Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

esperanza napisał(a):
Jak mała nr 3 u Ciebie? :razz:
Mam nadzieję, że od czasu do czasu będziemy dostawać informacje od Korby i Carli.
Ciekawe co słychać u kłapoucha z Białegostoku :cool3:

Pozostałej 6 przydałby się tymczas :roll:

Mała nr 3 jest boska i ma niezłe podejście do mojego psa :loveu:
Cwaniara mała, jak do niego podchodzi, a Nero warczy olewa go zupełnie, przechodzi obok i kładzie się blisko niego tak, żeby jej nie widział :evil_lol: I wychodzi na to, że 2 burki śpią razem, bo później się do niego przytula a on nie ucieka :p
Ładnie chodzi na smyczy, zasuwa po schodach, jeszcze trzeba będzie poćwiczyć jazdę samochodem.
Szczeka na mnie jak wracam z pracy :diabloti: Taki pies obronny by był, gdyby nie chowała się za Nera :p

Eh no właśnie... Tymczasy są bardzo potrzebne, bo im dłużej maluchy siedzą w kojcu, tym więcej czasu zajmie ich socjalizacja...

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kłapouchy z Białegostoku, czyli Semir :-) ma się świetnie. próbuje włazić na kanapę i nawet mu się czasami udaje. Na podłodze nie można już zostawiać gazet, na kanapie z brzegu też, bo wszystko ściąga. Na podwórko wychodzi już nie oglądając się na nas, człowiek może stać z jednego końca a pies sam biegnie dalej, co wcześniej było niemożliwe, Semir poruszał się tylko w okolicy człowieka, sam się bał. Kocha się bawić i obgryzać wszystko :-), bardzo ciekawe są fioletowe kwiatki na podwórku i zabawki w pokoju Marty. Generalnie tam nie wchodzi, ale jak mu się uda, to chwyta w zęby co popadnie i zwiewa :-), Marta powoli uczy się porządku :-) i już nie ucieka przed psem z krzykiem, że ją gryzie, a i pies coraz rzadziej łapie za ruszające się nogi. Teraz mały się zmęczył walką z misiem uczepionym na gumce do drzwi (patent mojej mamy) i z kwiatkami oraz miotlą na podwórku i śpi.

Posted

Super :p
Cieszę się bardzo, że mamy wieści z pierwszej ręki.
Mały jest niesamowity. Tak, jak mówiłam przy adopcji, gdyby był mniejszy docelowo i byłby suczką miałabym duży dylemat, czy go oddać :diabloti:

Posted

Nie ma to jak schować się za większym, a z takimi "latarkami" to jeszcze drogę w ciemnościach domu oświetli :evil_lol:
Wszystkie maluchy powinny właśnie teraz być drugi raz zaszczepione.
W przyszłym tygodniu odbieram zaświadczenia o pierwszym szczepieniu Korby i Semira.
Semir dostanie je pocztą.
An1a jak przekazać mam książeczki suczek?

Posted

podnosze szczeniorki i przepiekna Sabcię:loveu:(moja babcia miala taka sama psine i tez sie tak nazywała ale normalnie kopia jej) dlatego wpisuje sie do WAS (wspomnienia sie właczyly) i sie zastanawiam nad tymczasem ale mamcie musze przekupic bo mam juz jednego psa ze schronu i nie wiem jakby Ajlu zareagowala na szczeniaka bo jest zazdrosnica wielka ale uwielbia wszystkie zwierzatka:lol::lol:
pozdrawiam i bede czesciej odwiedzała;)

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
podnosze szczeniorki i przepiekna Sabcię:loveu:(moja babcia miala taka sama psine i tez sie tak nazywała ale normalnie kopia jej) dlatego wpisuje sie do WAS (wspomnienia sie właczyly) i sie zastanawiam nad tymczasem ale mamcie musze przekupic bo mam juz jednego psa ze schronu i nie wiem jakby Ajlu zareagowala na szczeniaka bo jest zazdrosnica wielka ale uwielbia wszystkie zwierzatka:lol::lol:
pozdrawiam i bede czesciej odwiedzała;)

Tymczasy dla maluchów są na wagę złota, sama mam porównanie po 3 siostrzyczkach - co ile zajęło... Ale mają super charaktery i chłoną jak gąbka. W trudnych sytuacjach przydaje się smakołyk :eviltong:

Posted

tez tak mysle ale przekonac moja mame ciezko jest, lubi zwierzaki sama jezdzila ze mna i z siostra kiedys do schronu pomagac i napewno boi sie ze sie przyzwyczai i ze za bardzo sie zaangazuje narazie duzo rozmawiamy o tym moze bedzie dobrze ja bardzo chcialabym pomagac na tymczasie. Ale tak poza tym to mam jedna osobe zainteresowana psiakiem narazie powiedzieli ze sie wstrzymaja do jutra i napisze jak bede wiedziala cos wiecej powiem ze sprawdzony domek ale nic nie chce gwarantowac i zapeszac...

Posted

a tak nie na temat to nie wiem jak trafilam na ta stronke jakos takie dziwne przeznaczenie chyba, bo ta mateczka identyczna jak mojej babci i tez Saba i te szczeniorki takie piękne 3mam kciuki najbardziej jak moge takie one słodkie zasługuja na wspaniałe domki:loveu: a Sabcia tez jest juz do adopcji?

Posted

hej moglby sie ktos odezwac do mnie mam osobe ktora wzielaby maluszka na tymczas a moze pozniej na stale, czy jakos moglybyscie go dowiezc w jakies umowione miejsce, a to jest rodzinka z 3letnim dzieckiem i z domkiem z ogodem i z nie małym zwierzyncem:) maluszek bybyl w wspanialym domu, narazie namowilam na tymczas ale powiedzieli ze musza zobaczyc jak do dziecka i w ogole bo nie mieli jeszcze szczeniorka (chcieliby jasna dziewczynke jakby co) moj tel 665317693 moze byc sms:lol:

Posted

bedziemy sie zaraz z Toba kontaktowac,
Dzisiaj jeden z Maluchow jedzie do Tuszyna,
potrzebne tymczasy bo aktualny tymczas jest platny i nas finansowo zabija, mimo ze nie jest jakis szczegolnie drogi, ale to juz trwa dluzszy czas

Posted

Mój kłapouchy (ale on ma śmieszne te uszy :-) boi się wchodzić na schody :-) Próbowałam go dzisiaj namówić, ale tylko szczekał na mnie, jak siedziałam i go wołałam, żeby wszedł :-) Jest świeżo po odrobaczeniu, pochłania ogromne ilości jedzenia (mógłby chyba na okrągło jeść, jakby mu tak dać :-) Fascynujące są spadające z drzew liście i jabłka :-)
Ile jeszcze maluszków nie ma domu?

Posted

puniusia napisał(a):
Mój kłapouchy (ale on ma śmieszne te uszy :-) boi się wchodzić na schody :-) Próbowałam go dzisiaj namówić, ale tylko szczekał na mnie, jak siedziałam i go wołałam, żeby wszedł :-)

Ja uczyłam na parówki :razz: (drobno pokrojone), później stawiałam na schodach w środku drogi. Za każde wejście nagroda i teraz biega po nich na dół i w górę ;)

Posted

no to sie dzisiaj najezdzilem...
chlopak Miskowaty zostalo odwieziony do domu stalego do Tuszyna, podpalana sunia na DT do *anusia&ajlu*, niniejszym zostalo jeszcze 2 bezowe 2 podpalane i matka...

Posted

gemsi napisał(a):
no to sie dzisiaj najezdzilem...
chlopak Miskowaty zostalo odwieziony do domu stalego do Tuszyna, podpalana sunia na DT do *anusia&ajlu*, niniejszym zostalo jeszcze 2 bezowe 2 podpalane i matka...

Jeszcze...? Tylko bym powiedziała :evil_lol: Jaka płeć tych maluchów?

Posted

Na pewno jest jedna czarna podpalana suczka i czarny podpalany chłopak. Oboje mają białą łatkę na piersi. Rudo-burych nie jestem w stanie rozpoznać po zdjęciach. :oops:

Przydałaby się karma dla stada i pieniądze na sterylizację Saby.
Skąd wziąć na nie środki? :hmmmm:
Jak do tej pory ich pobyt sponsorują jayo i gemsi
Boję się policzyć, ile ta suma w tej chwili wynosi :mdleje: