an1a Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 esperanza napisał(a):Jak mała nr 3 u Ciebie? :razz: Mam nadzieję, że od czasu do czasu będziemy dostawać informacje od Korby i Carli. Ciekawe co słychać u kłapoucha z Białegostoku :cool3: Pozostałej 6 przydałby się tymczas :roll: Mała nr 3 jest boska i ma niezłe podejście do mojego psa :loveu: Cwaniara mała, jak do niego podchodzi, a Nero warczy olewa go zupełnie, przechodzi obok i kładzie się blisko niego tak, żeby jej nie widział :evil_lol: I wychodzi na to, że 2 burki śpią razem, bo później się do niego przytula a on nie ucieka :p Ładnie chodzi na smyczy, zasuwa po schodach, jeszcze trzeba będzie poćwiczyć jazdę samochodem. Szczeka na mnie jak wracam z pracy :diabloti: Taki pies obronny by był, gdyby nie chowała się za Nera :p Eh no właśnie... Tymczasy są bardzo potrzebne, bo im dłużej maluchy siedzą w kojcu, tym więcej czasu zajmie ich socjalizacja... Quote
puniusia Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Kłapouchy z Białegostoku, czyli Semir :-) ma się świetnie. próbuje włazić na kanapę i nawet mu się czasami udaje. Na podłodze nie można już zostawiać gazet, na kanapie z brzegu też, bo wszystko ściąga. Na podwórko wychodzi już nie oglądając się na nas, człowiek może stać z jednego końca a pies sam biegnie dalej, co wcześniej było niemożliwe, Semir poruszał się tylko w okolicy człowieka, sam się bał. Kocha się bawić i obgryzać wszystko :-), bardzo ciekawe są fioletowe kwiatki na podwórku i zabawki w pokoju Marty. Generalnie tam nie wchodzi, ale jak mu się uda, to chwyta w zęby co popadnie i zwiewa :-), Marta powoli uczy się porządku :-) i już nie ucieka przed psem z krzykiem, że ją gryzie, a i pies coraz rzadziej łapie za ruszające się nogi. Teraz mały się zmęczył walką z misiem uczepionym na gumce do drzwi (patent mojej mamy) i z kwiatkami oraz miotlą na podwórku i śpi. Quote
esperanza Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Super :p Cieszę się bardzo, że mamy wieści z pierwszej ręki. Mały jest niesamowity. Tak, jak mówiłam przy adopcji, gdyby był mniejszy docelowo i byłby suczką miałabym duży dylemat, czy go oddać :diabloti: Quote
esperanza Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Nie ma to jak schować się za większym, a z takimi "latarkami" to jeszcze drogę w ciemnościach domu oświetli :evil_lol: Wszystkie maluchy powinny właśnie teraz być drugi raz zaszczepione. W przyszłym tygodniu odbieram zaświadczenia o pierwszym szczepieniu Korby i Semira. Semir dostanie je pocztą. An1a jak przekazać mam książeczki suczek? Quote
*Gajowa* Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Czy są aktualne zdjecia psiaczków, które są jeszcze do adopcji ? Quote
an1a Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 *Gajowa* napisał(a):Czy są aktualne zdjecia psiaczków, które są jeszcze do adopcji ? są na adopcjepsow.org :) Quote
*anusia&ajlu* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 podnosze szczeniorki i przepiekna Sabcię:loveu:(moja babcia miala taka sama psine i tez sie tak nazywała ale normalnie kopia jej) dlatego wpisuje sie do WAS (wspomnienia sie właczyly) i sie zastanawiam nad tymczasem ale mamcie musze przekupic bo mam juz jednego psa ze schronu i nie wiem jakby Ajlu zareagowala na szczeniaka bo jest zazdrosnica wielka ale uwielbia wszystkie zwierzatka:lol::lol: pozdrawiam i bede czesciej odwiedzała;) Quote
*anusia&ajlu* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no i 3mam kciuki za adopcje... i uściskajcie wszystkie cudeńka odemnie:loveu: Quote
an1a Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 *anusia&ajlu* napisał(a):podnosze szczeniorki i przepiekna Sabcię:loveu:(moja babcia miala taka sama psine i tez sie tak nazywała ale normalnie kopia jej) dlatego wpisuje sie do WAS (wspomnienia sie właczyly) i sie zastanawiam nad tymczasem ale mamcie musze przekupic bo mam juz jednego psa ze schronu i nie wiem jakby Ajlu zareagowala na szczeniaka bo jest zazdrosnica wielka ale uwielbia wszystkie zwierzatka:lol::lol: pozdrawiam i bede czesciej odwiedzała;) Tymczasy dla maluchów są na wagę złota, sama mam porównanie po 3 siostrzyczkach - co ile zajęło... Ale mają super charaktery i chłoną jak gąbka. W trudnych sytuacjach przydaje się smakołyk :eviltong: Quote
*anusia&ajlu* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 tez tak mysle ale przekonac moja mame ciezko jest, lubi zwierzaki sama jezdzila ze mna i z siostra kiedys do schronu pomagac i napewno boi sie ze sie przyzwyczai i ze za bardzo sie zaangazuje narazie duzo rozmawiamy o tym moze bedzie dobrze ja bardzo chcialabym pomagac na tymczasie. Ale tak poza tym to mam jedna osobe zainteresowana psiakiem narazie powiedzieli ze sie wstrzymaja do jutra i napisze jak bede wiedziala cos wiecej powiem ze sprawdzony domek ale nic nie chce gwarantowac i zapeszac... Quote
*anusia&ajlu* Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 a tak nie na temat to nie wiem jak trafilam na ta stronke jakos takie dziwne przeznaczenie chyba, bo ta mateczka identyczna jak mojej babci i tez Saba i te szczeniorki takie piękne 3mam kciuki najbardziej jak moge takie one słodkie zasługuja na wspaniałe domki:loveu: a Sabcia tez jest juz do adopcji? Quote
*anusia&ajlu* Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 hej moglby sie ktos odezwac do mnie mam osobe ktora wzielaby maluszka na tymczas a moze pozniej na stale, czy jakos moglybyscie go dowiezc w jakies umowione miejsce, a to jest rodzinka z 3letnim dzieckiem i z domkiem z ogodem i z nie małym zwierzyncem:) maluszek bybyl w wspanialym domu, narazie namowilam na tymczas ale powiedzieli ze musza zobaczyc jak do dziecka i w ogole bo nie mieli jeszcze szczeniorka (chcieliby jasna dziewczynke jakby co) moj tel 665317693 moze byc sms:lol: Quote
gemsi Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 bedziemy sie zaraz z Toba kontaktowac, Dzisiaj jeden z Maluchow jedzie do Tuszyna, potrzebne tymczasy bo aktualny tymczas jest platny i nas finansowo zabija, mimo ze nie jest jakis szczegolnie drogi, ale to juz trwa dluzszy czas Quote
an1a Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Jeśli wszystko dobrze pójdzie moja mała będzie mieszkać 2 bloki ode mnie. Quote
*anusia&ajlu* Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 coraz wiecej adopcji :multi::multi::multi: zeby szczeniorkom sie poszczęsciło:loveu: Quote
puniusia Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Mój kłapouchy (ale on ma śmieszne te uszy :-) boi się wchodzić na schody :-) Próbowałam go dzisiaj namówić, ale tylko szczekał na mnie, jak siedziałam i go wołałam, żeby wszedł :-) Jest świeżo po odrobaczeniu, pochłania ogromne ilości jedzenia (mógłby chyba na okrągło jeść, jakby mu tak dać :-) Fascynujące są spadające z drzew liście i jabłka :-) Ile jeszcze maluszków nie ma domu? Quote
an1a Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 puniusia napisał(a):Mój kłapouchy (ale on ma śmieszne te uszy :-) boi się wchodzić na schody :-) Próbowałam go dzisiaj namówić, ale tylko szczekał na mnie, jak siedziałam i go wołałam, żeby wszedł :-) Ja uczyłam na parówki :razz: (drobno pokrojone), później stawiałam na schodach w środku drogi. Za każde wejście nagroda i teraz biega po nich na dół i w górę ;) Quote
puniusia Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 To jest pomysł :-), spróbujemy. Chociaż nie ukrywam, że na razie jest to wygodne, że on się boi iść na górę :-) Quote
*anusia&ajlu* Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no i mam szczeniaka ale sie boi narazie moj pies rzadzi nie podoba jej sie bo nie rusza sie prawie bidak i nie ma z kim sie Ajlu pobawic! bede pisac na bierzaco co i jak a imie niedlugo wymyslimy:) Quote
gemsi Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no to sie dzisiaj najezdzilem... chlopak Miskowaty zostalo odwieziony do domu stalego do Tuszyna, podpalana sunia na DT do *anusia&ajlu*, niniejszym zostalo jeszcze 2 bezowe 2 podpalane i matka... Quote
an1a Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 gemsi napisał(a):no to sie dzisiaj najezdzilem... chlopak Miskowaty zostalo odwieziony do domu stalego do Tuszyna, podpalana sunia na DT do *anusia&ajlu*, niniejszym zostalo jeszcze 2 bezowe 2 podpalane i matka... Jeszcze...? Tylko bym powiedziała :evil_lol: Jaka płeć tych maluchów? Quote
Aleksandra_B Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Odnowiłam Sabie allegro: Piękna owczarkowata sunia o mądrym spojrzeniu (463867052) - Aukcje internetowe Allegro i chciałabym maluchy wystawić gdybym tylko wiedziała, które zostały :stupid: Bo mam tego fotki i wiem, ze to chłopak ale czy jesteście w stanie powiedzieć czy on jest jeszcze w kojcu? Nie wiem czy go ogłaszać... Quote
esperanza Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Na pewno jest jedna czarna podpalana suczka i czarny podpalany chłopak. Oboje mają białą łatkę na piersi. Rudo-burych nie jestem w stanie rozpoznać po zdjęciach. :oops: Przydałaby się karma dla stada i pieniądze na sterylizację Saby. Skąd wziąć na nie środki? :hmmmm: Jak do tej pory ich pobyt sponsorują jayo i gemsi Boję się policzyć, ile ta suma w tej chwili wynosi :mdleje: Quote
esperanza Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Bazarek na psiaki: http://www.dogomania.pl/forum/f99/dla-milosnikow-zwierzat-lit-angielskiej-ksiazki-dla-parszywej-12-do-27-10-a-123030/#post11090801 Quote
Recommended Posts