esperanza Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 24.03.2010 Saba jest pod naszą opieką już 18 miesięcy. Cały czas utrzymujemy ją w hotelu. Niestety nie mamy pieniędzy, by za niego regularnie płacić. Już mamy dług w wysokości 3280zł i rośnie :-( Prosimy o pomoc! Saba ma ogłoszenia na: psy.pl adopcjepsow.pl 4lapy.pl mojpupil.pl adopcjapsa.pl przygarnijzwierzaka.pl alegratka.pl bonopolska.pl eoferty.pl dwukropek.pl zgubiono.pl e-zwierzak.pl kupiepsa.pl adopcje.org cafeanimal.pl A tak to się zaczęło:Najpierw byl polamany szczeniak ze stacji BP. Nie. Najpierw byl plan by pojechac po Rozanke z 4 szczeniat do malagos. Potem bylo tankowanie, podczas ktorego polamany Przypadek wychylil sie zza krzaka. Potem zabralysmy Rozanke. W drodze przyszedl sms. Maluchy suki, ktora nie dala sie zlapac w ubieglym roku maja czas tylko do jutra, potem jada na Paluch. Gdy z jayo dowozilysmy Rozanke do kojca, zadzwonila Aleksandra_B. Gdy jechala by pomoc nam w lapaniu stadka, jej samochod sie zapalil. Niewiele z niego zostalo. Dotarlysmy na dzialke. W samochodzie gemsi czekalo na nas zaskakujace znalezisko: mama plus 12 glodnych szczeniakow... Tak oto w ciagu 12 godzin z 18 psow liczba podopiecznych wzrosla nam do 37. Z braku wolnego miejsca psiaki trafily do platnego boksu 30zl za dobe. Nie wiemy, skad wziac pieniadze na tyle psow. Maluchy maja kolo 5-6 tygodni. Roznica miedzy najwiekszym, a najmniejszym jest porazajaca. Jak ta dzielna, bezdomna suka wykarmila takie stado? Jest 6 suczek i 6 pieskow. Do adopcji beda najwczesniej za 1,5-2 tygodnie, po pierwszym szczepieniu. Nie chce nawet myslec, ile to bedzie kosztowalo. Potrzebujemy Waszej pomocy w oglaszaniu, bazarkach. Saba od sierpnia 2008 szuka domu... Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Kolejnych 13 psow ledwie uniknelo schroniska. A moze powinnismy byli pozwolic, by tam je zabrano. :roll: Quote
jayo Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Moze jakby pojechalo do Krezela, to znalezli by sie chetni do pomocy :( Ech, tak sobie gdybam. Sa niedaleko - zawsze mozna je podrzucic pod brame :oops: Quote
malagos Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 niesamowite :crazyeye: Dzis wystawiam bazarek. Otwieram swoje konto na rodzinę z Różana. Quote
jayo Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 an1a napisał(a):W jakim stanie ogólnym są maluchy? Te najwieksze sa w calkiem niezlym, ale rozpietosc ich rozmiarow i stanu jest spora. Najmniejsza dwojka dosc slaba i ewidentnie niedokarmiona... Wszystkie sa na zdjeciach w albumie : http://www.flickr.com/photos/29411511@N04/sets/72157607041069926/ Pojechaly do kojca, dalismy tyle karmy ile mielismy (pare kilo) - ale na dlugo to nie starczy :placz: Na gwalt szukam tanszego dostepu do tabletek odrobaczajacych i szczepionek .. Quote
beka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Mam wrażenie że czasami niebezpiecznie wychodzic z domu.... Poszukam czegoś na bazarek Quote
jayo Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 beka napisał(a):Mam wrażenie że czasami niebezpiecznie wychodzic z domu.... Poszukam czegoś na bazarek Ja juz nawet przez okno boje sie wygladac i telefon odbierac.... A esperanza mnie nie pierwszy raz nie dopilnowala, choc byla tym razem blisko - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10808309#post10808309 :-( Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Od dzis robimy szlaban na przyjmowanie psiakow, poki chociaz 20 nie wydamy :roll: 37 psow to zdecydowanie ponad nasze sily. Rozsadek zepchnelismy na dalszy plan, chyba nie jestesmy w stanie odmowic. Quote
GameBoy Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 jak wydam co mam w domu ( 2 szt) i kolejce ( 6 sztuk) wezme 2 szczeniaki od Was Quote
Aleksandra_B Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Podnoszę maluchy, mam nadzieję, że są silne. Nie wiem jak Wam pomóc...wzięłyście na siebie tyle psich istot :shake: Tak jak rozmawiałyśmy poogłaszam parę maluchów..oby tylko normalne domy dzwoniły. Dzisiaj dostałam maila w sprawie Senki: jest taka śliczna więc chcą ją na prezent :roll: Kurczę... Poza tym muszę kupić nowy samochód... Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Chlopak Chlopak najwiekszy- najbardziej ruchliwy i najglosniejszy Chlopak- sredniak Kolejny krolewicz Nastepny Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Nie moge sie doliczyc ostatniego :roll: wiec przedstawiam dziewczyny Najmniejsza Kolejna Nastepna Jeszcze jedna Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Uff... Jeszcze jeden chlopak Nie moge sie doliczyc 2 dziewczyn :angryy: Generalnie wiekszosc chlopakow jest czarna, wiekszosc dziewczyn bezowo-brazowa. Kolejne zdjecia beda, gdy uda sie do maluchow pojechac. Gdyby chociaz 5 poszla do dt suczce byloby duzo latwiej. Z reszta przyjmiemy kazda pomoc :p Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Mam inf.o domach poszukujących szczeniaki.Mam tez numery telefonów tylko nie wiem czy ich podawanie ma sens,bo to trójmiasto.. Okęcie to rozumiem,że są w stolicy.To podawać? E/W Quote
agusiazet Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Prawdziwie się wzbogaciłyście. Ale mimo wszystko to płynąca z serca decyzja, więc jedyna słuszna, inaczej miałybyście wyrzuty, że ho ho. Postaram się zrobić jakiś bazarek, ale moje jakoś nie mają specjalnego wzięcia, chyba, że mam nowe rzeczy, a nie mam. Po dopływie gotówki od męża, wpłacę też pieniążki - podeślijcie konto na PW. Wrzesień i październik przy trójce dzieci jest ciężki. Ale będę do Was zaglądać. A i mogę zaoferować wyróżnione Allegro dla mamy i maluchów:) To ostatnie nawet już:) Quote
BIANKA1 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 O jejku :crazyeye: Ostatnio na dogo wszystko jest w ilosciach hurtowych :shake: Quote
an1a Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ja wstępnie mogę wziąć najmniejszą suczkę na dt, czekam jeszcze na telefon odnośnie konkretów. Quote
esperanza Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 an1a, waldi481, agusiazet, malagos, Aleksandra_B, GameBoy serdecznie dziekujemy :Rose: waldi481 poprosze o namiary an1a za chwilke dzwonie :cool3: agusiazet allegro bardzo nam sie przyda, bo przy takiej ilosci nie wiadomo, gdzie rece wlozyc i od ktorych ogloszen zaczac. Kontakt do mnie: 600-964-797 Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 PW wysłałam.Dziewczyna obiecała kolejne adresy.Będziemy pamietać o tych dzieciakach. Pozdrawiamy Elżbieta i Waldek Quote
gemsi Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 sie mi tak skojarzylo... "12scie grooooszy...." Maluchy "rąbią" już suchą karmę dla noworodków. "Rąbanie" odbywa sie baaaardzo szybko, matka nie lubi suchego, jest apetyt jest dobrze, byle tak sie utrzymalo, malunia "rąbie" równo z olbrzymami :) Quote
an1a Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 gemsi napisał(a):sie mi tak skojarzylo... "12scie grooooszy...." Maluchy "rąbią" już suchą karmę dla noworodków. "Rąbanie" odbywa sie baaaardzo szybko, matka nie lubi suchego, jest apetyt jest dobrze, byle tak sie utrzymalo, malunia "rąbie" równo z olbrzymami :) Super wiadomość :) Jaką karmę jedzą maluchy? U mnie tylko Brit Junior na stanie.. Quote
agusiazet Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Czy zrobicie zdjęcia do Allegro, czy mają wystarczyć te co są? I czy mama też do wystawienia? Quote
Recommended Posts