gemsi Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 na razie zdjecia takie jakie sa, bedziemy robic zdjecia, ale nie wiem czy dzisiaj , jutro czy w poniedzialek, mam tez do wystawienia, oczywiscie, i do OBOWIAZKOWEJ sterylizacji Quote
esperanza Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Nadal szukamy domów tymczasowych, by przy matce zostało maksymalnie 6-8 maluchów. Quote
jayo Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Szukamy caly czas domow tymczasowych. Psiaki beda odrobaczone za moment - ale same szczepienia nas powala na kolana... Bez szczepien psiaki zdechna,bo parwo zabija dookola - i te sygnaly dochodza do nas od ludzi, ktorzy wybrali inne szczeniaki od "wolontariuszy"... Jestem bliska wybuchu - wydawaloby sie, ze to my powinnismy byc bardziej odpowiedzialni od calej reszty ludzkosci - i bardziej uswiadomieni, jesli chodzi o szczepienia dla maluchow. A juz kolejny raz dostaje informacje od nowego domu, ktory zrezygnowal ze szczeniaka od nas (z roznych powodow), ze wlasnie pozegnal nowego mieszkanca z wirusem i wiecej nie chce zadnego psa do domu :placz: To sie nadaje na watek przyklejony. Quote
GameBoy Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 wlasnie dlatego ja zawsze szczepie maluchy a pozniej padam finansowo na pysk... ale wiem co i jak Quote
jayo Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 GameBoy napisał(a):wlasnie dlatego ja zawsze szczepie maluchy a pozniej padam finansowo na pysk... ale wiem co i jak Ale malucha chorego wydalas... mam nadzieje, ze wyjdzie z tego.... I pamietaj - masz juz tymczas zamkniety dla nieszczepionych na jakis czas - powinnas zastosowac kwarantanne - bo inaczej kolejne beda padac jak muchy.. Quote
gemsi Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 an1a napisał(a):podnoszę, dt potrzebne.. an1a'u jutro najmniejsza wyladuje u Ciebie, jeszcze nie wiem jak to logistycznie zorganizujemy, bo jest kilka scenariuszy, na pewno dzien zapowiada sie ceikawie ;) Quote
an1a Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 gemsi napisał(a):an1a'u jutro najmniejsza wyladuje u Ciebie, jeszcze nie wiem jak to logistycznie zorganizujemy, bo jest kilka scenariuszy, na pewno dzien zapowiada sie ceikawie ;) Nie wątpię :evil_lol: Czekam na info Quote
Jo37 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Jaki jest koszt szczepienia jednego szczeniaka . Może choć dla jednego uda mi się "zorganizować" sponsora . Quote
kometa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 moge w warszawie zalatwic za darmo szczepienia, odrobacz i odpchlenie.... jakby co to prosze o pw Quote
GameBoy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 jayo napisał(a):Ale malucha chorego wydalas... mam nadzieje, ze wyjdzie z tego.... I pamietaj - masz juz tymczas zamkniety dla nieszczepionych na jakis czas - powinnas zastosowac kwarantanne - bo inaczej kolejne beda padac jak muchy.. nie wiem skad masz te dane, nie wydalam zadnego chorego psa teraz mam 3 psy i wszystkie sa zdrowe Quote
jayo Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Szczepienie i odrobaczenie - koszt zalezy gdzie zrobimy.. Boje sie troche towarzystwo wozic spod `grodziska do Wawy, ale moze sie okazac, ze u zaprzyjaznionych wyjdzie najlepiej. Koszt mi znany jest od 25 do 60 zl :( ale stawiam na te nizsze stawki.. Kometa - bede dzwonic do Ciebie, dzieki za pomoc. Quote
jayo Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 GameBoy napisał(a):nie wiem skad masz te dane, nie wydalam zadnego chorego psa teraz mam 3 psy i wszystkie sa zdrowe A to przepraszam - juz widze wpis na watku, ze Natka zdrowa - i ja w tym stadzie wirus ominal - na szczescie :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113068&page=38 Quote
GameBoy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 jayo napisał(a):A to przepraszam - juz widze wpis na watku, ze Natka zdrowa - i ja w tym stadzie wirus ominal - na szczescie :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113068&page=38 ciotka ja nic nie poradze na to, ze odbierajac telefon nikt nie informuje, ze pies moze byc chory... mimo, ze pytam.... Quote
an1a Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Ja dzisiaj jednak kończę o 17, a nie o 18. Jeśli będziecie mieć jakieś konkrety odnośnie odbioru małej dajcie znać, bo muszę sobie rozplanować jakoś wieczór, żeby czas na naukę do egzaminu się znalazł :eviltong: Wkurzają mnie te studia :evil_lol: Quote
esperanza Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 An1a pojechała z TZ-em po sunieczkę. Czekamy na wieści :razz: Nadal poszukujemy dt dla pozostałych. Agusiazet udało się zrobić allegro dla psiaków? Kometa będę dzwonić w sprawie szczepień. Beka czy udało się zebrać rzeczy na bazarek? Każda doba pobytu psiej rodziny w hoteliku to koszt 30zł. Czy ktoś może nam zrobić baner i ogłoszenia w sieci? Quote
an1a Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Mała jest już u nas :) Przespała całą drogę, zaliczyliśmy jeszcze weta. Polatała za moim psem, zamordowała pluszowego kangurka i zasnęła na siedząco :eviltong: Ta "maleńka", "najmniejsza" sunia waży 1,5kg :evil_lol: Nie widziałam rodzeństwa, boję się pomyśleć ile ważą te duże :p Quote
an1a Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Pierwsza noc za nami. Mała zrobiła taką imprezę w nocy, że rano nie miała siły wstać :p Miska z wodą nie jest do picia, tylko do atakowania i wylewania... Kocyk nie jest do spania, tylko do szarpania :evil_lol: A gazety do rwania. Nero jest nią zachwycony, a ona biedna dostała czkawki jak pierwsze co zobaczyła był nos mojego psa :) Odrobaczyłam małą dzisiaj rano, mordowała misia jak wychodziłam z domu ;) Quote
jayo Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 an1a napisał(a):Pierwsza noc za nami. Mała zrobiła taką imprezę w nocy, że rano nie miała siły wstać :p Miska z wodą nie jest do picia, tylko do atakowania i wylewania... Kocyk nie jest do spania, tylko do szarpania :evil_lol: A gazety do rwania. Nero jest nią zachwycony, a ona biedna dostała czkawki jak pierwsze co zobaczyła był nos mojego psa :) Odrobaczyłam małą dzisiaj rano, mordowała misia jak wychodziłam z domu ;) Czy ja dobrze widze, ze to niekoniecznie jest poslanie dla zwierzat...?;) duzo masz jeszcze tych pluszakow do mordowania? .. chyba, ze nie o tego misia chodzilo..:evil_lol: Ciotki, sliczne szczeniaki-misiaki na tymczasy!! brac, nie marudzic !! Quote
an1a Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 jayo napisał(a):Czy ja dobrze widze, ze to niekoniecznie jest poslanie dla zwierzat...?;) duzo masz jeszcze tych pluszakow do mordowania? .. chyba, ze nie o tego misia chodzilo..:evil_lol: Ciotki, sliczne szczeniaki-misiaki na tymczasy!! brac, nie marudzic !! Dobrze widzisz :evil_lol: TZ musiał się do małej poprzytulać z samego rana i uspokoić czkawkę, której się nabawiła przez Nera :) Ja mam sporo pluszaków, bo Nero jest ich miłośnikiem :eviltong: Zresztą większość sam znajdował na spacerach ;) Jest kochana, ogonek chodzi cały czas jak wiatrak :) Quote
an1a Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 jayo napisał(a):A czy mala ma juz jakies imie ..? Właśnie nie - może jakieś propozycje? :) Quote
Recommended Posts