Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też słyszałam coś takiego, że wadą yorków- szczególnie płci męskiej- jest problem z nauką czystości w mieszkaniu... dlaczego akurat u yorków i ile w tym prawdy? nie wiem.

Posted

u labradorów ponoć też cały rok to trwa... hym ile włascicieli psów tyle mitów. Każdy pies dorasta inaczej i inaczej się uczy, nie należy porównywać ze sobą psów bo każdy ma indywidualny rozwój.

Posted

agnicha30 napisał(a):
Mam yorka od trzech tygodni ma 3 miesiace mam pytanie jak szybko yorki ucza sie czystosci w domu ,bo ktos mi powiedzial ,ze jego pies uczyl sie rok:placz:

Witam.Jestem posiadaczka 2 yoreczkow.
Starsza to sunia 17 miesieczna ktora bardzo wczesnie jak na yorka nauczyla sie zalatwiac swoje potrzeby na dworze.Od pol roku raczej sporadycznie zdazylo jej sie zalatwic w domku.Sunia nigdy nie byla uczona zalatwiania sie na gazety czy na podklady.
Mlodszy to piesek ktory ma niecale 5 miesiecy.Od poczatku byl nauczony zalatwiania na podklady wiec nie ma problemu ze zalatwi sie gdzies na dywanie.Coraz zadziej jednakkorzysta z tycz pieluszek,bo zaczol podnosic nozke do zalatwiania sie na dworze i w domciu po dlugich spacerkachnie ma ochoty na siusianie.
Jak jestesmy w domku to piesek srednio co 3 godz wychodzi na dwor.

Posted

agnicha30 napisał(a):
bede cierpliwa ale to troche pocieszajace ze po pieciu miesiacach podnosi noge ,bo moj nawet jak jest godzine na dworze to wszystko obwacha ale sam nic nie zrobi:p

a jak zrobi, to jak psa nagradzasz?