Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gemsi napisał(a):
Anusia,

to on aw koncu zostaje u Ciebie na stale ? bo chyba to mial byc tymczas ? ;)

ja czekam na odpowiednia adopcje nie mam w tym zadnego doswiadczenia, narazie szkam po znajomych i widac jak mi to idzie :oops: i narazie u mnie dziewczyna sie panoszy:loveu: ale caly czas szukam pamietajcie troszke o niej wiem ze nie jest tak bardzo w potrzebie ze sa wazniejsze adopcje ale sie przypominamy:eviltong:

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra... jak tak rzucamy zdjęciami :diabloti:
Te 2 zdjęcia małej Andzi ("mojej" ostatniej na DT) dostałam w połowie grudnia. Chyba będę musiała sobie zrobić porządek w mailu, nie mam cierpliwości do przeglądania miliona stron :cool1:
Mała jest dość nieśmiałą suczką, dość dużo czasu mi zajęło przyzwyczajenie jej do niektórych czynności, jak np. wchodzenie po schodach. Wujek Neruś był przydatny :diabloti:
W nowym domu najbardziej zżyła się z 3,5 letnią córką nowych właścicieli, błyskawicznie nauczyła się czystości, nic nie zniszczyła i jest właśnie taka "jakby jej nie było" :evil_lol:

Posted

mam pytanie do wszystkich na tym watku, czy macie pozyczyc kontenerek, klatke dla małego 10kg psa, bo mojej Ajlu 10 lutego robie sterylizacje i bede miala urlop w tym czasie ale boje sie ze jak wyjde gdzies na chwile to beda szalec z Lolcia i sobie cos zrobi, a w klatce bylaby bezpieczniejsza po zabiegu i tak na tydzien poltora czy ktos posiada jakas klatke moze byc tez kontenerek, dzis miala robione badania krwi dla pewnosci ze wszystko ok i juz szukam jakby co, bardzo wdzieczna bym byla jakby ktos mi pozyczyl;)

Posted

A co słychać u mamuśki? Proponuję uaktualnić I post: zdjęcia informację o psiakach do adopcji z opisem, gdzie są ogłaszane, gdzie przebywają itp. Bez tego szanse marne.

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
mam pytanie do wszystkich na tym watku, czy macie pozyczyc kontenerek, klatke dla małego 10kg psa, bo mojej Ajlu 10 lutego robie sterylizacje i bede miala urlop w tym czasie ale boje sie ze jak wyjde gdzies na chwile to beda szalec z Lolcia i sobie cos zrobi, a w klatce bylaby bezpieczniejsza po zabiegu i tak na tydzien poltora czy ktos posiada jakas klatke moze byc tez kontenerek, dzis miala robione badania krwi dla pewnosci ze wszystko ok i juz szukam jakby co, bardzo wdzieczna bym byla jakby ktos mi pozyczyl;)

Klatka jest u nas. Daj znac kiedy podrzucic - to sie jakos umowimy.

Posted

zulugula napisał(a):
A co słychać u mamuśki? Proponuję uaktualnić I post: zdjęcia informację o psiakach do adopcji z opisem, gdzie są ogłaszane, gdzie przebywają itp. Bez tego szanse marne.

masz racje - trzeba bedzie koniecznie zrobic aktualizacje !!

Posted

jayo napisał(a):
Klatka jest u nas. Daj znac kiedy podrzucic - to sie jakos umowimy.

wielkie dzieki, od 6 mam urlop to jakos tak zeby sie moja sucz przyzwyczaila do klateczki, to sie skontaktuje z Toba mam twoj tel :) tylko problem bo nie mam transportu to jest klatka skladana czy kontener? ale dojade w kazde miejsce w warszawie :)

Posted

jayo napisał(a):
masz racje - trzeba bedzie koniecznie zrobic aktualizacje !!

LOLA jest na forum owczarkowym i na gumtree i w lecznicach byla na gratce i allegro ale zadnego odzewu, boje sie ze znowu wroci ale z drugiej strony chcialabym zeby znalazla dobry domek, ona jest taka przytulasna chociaz czasami nosi ja, coraz wiecej rozumie i chce ja zaczac uczyc klikierem, ale narazie zaglebiam sie w technike uczenia:roll:

Posted

dzieki teraz tylko trzeba kupic dobry klikier i zaczac szkolic, tylko heh czlowiek na bledach sie uczy, zobaczymy, nie jest chyba takie trudne, na filmikach patrze co i jak i narazie takie podstawy bede cwiczyc, zobaczymy :)

Posted

Martys napisał(a):
siostra tez bym chciala to zobaczyc :) jak szkolisz swoj zwierzyniec :) trzy mam kciuki za was i oczywiscie bede na bierzaco w twoich staraniach

Martyś >> dzieki za doping :evil_lol:
wreszcie sie odezwalas ;)
chcialam dzis kupic klikier i w 2 sklepach nie bylo chyba trze zamowic internetowo,dalej nie moglam jechac bo jeszcze chora jestem...

esperanza >> materialy fajne, zwlaszcza filmiki i znalazlam jeszcze jedna fajna strone i chyba wiem od czego zaczac :) bede pisac jak postepy :)

Posted

jayo napisał(a):
Jutro powinny do nas dotrze zdjecia Saby - chocia te z jej aukcji sa tak piekne, ze az dziw, ze nikt jeszcze jej nie znalazl :shake:

Nie wiem dlaczego, ale adopcje jakoś stoją :roll:

Posted

Ogladałam właśnie zdjęcia Semira z października, ależ był maleńki :-) A teraz taki cielaczek z chwościkiem na końcu ogona :-) Esperanza, a może wiesz, co u tych trzech psiaków, co razem do domku poszły?

Posted

i jestesmy po pierwszych treningach z klikierem, jestem bardzo zadowolona i bardzo ciekawa jak bedzie po codziennych sesjach;) moja Ajlu starsza i szybciej zaczaila o co chodzi z targetem a Lola gowniara patrzyla tylko kiedy smaczka dam :loveu: ale osobno a nie razem zaczynaly normalnie zmotywowalo mnie to do szkolenia chociaz wiekszych problemow z nimi nie mam, no moze na smyczy troche ciagna ale ogolem ok:loveu::loveu::loveu: ale sztuczki i jakies agiliti moze zaczniemy w przyszlosci:cool3:

Posted

Podnoszę wątek i jednocześnie informuję o zdolnościach alpinistycznych Semira. Właśnie go zgoniłam ze stołu w jadalni. Stół mamy duży, psa też :-) Stał tam i próbował zjeść moje róże urodzinowe :-)

Posted

hahaha moze Semir jest wielkim romantykiem, moze wypatrzyl juz wybranke swojego psiego serduszka:loveu:
niezly urwis z niego, ja sie juz nauczylam ze jak wychodze z domu musze wszystko w zasiegu wzroku i łap wszystko schowac, bo tez potrafia sie same obsluzyc jak cos zostawie;)

Posted

On wcześniej jakoś mniej rozrabiał, ostatnio ma fazę na ściąganie, no ale włażenie na stół? :-) Ostatnie szkody to: dwie drewniane pacułki do patelni - pożarte, nóż z drewnianą rączką - obgryziony, 4 gąbki zmywaki - pożarte, ciasteczka marcepanowe - pożarte, cukier z cukiernicy - pożarty, korek z cukiernicy - pogryziony (muszę kupić nową cukiernicę), plastikowy pojemnik na psie chrupki (na szczęście był pusty) - pogryziony. Więcej nie pamiętam :-)