zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czy psiak jest zaczipowany? Jesli nie, to mogę umówić go na darmowe czipowanie na Schroegera (Żoliborz). Dajcie mi wczesniej znać. Quote
an1a Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wiecie kto jest z okolic Wesołej...? Pani zależy na czasie, a ja jestem w finansowym dole i z mega gilem.... :roll: Quote
Aleksandra_B Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 zulugula napisał(a):Czy psiak jest zaczipowany? Jesli nie, to mogę umówić go na darmowe czipowanie na Schroegera (Żoliborz). Dajcie mi wczesniej znać. Zanim się go zaczipuje musi mieć właściciela, żeby tam zamieścić jego dane. Tak mi się wydaje. Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Można podać dane osoby która mieszka w Warszawie, a po adopcji zmienić w systemie na nowego właściciela. Ja tak robię z moimi tymczasowiczami. Trzeba jednak wcześniej umówić się na wizytę. Musicie szybko podjąc decyzję. Może być wolny termin np. dzisiaj, a jutro dopiero wieczorem. Quote
Aleksandra_B Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 zulugula napisał(a):Można podać dane osoby która mieszka w Warszawie, a po adopcji zmienić w systemie na nowego właściciela. Ja tak robię z moimi tymczasowiczami. Trzeba jednak wcześniej umówić się na wizytę. Musicie szybko podjąc decyzję. Może być wolny termin np. dzisiaj, a jutro dopiero wieczorem. A dzisiaj o której? Bo ja z nim przyjadę tak około 20-21. Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Bielany, ul. Schroegera 72, Tel.: 834-54-53. Więc lepiej sama się umów. Ja zawsze czipowałam ok. 20:30. Możesz powiedzieć, że dzwonisz od osoby, która wczoraj robiła zdjęcia Frania ze złamaną łapką. Sprawa pilna, więc pewnie będzie ok. Jeśli bedzie problem, to podam Ci nr tel. do właścicielki na PW. Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Staram się załatwić jeszcze jeden DT w Krakowie u Soema. Miała zabrać do siebie szczeniaka, który pojechał na 10 dni do hotelu i nie wiadomo co dalej. Ale cóż, siła wyższa :roll: Uważam, że dziewczyna godna polecenia, ale decyzja nalezy do Was. Wysłałam PW i czekam, kiedy zjawi się na dogo. Czy jednak będzie miejsce dla jeszcze jednego psa do Krakowa i co z tym czipowaniem. Warto zaczipować te, które mają jechać. A najlepiej wszystkie. Aleksandra_B, dzwoniłaś tam, umówiłaś się? Quote
Soema Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Powiedzcie mi w jakim wieku są szczeniaki i które zostały? Bo niestety internet mi posłuszeństwa odmawia i strony nie wchodzą..:angryy: Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 moją sunie z warszawy zabiera maupa4 jedzie pociągiem naprawde nie mam pojęcia czy poradzi sobie z dwoma:roll:i czy jest jeszcze ktoś kto przywiezie sunie do warszawy bo one przebywają gdzieś indziej.niestety nie moge się skontaktować z maupa4 ma wyłączony telefon.jak będe wiedziała coś wiecej zaraz się odezwe.o ile się nie myle szczeniaki mają cztery miesiące są dwie suczki i dwa psy.ja biore 1 suczke. Quote
*anusia&ajlu* Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 hej chce zrobic bazarek dla pieskow i nie wiem jaki cel mam wpisac czy na karme dla szczeniorow i sterylke dla Saby czy na inny cel? pomozcie bo narazie opisuje rzeczy czekam na odpowiedz :) u nas dobrze dzis Lolcia pojechala do siostry sie przyzwyczaja do 3letniego dziecka i juz jest coraz bardziej rozbrykana :loveu: ale niedlugo wroci do mnie bo wiadomo ze w stolicy czym wiecej halasow dzwiekow pozna tym lepiej dla niej :eviltong: Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Jeśli udałoby się załatwić transport, to chyba lepiej, żeby Soeme zabrała samca. Będziecie miały lepszy manewr adopcyjny w Krakowie. Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 byłoby dobrze gdyby wzięła psa bo ja musze mieć sunie.u mnie jest suka jeszcze nie sterylizowana a niedługo zacznie się cieczka nie moge wziąść psa bo nie wiadomo jak długo zostanie szczenior :evil_lol: Quote
Soema Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Jak będzie coś wiadomo z transportem to dawajcie szybko znać :) wolałabym sunię, ale nie będę się kłócić, wiecie lepiej :) powiedzcie mi coś więcej o psiakach. Chciałabym się przygotować jakoś. Jak sytuacja z odrobaczaniem, szczepieniami, co jedzą ;> Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 z tego co wiem są odrobaczone i raz zaszczepione trzeba będzie doszczepić.nic więcej nie wiem i nie mam pojęcia jak wyglądają psiaki które jeszcze zostały;)to będzie jajko niespodzianka:diabloti: Quote
an1a Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Soema napisał(a):Jak będzie coś wiadomo z transportem to dawajcie szybko znać :) wolałabym sunię, ale nie będę się kłócić, wiecie lepiej :) powiedzcie mi coś więcej o psiakach. Chciałabym się przygotować jakoś. Jak sytuacja z odrobaczaniem, szczepieniami, co jedzą ;> Został chyba brązowy chłopak z wielkimi uszami, którego ogłasza Aleksandra na Allegro ;) reszta jest czarna podpalana, lub płowo - brązowe. Dużo między sobą się nie różnią ;) Jedzą suchą karmę, swoją tymczasowiczkę musiałam namiętnie przekonywać do parówek i gotowanego jedzenia, poprzednia w ogóle nie chciała jeść gotowanego :evil_lol: Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Takie 4-miesięczne psiaki moga już sobie podjadać suchą karmę dla szczeniaków, poza ryżem z kurczakiem i marchewką. Można je uczyć czystości w domu, ponieważ sa zaszczepione i mogą wychodzić na zewnątrz. Dla szczeniaków są potrzebne zabawki; jakieś pluszaki, buciki ze skóry, sznurki, szmatki. Nie będą się tak nudziły. Maluch zajmie się zabawą i nie będzie tak niszczył w domu. Jagienka wyslij sms do Maupa. Aleksandra_B miała chyba dzisiaj przywieźć maluszki do Warszawy. Czy może się ktoś skontaktować? Jeśli ten transport nie wypali, to można spróbować poprzez salibink. Soeme, chyba masz jakieś namiary do niej. I tak miała do Ciebie psiaka zawieźć. Więc jeśli zabierze innego, to się nic nie stanie. Quote
Soema Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Źle mi się kojarzą adopcję w ciemno, ale szczeniak to tylko najwyżej łobuz straszny będzie :P prawda?:lol: to kiedy będzie coś wiadomo, bo jak nie będzie transportu to jeszcze jednego psa można wziąć do mnie.. A nie wiesz jak tamta osoba ma go przywieźć? W transporterze ;> Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 maupa 4 może zabrać dwa szczeniaki tylko jeszcze nie wiem czy da się wyciągnąć do jutra drugiego i dowieść do warszawy;)zaraz sprubuje się dowiedzieć Quote
zulugula Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czyli wszystko idzie po naszej myśli. Jeśli dzwonisz do Aleksandry, to dowiedz się co z czipowaniem. Czy ma umówioną wizytę na jutro? Dobrze, żeby psiaki były oznaczone. To europejska, ogólnopolska i mazowiecka baza - darmowa w dodatku. Quote
Soema Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ooo :multi: no to fajnie. A Jagienka z której części Krk jesteś? Muszę kupić jakąś obrożę i smycz.. To jakoś musimy się dogadać i może razem jechać z nimi do jakiegoś weta ;> znasz jakiegoś dobrego? Bo ja się na razie nie orientuję. A co do jadłospisu to postaram się żeby mu nic nie zabrakło :eviltong: ma się pięknie prezentować i szybko znaleźć kochający DS!! o ! :lol: Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 maupa 4 zgodzi się zabrać dwa szczeniory do pociągu .napisałam sms do dziewczyny która zabierała mojego szczeniora z kojca ponieważ ma wyłączony tel jak tylko się odezwie przekaże wiadomosci na forum. Quote
Aleksandra_B Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Niestety nie zaczipowałam małej. Nie byłam w stanie umówić się na konkretną godzinę. W kojcu zostało trzech chłopaków. Jeden piaskowy i dwa czarne podapalane. Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ja mieszkam w nowej-hucie i jeżdże do weta na ul.centralną.dziewczyny jutro dowiozą mi szczeniaka pod carrefour lub m1 będe wiedzieć jutro.chyba że ty wolisz odebrać swojego z dworca.jeżeli nie możesz bo to już będzie ok 20.30 to przetrzymam u siebie dwa do soboty. Quote
jagienka42 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Aleksandra_B napisał(a):Niestety nie zaczipowałam małej. Nie byłam w stanie umówić się na konkretną godzinę. W kojcu zostało trzech chłopaków. Jeden piaskowy i dwa czarne podapalane.czy możesz jutro zabrać jeszcze jednego szczeniaka?masz może zdjęcie mojej suni?to by jutro nie było jajka niespodzianki:loveu: Quote
Soema Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Nie no podjadę po niego :) nie ma problemu, tylko napisz gdzie dokładnie.:) o ile go ktoś dowiezie do Wwa... Quote
Recommended Posts