*anusia&ajlu* Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 gemsi napisał(a):Anusia, to on aw koncu zostaje u Ciebie na stale ? bo chyba to mial byc tymczas ? ;) ja czekam na odpowiednia adopcje nie mam w tym zadnego doswiadczenia, narazie szkam po znajomych i widac jak mi to idzie :oops: i narazie u mnie dziewczyna sie panoszy:loveu: ale caly czas szukam pamietajcie troszke o niej wiem ze nie jest tak bardzo w potrzebie ze sa wazniejsze adopcje ale sie przypominamy:eviltong: Quote
an1a Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Dobra... jak tak rzucamy zdjęciami :diabloti: Te 2 zdjęcia małej Andzi ("mojej" ostatniej na DT) dostałam w połowie grudnia. Chyba będę musiała sobie zrobić porządek w mailu, nie mam cierpliwości do przeglądania miliona stron :cool1: Mała jest dość nieśmiałą suczką, dość dużo czasu mi zajęło przyzwyczajenie jej do niektórych czynności, jak np. wchodzenie po schodach. Wujek Neruś był przydatny :diabloti: W nowym domu najbardziej zżyła się z 3,5 letnią córką nowych właścicieli, błyskawicznie nauczyła się czystości, nic nie zniszczyła i jest właśnie taka "jakby jej nie było" :evil_lol: Quote
maja602 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Czy pamiętacie o mamie tych szczeniaczków? Ona cały czas czeka na domek. One mają urodę zapewne po Sabie. :Dog_run: Quote
puniusia Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Saba, hop do góry. Niech Cię ktoś przygarnie Quote
*anusia&ajlu* Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 hop Sabciu:loveu: i Loleczka tez sie przypomina tu po kąpaniu:evil_lol: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 mam pytanie do wszystkich na tym watku, czy macie pozyczyc kontenerek, klatke dla małego 10kg psa, bo mojej Ajlu 10 lutego robie sterylizacje i bede miala urlop w tym czasie ale boje sie ze jak wyjde gdzies na chwile to beda szalec z Lolcia i sobie cos zrobi, a w klatce bylaby bezpieczniejsza po zabiegu i tak na tydzien poltora czy ktos posiada jakas klatke moze byc tez kontenerek, dzis miala robione badania krwi dla pewnosci ze wszystko ok i juz szukam jakby co, bardzo wdzieczna bym byla jakby ktos mi pozyczyl;) Quote
zulugula Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A co słychać u mamuśki? Proponuję uaktualnić I post: zdjęcia informację o psiakach do adopcji z opisem, gdzie są ogłaszane, gdzie przebywają itp. Bez tego szanse marne. Quote
jayo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 *anusia&ajlu* napisał(a):mam pytanie do wszystkich na tym watku, czy macie pozyczyc kontenerek, klatke dla małego 10kg psa, bo mojej Ajlu 10 lutego robie sterylizacje i bede miala urlop w tym czasie ale boje sie ze jak wyjde gdzies na chwile to beda szalec z Lolcia i sobie cos zrobi, a w klatce bylaby bezpieczniejsza po zabiegu i tak na tydzien poltora czy ktos posiada jakas klatke moze byc tez kontenerek, dzis miala robione badania krwi dla pewnosci ze wszystko ok i juz szukam jakby co, bardzo wdzieczna bym byla jakby ktos mi pozyczyl;) Klatka jest u nas. Daj znac kiedy podrzucic - to sie jakos umowimy. Quote
jayo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 zulugula napisał(a):A co słychać u mamuśki? Proponuję uaktualnić I post: zdjęcia informację o psiakach do adopcji z opisem, gdzie są ogłaszane, gdzie przebywają itp. Bez tego szanse marne. masz racje - trzeba bedzie koniecznie zrobic aktualizacje !! Quote
*anusia&ajlu* Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 jayo napisał(a):Klatka jest u nas. Daj znac kiedy podrzucic - to sie jakos umowimy. wielkie dzieki, od 6 mam urlop to jakos tak zeby sie moja sucz przyzwyczaila do klateczki, to sie skontaktuje z Toba mam twoj tel :) tylko problem bo nie mam transportu to jest klatka skladana czy kontener? ale dojade w kazde miejsce w warszawie :) Quote
*anusia&ajlu* Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 jayo napisał(a):masz racje - trzeba bedzie koniecznie zrobic aktualizacje !! LOLA jest na forum owczarkowym i na gumtree i w lecznicach byla na gratce i allegro ale zadnego odzewu, boje sie ze znowu wroci ale z drugiej strony chcialabym zeby znalazla dobry domek, ona jest taka przytulasna chociaz czasami nosi ja, coraz wiecej rozumie i chce ja zaczac uczyc klikierem, ale narazie zaglebiam sie w technike uczenia:roll: Quote
esperanza Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Kliker nic trudnego. :p Poczytaj sobie "Pozytywne szkolenie psów" Pameli Denisson i zajrzyj tu: [url=http://www.dogs.gd.pl/kliker/]Szkolenie metod Quote
*anusia&ajlu* Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 dzieki teraz tylko trzeba kupic dobry klikier i zaczac szkolic, tylko heh czlowiek na bledach sie uczy, zobaczymy, nie jest chyba takie trudne, na filmikach patrze co i jak i narazie takie podstawy bede cwiczyc, zobaczymy :) Quote
Martys Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 siostra tez bym chciala to zobaczyc :) jak szkolisz swoj zwierzyniec :) trzy mam kciuki za was i oczywiscie bede na bierzaco w twoich staraniach Quote
esperanza Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Możemy się umówić na spotkanko i Ci pokażę co i jak :razz: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Martys napisał(a):siostra tez bym chciala to zobaczyc :) jak szkolisz swoj zwierzyniec :) trzy mam kciuki za was i oczywiscie bede na bierzaco w twoich staraniach Martyś >> dzieki za doping :evil_lol: wreszcie sie odezwalas ;) chcialam dzis kupic klikier i w 2 sklepach nie bylo chyba trze zamowic internetowo,dalej nie moglam jechac bo jeszcze chora jestem... esperanza >> materialy fajne, zwlaszcza filmiki i znalazlam jeszcze jedna fajna strone i chyba wiem od czego zaczac :) bede pisac jak postepy :) Quote
jayo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Jutro powinny do nas dotrze zdjecia Saby - chocia te z jej aukcji sa tak piekne, ze az dziw, ze nikt jeszcze jej nie znalazl :shake: Quote
an1a Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 jayo napisał(a):Jutro powinny do nas dotrze zdjecia Saby - chocia te z jej aukcji sa tak piekne, ze az dziw, ze nikt jeszcze jej nie znalazl :shake: Nie wiem dlaczego, ale adopcje jakoś stoją :roll: Quote
maja602 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 W województwie mazowieckim trwają ferie. Quote
puniusia Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Ogladałam właśnie zdjęcia Semira z października, ależ był maleńki :-) A teraz taki cielaczek z chwościkiem na końcu ogona :-) Esperanza, a może wiesz, co u tych trzech psiaków, co razem do domku poszły? Quote
*anusia&ajlu* Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 i jestesmy po pierwszych treningach z klikierem, jestem bardzo zadowolona i bardzo ciekawa jak bedzie po codziennych sesjach;) moja Ajlu starsza i szybciej zaczaila o co chodzi z targetem a Lola gowniara patrzyla tylko kiedy smaczka dam :loveu: ale osobno a nie razem zaczynaly normalnie zmotywowalo mnie to do szkolenia chociaz wiekszych problemow z nimi nie mam, no moze na smyczy troche ciagna ale ogolem ok:loveu::loveu::loveu: ale sztuczki i jakies agiliti moze zaczniemy w przyszlosci:cool3: Quote
puniusia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Podnoszę wątek i jednocześnie informuję o zdolnościach alpinistycznych Semira. Właśnie go zgoniłam ze stołu w jadalni. Stół mamy duży, psa też :-) Stał tam i próbował zjeść moje róże urodzinowe :-) Quote
*anusia&ajlu* Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 hahaha moze Semir jest wielkim romantykiem, moze wypatrzyl juz wybranke swojego psiego serduszka:loveu: niezly urwis z niego, ja sie juz nauczylam ze jak wychodze z domu musze wszystko w zasiegu wzroku i łap wszystko schowac, bo tez potrafia sie same obsluzyc jak cos zostawie;) Quote
puniusia Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 On wcześniej jakoś mniej rozrabiał, ostatnio ma fazę na ściąganie, no ale włażenie na stół? :-) Ostatnie szkody to: dwie drewniane pacułki do patelni - pożarte, nóż z drewnianą rączką - obgryziony, 4 gąbki zmywaki - pożarte, ciasteczka marcepanowe - pożarte, cukier z cukiernicy - pożarty, korek z cukiernicy - pogryziony (muszę kupić nową cukiernicę), plastikowy pojemnik na psie chrupki (na szczęście był pusty) - pogryziony. Więcej nie pamiętam :-) Quote
Recommended Posts