jagienka42 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 jeżeli jutro się nie uda to w środe ja odbiore psa dla ciebie i się dogadamy kiedy będziesz mogła go zabrać Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Mała jest już z Maupą4. Pierwszą jazdę metrem zniosła super. Troszkę drżała, ale szybko zaczęła się uspokajać i jeść smakołyki. Jagienko42 przekazałam Maupie4 karmę na dziś- sunia dostawała u mnie Britt Junior. Zębiska ją swędzą i zaczyna dobierać się do kabli- trzeba na to uważać. Jeśli będzie miała przez wekend nadal biegunkę idź z nią proszę do weterynarza. Zabawa w przeciąganie i rozgryzanie sznurków z supłami to najlepsza zabawa :cool Koniec ciocinych rad :diabloti: Quote
jagienka42 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 sunia będzie ze mną w pokoju pod stałą kontrolą więc nic nie pogryzie:lol:jeżeli będzie zostawała w domu sama na czas mojego rozwożenia dzieci po szkołach posiedzi maleńka w klatce kenelowej:evil_lol: Quote
puniusia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Jeśli chodzi o biegunkę to może mieć robale. Semir miał (braciszek suni :-)). Odrobaczyliśmy go i w końcu kupki są normalne, i rano w kuchni tylko nasikane :-) Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Ehh.. :( nikt się nie odzywał odnośnie transportu jutro? Quote
zulugula Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 jagienka42 napisał(a):jeżeli jutro się nie uda to w środe ja odbiore psa dla ciebie i się dogadamy kiedy będziesz mogła go zabrać Jagienko, czyli będziesz w Warszawie i zabierzesz maluszka do Soeme? Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Ja nie mam nowych informacji o transporcie. Serdecznie dziękuję Maupie4 za przewiezienie suni do Krakowa :loveu: i Aleksandrze_B za stoicki spokój przy zaliczaniu kolejnego psiego pawia w samochodzie :evil_lol: Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 U mnie też zero odzewu.. :( A Jagience chyba chodziło o transport gumsie - psiaka z Wwa do Krk. Aa mam pytanie, czy praktykowane było kiedykolwiek coś takiego, jak chodzenie psiaka na Tymczasie z czymś na zasadzie takiej kamizelki, albo czegoś z napisem, czysto teoretycznie, "szukam swojego domu", "nie pozwól mi wrócić do schroniska" itp.? Czy to nie ma sensu? Chodzi mi o to, że czasem ktoś w autobusie, albo na ulicy może zobaczyć taką psinę i zastanowić się, a i tak każdą osobę trzeba później sprawdzić.. Pytam czysto teoretycznie :lol: Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Ja praktykowałam tylko chusty wywiązywanie psiakom z napisem "szukam domu". Chusty szyłam i malowałam za pomocą szablonu z kartonu. Pomysł uważam za całkiem dobry :p Quote
jagienka42 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 ja nie dam rady, a mozesz poczekac do przyszlej srody, ja co tydzien jezdze do krakowa, tylko ze w srode mam spotkanie o 11, wiec ktos musialby odebrac malucha odemnie na wlocie krakowa, ew. psiak musialby przekiblowac ze 2 dodatkowe godziny w klatce w samochodzie, upalow nie ma , wiec jest to realne.taką odpowiedz dostałam od gemsi chodziło mi o tą propozycje:lol: Quote
jagienka42 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 a teraz już o suni którą przywiozłam przed chwilą:lol:psinka kochana ludzi się nie boi,do dzieci merda ogonem jak szalona:loveu:na koty nie zwraca uwagi,do moich psów bardzo przyjażnie nastawiona:multi:dzieci nadały jej imię LUSI.zaraz wstawie kilka jej zdjęć tylko obrobie. ps.niestety wejście do domu miała nie najlepsze bo wylądowała od razu w wannie,w samochodzie przeczyściło ją w transporterze i zabrudziła się cała:oops: Quote
gemsi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 jagienka42 napisał(a):ja nie dam rady, a mozesz poczekac do przyszlej srody, ja co tydzien jezdze do krakowa, tylko ze w srode mam spotkanie o 11, wiec ktos musialby odebrac malucha odemnie na wlocie krakowa, ew. psiak musialby przekiblowac ze 2 dodatkowe godziny w klatce w samochodzie, upalow nie ma , wiec jest to realne.taką odpowiedz dostałam od gemsi chodziło mi o tą propozycje:lol: podtrzymuje w srode jade do krakowa, chyba nawet nie bedzie potrzeby odbierania go na wlocie, jedziemy razem z jayo, pawie sa do opanowania przy pomocy plandeki za 14.50 PLN z LeroyMerlin. swoja drogą polecam, płachty o wymiarach 2x3 m, z 8mioma okami do mocowania w dowolny sposob, wiozlem juz tak dwa maluchy, powypuszczaly pawie na wybieg, plandeke mozna wyciagnac wyplukac i samochod czysty, a i koszt znikomy :) Quote
jagienka42 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 oglądam telewizor razem z moją nową koleżanką Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Jaka śliczna :loveu: a jak ładnie udaje grzeczną :eviltong: ehhh... Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 :loveu: To zaczynamy ogłaszanie w Krakowie :cool3: Jeden z pozostałej w kojcu 3 jest bardzo zaborczy w stosunku do zabawek i jedzenia (p.Agnieszka potwierdza). Osoba, która go weźmie będzie musiała nad nim popracować. Jeszcze 2 dt potrzebujemy, kto pomoże? Quote
esperanza Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Tak, już Cię wliczyłam :diabloti: Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Uff.. :lol: tak tylko pytam :eviltong: a już by u mnie był.. Ale pytam dalej, może znajdę jakiś transport :) Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 zulugula napisał(a):Do środy nie tak daleko :lol: Nie zaszkodzi popytać :) i chyba psiak też by wolał, ale jeszcze o tym nie wie :eviltong: popatrz jaka ta sunia śliczna i zdezorientowana na razie.. Quote
gemsi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 zulugula napisał(a):Do środy nie tak daleko :lol: tylko jesli chodzi o srode to ja poprosze o potwierdzenie telefonem, in najlepiej prosze o potwierdzenie najpozniej do 12 we wtorek, ostatnio jestem mocno wyłączony, jakby co to esperanza ma do mnie kontakt Quote
gemsi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 esperanza napisał(a)::loveu: Jeszcze 2 dt potrzebujemy, kto pomoże? a co z matką, ona juz tez gdzies pojechala ? Quote
*anusia&ajlu* Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 śliczna no nie w czerwonym jej do twarzy:loveu: rozbrykała się juz na dobre :evil_lol: Quote
Soema Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Jeśli na jutro się nic nie znajdzie, to środa raczej przesądzona. Tylko, że ja dopiero po 15 mogę psa odebrać :oops: śliczne te psiaki :) Quote
Recommended Posts