Ewelina22 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Moja mala je Hillsa z jagniecina. Od okolo 3 tygodni. Kupilam 15 kg w Euro-Zoo. Ale wydaje mi sie, ze karma zmienila zapach:( Trzymam w oryginalnym worku z plastikowym zamkiem, przesypuje porcje na 3-4 dni do wiaderka. Karma stoi zamknieta w temp. okolo 16-18 stopni. Czy mogla "skisnac", ktos tak mial? Quote
Talagia Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 My mamy hillsa L&R, paczka 15 kg schodzi około miesiąca, jest w orginalnym opakowaniu i nigdy nie zauwazylam zmiany zapachu itp (to juz 4 worek) Quote
Chefrenek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Ewelina22 napisał(a):Moja mala je Hillsa z jagniecina. Od okolo 3 tygodni. Kupilam 15 kg w Euro-Zoo. Ale wydaje mi sie, ze karma zmienila zapach:( Trzymam w oryginalnym worku z plastikowym zamkiem, przesypuje porcje na 3-4 dni do wiaderka. Karma stoi zamknieta w temp. okolo 16-18 stopni. Czy mogla "skisnac", ktos tak mial? A może stoi w wilgotnym miejscu? Quote
Dada Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mojej znajomej pieski dostaly uczulenia po Hillsie (najprawdopodobniej).. Zauważyłam, ze od zmiany dystrybutora ceny są znacznie niższe. Ma to wpływ na jakość karmy? Bo zastanawiam sie nad zmianą na Biomill lub Orijen Quote
Ewelina22 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Karma stoi w suchym i chlodnym miejscu w oryginalnym opakowaniu. Wachali ta karme wszyscy domownicy i znajomi i nikt nie czuje zmiany zapachu. Kupilam maly worek i porownalam zapachy. Dzwonilam do dystrybutara, pytalam w sklepach... Raczej sie nie zepsula, mnie sie nos zepsul;) Quote
izabela.szczepaniak Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Koordynator Programu Hodowlanego Hill's Specjalista ds. Marketingu Hill's EURO-ZOO Sp. z.o.o. Warunkiem zakupu karmy u nich jest wypełnienie jakiegoś kwestionariusza oraz przesłanie kopii nadania przydomku hodowlanego.Trzeba być hodowcą by u nich kupować. Zastanawia mnie jedno a mianowicie JAK KTOŚ NIE JEST HODOWCĄ A MA KILKA PSÓW TO CO NIE MOŻE KUPOWAĆ PO CENACH HURTOWYCH ???? :roll: Quote
Talagia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [quote name='izabela.szczepaniak']Koordynator Programu Hodowlanego Hill's Specjalista ds. Marketingu Hill's EURO-ZOO Sp. z.o.o. Warunkiem zakupu karmy u nich jest wypełnienie jakiegoś kwestionariusza oraz przesłanie kopii nadania przydomku hodowlanego.Trzeba być hodowcą by u nich kupować. Zastanawia mnie jedno a mianowicie JAK KTOŚ NIE JEST HODOWCĄ A MA KILKA PSÓW TO CO NIE MOŻE KUPOWAĆ PO CENACH HURTOWYCH ???? :roll: Nie Jeśli chodzi o hurtownie EURO-ZOO Sp. z.o.o. to mozesz sie u nich zarejestrować, jeżeli nie posiadasz przydomku hodowlanego (albo nie masz sklepu czy cos takiego). Warunkiem takiej rejestracji (brak przydomka) jest posiadanie psa z tytułem reproduktora (trzeba przyniesc dokumenty ze związku kynologicznego).W każdym razie tak wytłumaczyły mi to panie z tej właśnie hurtowni. Można zawsze dogadać się ze swoim hodowcą i kupować na jego hodowle :P :razz: Quote
KaRa_ Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ja nie jestem hodowcą i kupuje:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale to dzięki temu,że pracuje w zoologicznym,że jak mamy dostawę to i na rachunki sobie zamawiamy Quote
Talagia Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 KaRa_ napisał(a):Ja nie jestem hodowcą i kupuje:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale to dzięki temu,że pracuje w zoologicznym,że jak mamy dostawę to i na rachunki sobie zamawiamy No wlaśnie ;) Ale niestety nie kazdy prowadzi sklep :-( (a przydałby mi sie taki zoologiczny pod nosem :diabloti::diabloti:) Quote
izabela.szczepaniak Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Tylko że ja mam zwykłe kundelki !!!!! a to niestety wyklucza mnie z grona kupujących po cenach hurtowych :shake: Quote
izabela.szczepaniak Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Oj widze że nie ma .żadnej odpowiedzi :niewiem: no cóz :siara: Quote
KaRa_ Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 No to pogadaj z kimś na forum z Twojego miasta co ma hodowle czy jeśli mógłby to Ci kupił w hurtowni;)Ja tez mam kundelki i jednego rasowego;) Quote
izabela.szczepaniak Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 A no rozmawiałam i z Hodowcami i sklepami zoologicznymi no ale marny skutek bo pierwsi mówią że karmią czym innym a drudz że na zamówienie ale po cenie sklepowej a jak usłyszałam cene sklepową to :crazyeye: i podziękowałam. Szkoda że zwykły szary właściciel nie może kupować po cenach hurtowych :nonono2: Quote
Dada Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Na allegro jest niedrogo. Ja zamawiam i jestem zadowolona :lol: Quote
KaRa_ Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Dada napisał(a):Na allegro jest niedrogo. Ja zamawiam i jestem zadowolona :lol: Nie drogo czyli ile? Bo w EURO ZOO kosztuje 137zł 15kg;) Quote
izabela.szczepaniak Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 HILLs CANINE SENIOR LAMB & RICE 15 kg na allegro kosztuje tylko 199,00 a to tylko jeden worek :shake: a gdzie pozostałe jedzonko (mam kilka psów i w różnym wieku) + Hill's Adult Light 15 kg za179,00 i + Hill's Adult Lamb&Rice 15 kg też tylko za 179,00 :shake: czyli 199,00+179,00+179,00 = 557zł :roll: (tanio???? ) Quote
Talagia Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 izabela.szczepaniak napisał(a):HILLs CANINE SENIOR LAMB & RICE 15 kg na allegro kosztuje tylko 199,00 a to tylko jeden worek :shake: a gdzie pozostałe jedzonko (mam kilka psów i w różnym wieku) To moze zamiast Hillsa cos tanszego? np. Acana? My placimy za worek L&R puppy 180 zł w hurtowni. A na allegro tez widzialam tansze worki niz za 199zł :razz: Quote
KaRa_ Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Teraz w różnych sklepach zaczynają się promocje i worek można kupić za 174zł bynajmniej u mnie tak jest;) Quote
KaRa_ Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Mam pytanie dawał ktoś z was puppy z kurczakiem i jagnięciną? Mojemu napoczatku dawałam z kurczakiem i super, na normalnych dawkach tak jak pisze szczeniak miał idealną sylwetkę teraz zmieniłam mu na Hillsa z jagnięciną bo mówie może lepsza będzie no i przy normalnych dawkach pies utył, zmniejszyłam dawki i nadal pies zaokrąglony mimo znacznego ruchu itp.Czy wy też zauważyliście że po jagnięcinie sadełka przybywa? jak skończymy ten worek bo już ze 3kg zostało znów wracamy do kurczaczka Quote
Talagia Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 KaRa_ napisał(a):Mam pytanie dawał ktoś z was puppy z kurczakiem i jagnięciną? Mojemu napoczatku dawałam z kurczakiem i super, na normalnych dawkach tak jak pisze szczeniak miał idealną sylwetkę teraz zmieniłam mu na Hillsa z jagnięciną bo mówie może lepsza będzie no i przy normalnych dawkach pies utył, zmniejszyłam dawki i nadal pies zaokrąglony mimo znacznego ruchu itp.Czy wy też zauważyliście że po jagnięcinie sadełka przybywa? jak skończymy ten worek bo już ze 3kg zostało znów wracamy do kurczaczka Tak, L&R jest zdecydowanie bardziej "tuczące" :diabloti: Mój maluch miał bardzo zaokrąglone boczki, a jest właśnie na jagnięcinie. Nie odchowałam żadnego szczeniora na kurczaku z ryzem, ale szczeniak na L&R juz sie wyciągnął, nie jest grubiutki i ma moim zdaniem świetną kość i mocną budowe. Ale tłuściutki był :) Quote
KaRa_ Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 My raczej wrócimy na kurczaka bo mam psa strasznie łakomego na karmę wiec przy szkoleniu też zjada trochę oddzielone z dziennej dawki, wiec nieraz można przekroczyć jak się dobrze nam współpracuje:evil_lol:. I nie było takiego tycia przy normalnych dawkach:roll: Quote
leszekpw Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Tak tylko jak to jest z jakościa karm na allegro. Dla mnie okazje w stylu karma Hills za około 150-160 zł, są mocno podejrzane. Już nieraz gdy jeszcze karmiłem ROyalem zdarzyło mi się przejechac kupując na allegro. Quote
WŁADCZYNI Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Hills's jest super - mój niejadek alergik wygląda świetnie,czuje się świetnie i co ważne - karma nie uczula i smakuje!:loveu: Po za tym Hills ma bardzo symaptyczny dział marketingu - kontakt z nimi to przyjemność! Quote
Chefrenek Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']Hills's jest super - mój niejadek alergik wygląda świetnie,czuje się świetnie i co ważne - karma nie uczula i smakuje!:loveu: Po za tym Hills ma bardzo symaptyczny dział marketingu - kontakt z nimi to przyjemność![/quote] A jaki dajesz? d/d czy z/d? Quote
ania K. Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Czym się różni karma Hills [SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#800000]Canine adult lamb&riche od Hilsa adult lamb&riche?[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#800000]Chodzi mi głownie i nazwe Canine co to oznacza. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#800000]Jest karma dla średnich psów i dużych psów. Doradzcie jaka mam kupić dla beagla?????[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] Quote
Recommended Posts