puniusia Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Mamusię hop do góry, a syneczek gryzoń ma nowy mebelek - klateczkę :-) Wymiękłam, jeśli chodzi o popisy szkodnika, i w akcie desperacji kupiłam klatkę (za namową pani od szkolenia). Szkodnik klatkę zaakceptował, wchodzi do niej bez problemu, zobaczymy, jak noc prześpi (klatka oczywiście zostaje otwarta, tyle że posłanie i zabawki są w środku). Jak mu dzieci lekko przymknęły klatkę, gdy tam siedział i obgryzał kość, to jak się zorientował, to wpadł w lekką panikę pt. Jak stąd wyjść? Przez kilka dni się pooswaja i w następnym tygodniu spróbujemy zostawiać go na trochę zamkniętego. A szkody szkodnika? Olej ze słonecznika jest świetny do picia, (gorzej do sprzątania, ale to pani zmartwienie :-)), smakołyki mi wydzielają - to je sobie sam wezmę i wszystkie zjem :-) Po tym oleju nastąpił pierwszy raz w życiu Semira, że nie zjadł kolacji - powąchał żarcie w misce i od niej odszedł :-) Potem trochę zwymiotował, lekka bieguneczka i bryka dalej :-) Tak ogólnie to jest przecudowny, wielki jak słoń i kocham go niezmiernie, on mnie chyba też :-) Quote
puniusia Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 raport klatkowy - noc przespana w klatce (widać po zmiętym posłaniu, sam teraz dobrowolnie wchodzi i obgryza kości, albo leży i patrzy, co ja robię :-) Quote
esperanza Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Super, klatka to doskonały pomysł :p Quote
puniusia Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Piękna i madra sunia, hop do góry, maluszki już szczęśłiwe, to i ona niech będzie Quote
*anusia&ajlu* Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 jeszcze Loli szukamy domku, ale zadnego tel w sprawie adopcji nie ma, jedna wielka cisza:roll: Quote
puniusia Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Bo może jej pisane jest pozostanie u Ciebie? ;-) Quote
*anusia&ajlu* Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 nie mam mozliwosci jej zatrzymac, mama nie chce miec dwoch psow w mieszkaniu:oops: i na tymczas sie zgadza ale i zeby trafila do odpowiedniego domu, wiec szukamy nadal...:roll: najlepiej jakby juz grzala doopke w swoim domku, ale i tak juz nie wiem jak sie z tym cielaczkiem rozstaniemy:placz: Quote
puniusia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 to góry obie dziewczyny, młodszą i starszą Quote
jayo Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Nie rozumiem, czemu te dziewczyny jeszcze siedza bez domow... Z Sabe strasznie duzo placimy.. musimy jak najszybciej dom znalezc - moje zrodelko finansowe juz sie urwalo.. Quote
Martys Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Pilnie DT dla Loli bo nie możemy już jej dłużej trzymac w domu niestety nasza sytuacja się bardzo zmieniła na gorsze i nie możemy juz jej miec pomóżcie PILNE Quote
*anusia&ajlu* Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 a najlepiej staly domek :placz::placz::placz: jestem pod tel nie bede miala dostepu na dogo jakis czas:placz: 665317693 Quote
esperanza Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Musimy pomóc. Lola jest świetnym psiakiem. Quote
jayo Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 esperanza napisał(a):Musimy pomóc. Lola jest świetnym psiakiem. Wdala sie w matke :cool3: Quote
maja602 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Lola ma ogłoszenia w Necie ale od niedawna. Sporo osób tam zagląda ale znalezienie domu wymaga czasu. Szkoda, że do tej pory było cicho wokół niej. To ładny i miły piesek więc dom z pewnością znajdzie. Quote
*anusia&ajlu* Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 ja tez ja oglaszam ale co tylko ten jeden tel byl w sprawie adopcji ale niestety nie trafiony bo wrocila z adopcji:shake: Quote
*anusia&ajlu* Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 najnowsze Sabci na stronie 68, a Lola to prawie co strone ma jakies zdjecia;) Quote
żabusia Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Sory ale na której stronie jest zdjęcie suni-matki? Quote
jayo Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 esperanza napisał(a):Saba bardzo nas dziś zaskoczyła. Pierwszy raz widziałam, by wysoko nosiła uszy :crazyeye: Jest radosna, chętnie do nas podeszła, zaczepiała do zabawy Dakara, toleruje jamniczą znajdę. Dowody :cool3: Zdjecia Saby :-) Quote
puniusia Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Śliczne dziewczyny czekają na dom, może na dzień kobiet ktoś je przygarnie? Quote
*anusia&ajlu* Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 odnowilam wczoraj ogloszenia dla Loli na ale gratce wyroznione i na gumtree, narazie zadnego tel chociaz dosyc duzo wejsc bylo:shake: Quote
esperanza Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Może podjadę do Ciebie w środę i zdjęcia nowe Loli zrobię? Quote
*anusia&ajlu* Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 ok nie ma problemu :) tylko dopiero o 14 koncze prace to na 16 moglabys przyjechac, pogadalybysmy;) i na spacer bysmy sie wybraly;) Quote
Recommended Posts