Perfetia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Zamówiłam Hill'sa - przekonało mnie to, że jako jedna z niewielu karm podaje zawartość mięsa w karmie (ja wiem, że teoretycznie nie jest to najwazniejsze- jak wynika ze strony royala -ale lubię wiedziec, co daję psu :roll: ) Na szczęscie zuzana zje wszystko, a fakt że karma ma nie być super smaczliwa moim zdaniem też może swiadczyć jak najlepiej (brak wzmacniaczy smaku).. Przyjechał woreczek 15 kg - na worku jest napis: HIll's SP Canine Light Mature Adult Senior 7+ with chicken Na stronie Hill'sa z seniorów mam do wyboru: 1. Canine Light Senior with chicken 2. Canine Mature Adult/ Senior 7+ with chicken 3. Canine Mature Adult/ Senior 7+ with lamb & rice 4. Canine Light Mature Adult/Senior 7+ (o żadnym chickenie nie jest wspomniane a pdf ze szczegółami karmy mi się niestety nie otwiera) 5. Canine Mature Adult/Senior 7+ mini with chicken Worek wygląda na oryginalny (zamawiałam tam, gdzie zawsze, do tej pory karmy były ok. poza tym siostra ma też hill'sa tyle że Mature Adult with chicken i wygląda to jakoś podobnie) Czy ktoś może wie, co ja kupiłam ? :hmmmm: Quote
Saskja Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 No chyba kupiłaś lekko dietetyczną karmę dla seniorów, którym grozi obrośnięcie tłuszczykiem. Quote
Perfetia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Nooo, coś w tym może być :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Dokładniej chodzi mi o to, czy ktoś się spotkał dokładnie z tym rodzajem Hill'sa bo od tych róznych rodzajów Seniorów lub mature adult seniorów 7 + z różnymi dodatkami to już dokumentnie zgłupiałam :shake: i sama już nie wiem, co mam Quote
Dominika i Porto Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Tak jest Hills dla starszych psów z kurczakiem o obniżonej zawartości tłuszczu :) Przesyłam namiary na klub hodowców hillsa .Pani która się zajmuje hodowcami to Anna Rutkowska-Rogala Koordynator Programu Hodowlanego Hill's Specjalista ds. Marketingu Hill's EURO-ZOO Sp. z.o.o. ul.. Szpitalna 1 C 05-270 Marki Tel. (22) 781 26 40 Fax. (22) 781 26 44 .Warunkiem zakupu karmy u nich jest wypełnienie jakiegoś kwestionariusza oraz przesłanie kopii nadania przydomku hodowlanego.Trzeba być hodowcą by u nich kupować.Karmę przesyłają do domu w workach 18 kg za darmo tylko trzeba zamówić dwa jednorazowo.Na miejscu w Markach są dodatkowe upusty jakies minus 5 % za płatność gotówką i tak płace za 18 kg dla szczeniąt ras dużych ok 160 zł .W internecie chyba ok 200 zł za 15 kg .Zawsze to 50 zł w kieszeni na worku :) Quote
Perfetia Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Wielkie dzięki! :multi: I dzięki też za namiary na klub hodowców - przyda się , przyda. ;) Quote
baltazar Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Zblizam sie do konca worka hill'saz kurczakiem dla szczeniat duzych ras i jestem zadowolona: pies chetnie je, przybral na masie, nie jest juz taki "wydluzony"jak o eukanubie. Kupki ok, troche pomzaranczwe ale to chyba wina kukurydzy zawrtej w karmie. Quote
aleb Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Powiedzcie mi, lepsza jest karma Hill`s czy może Best Choice? Quote
izabela.szczepaniak Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Witam Cieszę się że powstała dyskusja o karmie HILL`s ja mam dwie suczki i powiem tak jedna z nich to COLI i jadła ze smakiem HILL`S-a jagnięcine z ryżem dla psów dorosłych dużych, skutek taki że miska razem z nią latały po całym mieszkaniu:lol: teraz jest na Belcando i co miska stoi a ona zachowuje się jak wróbel:shake: wracamy spowrotem do Hill`s-a oczywiście ze względu na wiek już na seniora ale też jagnięcina z ryżem. Druga sunia kundelek w tej chwili 2latka;) ja była malutką klusią to pałaszowała HILL`s-a w takim tempie że hoho no ale jak skończyła roczek zrobiła się z niej klusia i pan doktor stwierdził trzeba zrzucić pare kilo no i panci kupiła Eukanube dla psów o małym zapotrzebowaniu ruchu kurczak i moie zdanie które również podziela sunia - NIGDY WIĘCEJ!!! Fakt że schudła ale skutki uboczne a raczej skutek był w postaci gazów o takiej woni że w środku nocy trzeba było robić ogromny przeciąg w mieszkaniu:oops: FUJ!!! Ostatnio kupiłam suni na prubę 3kg BEST CHOICE ZIEMNIAKI I MIĘSO Z JELENIA też dla psów z małą aktywnością a zarazem dla psów wrażliwych. Quote
izabela.szczepaniak Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Uprzedzono mnie że ta karma może wywołąć u psa luźną koopę na początku ( chodzi o ziemniaki ) ale moia sunia uwielbia ziemniaki w każdej postaci:cool3: Więc mam nadzieje że obejdzie się bezrewolucji:lol: Quote
baltazar Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Chcialam jeszcze dodac, ze moj 6 miesieczny psiak po Hillsie ma duzo wiecej energii niz po Eukanubie. Pies wczesnije tez byl " zywy" ale teraz to juz jest max! Tego "powera" przypisuje karmie, chociaz moze zwiaznae jest to tez z wiekiem, i z tym ze dorasta i robi sie silniejszy. Czy ktos tetsowal na swoim psie i Hillsa i Royala??? ciekawa jestem jak wypada porownanie. Quote
PALATINA Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ja kupiłam dla Czaty Hill'sa h/d - na serducho. Szczerze mówiąc kupiłam go przez pomyłkę (!!!) mojej koleżanki, która pracuje w lecznicy na moim osiedlu - chciałam kupić dietę dla wątrobowców, ale przez pomyłkę dostałyśmy taką na serducho, a że Czata ma chore, to się przyda - Nawet jej trochę smakuje (Czata to potworny niejadek!). Quote
Delay Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 baltazar napisał(a):Chcialam jeszcze dodac, ze moj 6 miesieczny psiak po Hillsie ma duzo wiecej energii niz po Eukanubie. Pies wczesnije tez byl " zywy" ale teraz to juz jest max! Tego "powera" przypisuje karmie, chociaz moze zwiaznae jest to tez z wiekiem, i z tym ze dorasta i robi sie silniejszy. Czy ktos tetsowal na swoim psie i Hillsa i Royala??? ciekawa jestem jak wypada porownanie. U mnie było tak samo - suka je od pół roku Hill's - wcześniej jadła Eukanubę, a ma 21 miesięcy. Na Eukanubie wszystko było dobrze generalnie ale postanwiliśmy zmienić na Hill's z ciekawości - i zauważyłam, że suka jest jakby "wydolniejsza". Ona jest bardzo żywa, ma bardzo dużo ruchu a teraz na Hill'sie może spokojeni trenować dłużej. Na pewno wydolność wynika z tego że suka ma dużo ruchu od początku i jest w dobrej kondycji, jednak założę się że karma miała swoje "3 grosze" w tym. Teraz suka zachowuje się jakby jadła conajmniej performance a nie zwykły Lamb&Rice. Poza tym karma jej bardzo smakuje a i włosem porasta eleganckim.Jestem zachwycona a mój zachwyt trwa od już 3 15 kg worków i nie mija :loveu: Quote
tamb Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Mam dwa psy, dość duże - 35 i 25kg. Zaczęłam od Eukanuby (ryż z jagnięciną), od roku są na karmie Hills (też ryż z jagnięciną). Są zdrowe, wyglądają świetnie. Co siedem tygodni mam dostawę do domu 30kg. karmy. W związku z tym, że biorę tak dużo i jestem stałym klientem, mam ogromne promocje. Korzystam z firmy -Apport. Piszę o tym, ponieważ w momencie, kiedy się kończy karma a ja nie mam gotówki, przywożą, a pieniądze można przelać np. tydzień póżniej. Quote
Ibazelka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Czy ktos karmil wczesniej Biomill'em ?? Jak byscie porownali Biomill'a i Hills'a ? Quote
Quelthalas Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Hills to karma premium,biomill -super premium.Moje Hillsa niespecjalnie jadły,natomiast na biomillu jesteśmy od roku z malutkimi przerwami.Jestesmy bardzo zadowoleni. A znacie Hills Nature's Best? Quote
karenina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Quelthalas napisał(a):A znacie Hills Nature's Best? Znacie, moj burek został obdarowany workiem na wystawie. Kolorowe krokieciki ( jak w pedigiree), suche w dotyku i na oko, i nawet moja zarłoczna cirneco podeszła do tej karmy z rezerwa. Natomiast obecnie karmie moją mlodą mamuskę Hills prescription diet Pediatric Diet: bardzo chętnie je, nawet po samym porodzie nie miała biegunki czy tym podobnych sensacji, wyglada ze jej słuzy. Szczylki tez mam zamiar na tej karmie prowadzic. Quote
Quelthalas Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Zapytalam o tego Hillsa,ponieważ znajomej z Holandii suczka miała okropne po nim biegunki . My jednak zostaniemy przy biomillu :) Quote
karenina Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Quelthalas napisał(a):Zapytalam o tego Hillsa,ponieważ znajomej z Holandii suczka miała okropne po nim biegunki . My jednak zostaniemy przy biomillu :) Ja mam niestety przerwe w Biomill, bo moje burki stwierdzily, ze tego sie nie da jesc i potrzebna im odmiana. 3 zrą Orijen, mamuska i młoda tego Hillsa PD, a jeden osobnik zyje obecnie powietrzem :diabloti: bo nic mu nie pasi. Tego Hillsa Nature.. to ja wydałam sąsiadom za płot, bo jak nawet ruda nie zre to znacy ze wyjatkowy syf musi byc. Quote
Ibazelka Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Chefrenek napisał(a):Czy ma ktoś może link do strony hillsa? www.hillspet.com Quote
Nikki Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Mój Batonik wymiotował po Orijenie. Kupiłam mu Hill's Science Plan. Jest dobrze. Psisko zajada, nie wymiotuje, robi normalną kupkę, sierść ma błyszczącą, ma dużo energii. Ogólne jestem zadowolona. Quote
Chefrenek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Izabelka, dziękuję za link :) ps.1) Jak się prezentują konserwanty w Hillsie? Jest tam BHA albo equitoksyna? ps.2) Czy ktoś z was daał psu tego nowego hillsa - nature's best? Quote
ewan Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Witam ja karmie moje 3 szczeniaki hill'sem (wczesniej dostawaly Eukanube; niestety jeden z psow zupelnie jej nie tolerowal a babranie sie z 2ma karmami jest zbyt uciazliwe) Psy wygladaja na zdrowe, maja lsniaca siersc i co chyba dla mnie najwazniejsze (bo z tym byl problem) ilosc kup dziennie zmniejszyla sie diametralnie!!! Dodatkowo widze przynajmniej po jednym psie, ze ma duzo wiecej energii :) a mam pytanie: czy ktos z was zna adres bezposredniego dystrybutora Hill'sa na Polske? chcialabym dokupic wlasnie w.w. nature's best dla urozmaicenia diety pozdrawiamy Ewa i potwory :) Quote
moth Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 ewan napisał(a): a mam pytanie: czy ktos z was zna adres bezposredniego dystrybutora Hill'sa na Polske? chcialabym dokupic wlasnie w.w. nature's best dla urozmaicenia diety EURO-ZOO ul.Szpitalna 1C, 05-270 Marki tel. +48 22 781 26 40 Quote
Recommended Posts