora adoptowala Lolcie, dostaje smsy i chyba pierwszy tymczas bardzo sie udał:loveu: przy okazji zaangazowałam cała rodzine dla mnie to sukces :multi: z siostra planujemy pomagac z tego co widzialysmy to szczeniakom ale nastepny dopiero po nowym roku bo Martys teraz wyjezdza a razem sie dzielilysmy obowiazkami i sama nie dalabym rady praca mnie czasami pochlania :) niedlugo bede w odwiedzinach u Loli i jej opiekunki postaram sie zdjecia porobic w nowym domku

Posted

gratuluję ciotki ze wszystkie się rozeszły...
i trzymam kciuki za dzielną mame

jesli mozecie to zerknijcie do mojego podpisu...szczeniaki bardzo potrzebują tymczasu...nie chcę ich odwiezc do schronu :-(

Posted

Lolcia wrocila, malo odpowiedzialnosci ze strony dziewczyny, musi wyjechac za granice na szkolenia w pierwszej turze bo inaczej roku nie zaliczy na studiach i Loleczka u nas :) szkoda ze tak pozno sie dowiedziala o swoim wyjezdzie ale cóz:shake: znowu buszuje u nas:loveu: szkoda bo dziewczyna naprawde wrazenie zrobila na poczatku wszystko cacy a tu taka wiadomosc ale takie zycie:crazyeye::mad:

• 2 weeks later...
Posted

To ja świątecznie życzę wszystkim z tego wątku :-) spokojnych, radosnych, pełnych psiego szczęśliwego szczekania świąt, aby po świętach nie przybyło psów w schroniskach, ale ubyło. Semir się dołącza do życzeń, choinkę na razie zaakceptował, zobaczymy co będzie jutro, jak zaczną się tam bombki majtać :-) A z wieści innej treści, w niedzielę byliśmy na pikniku rodzinno-psim (córka, Semir i ja, panowie się rozchorowali). Dzielnie brałysmy udział we wszystkich możliwych konkurencjach, Semir dzielnie przeszedł przez tor przeszkód przeskakując przeszkody, dotarł do półfinału w jak najszybszym dobiegnięciu do właściciela, gdy miał dotrzeć do mnie przez porozrzucane zabawki i kiełbasę to do kiełbasy nie dotarł bo skręcił w bok z nosem przy ziemi (to jego ulubione zajęcie, chodzenie z nosem przy ziemi :-)), a do mnie dotarł z pewnym opóźnieniem :-), ale wspólnymi siłami zdobyliśmy główną nagrodę, czyli parowar :-) Marchewka z parowaru Semirowi smakowała :-), tylko po imprezie biedny dostał biegunki gigant (jak się zżera surowe jajka ze skorupkami (w ilości chyba trzech, zanim go odciągnęłam) z ziemi - pozostałość po konkurencji w rzucaniu jajkiem, potem zżera otrzymaną nagrodę w postaci paluszków i ciasteczek - a i tak mu tylko kilka dałam, i zżera wszystko co się znajdzie na ziemi ...). Tak go wczoraj leczyłam ryżem, marchewką i węglem, że dzisiaj już jest spokój (tzn. nie było nic). A poza tym rozwija się świetnie, duży jest, mądry, chudy (dostaje trzy razy dziennie dużą michę gotowanego ryżu, kasz, płatków, warzyw i mięcha, w międzyczasie suche podczas ćwiczeń i wiecznie mu mało), mruczy jak kot, kiedy śpi i się go drapie za uszami, szczeka na swoje odbicie w szybie kominka :-) i w ogóle jest bardzo kochany. Po świętach w końcu będę miała więcej czasu, to wstawię zdjęcia.

Posted

My też dorzucamy sie do Świątecznych życzeń, zeby bylo latwiej niz dotychczas, żeby normalni ludzie wreszcie adoptowali zwierzaczki i żebyśmy nadal im pomagali:loveu:

puniusia gratulujemy wytrwalosci i Semirowi za madrosc ktora posiada wiecie ze chyba zadne malenstwo z tego miotu nie jest glupiutkie, normalnie tylko chwalic:) moja Lola ostatnio ma duzo zabawy z Ajlu i z Dedem ma 2 mniejszych od siebie psich towarzyszy, ładnie zostaje w domu na dosyc dlugo, tez wszystko pochlania na dworzu i uczymy noszenia kaganca bo boimy sie zeby cos jej nie zaszkodzilo na dworzu jak cos wsunie, pozatym jej zycie to wieczna zabawa i mysle ze jej dobrze, tez mruczy i co chwile pyskuje jak sie jej czegos nie pozwoli potrafi strzelic focha i z wielkim oburzeniem sie rzucic na swoje poslanie:loveu: jest urocza no i troszke urosla:) ale tez chudzinka z niej, narazie rosnie w zwyz a poniej bedzie w szerz:eviltong: pozdrawiam wszykich i WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Posted

gemsi napisał(a):
jeee... jaka ona sliczna jest... :D

taki mały cielak sie zrobił, nawet taki wzrok ma:eviltong: i nawet chyba bedzie wieksza od mamusi:loveu: bylismy na ostatnim spacerku, gdzie pogoniła kota, poszczekala na sasiadke z psia kolezanka i sie tak rozbawila ze nie chciala do domu, i z wielka niechecia zagonilam caly zwierzyniec do domu:lol: teraz spia, heh wreszcie:loveu:

Posted

Bardzo bym chciała, by wszystkie psiaki tak dobrze trafiły, jak Semir.
Muszę ponękać opiekunów pozostałych psiaków, bo bardzo jestem ciekawa, jak sobie radzą.

A mama Saba wciąż bezdomna. Telefon milczy, ale jestem dobrej myśli, kiedyś znajdziemy jej dobry dom.