Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

We Francji. Ale na ich stronie jest tylko info o tym centrum w Topeka.
Patrząc na etykietę to wygląda jak typowa europejska... byłam ciekawa, czy ktoś wie po prostu coś więcej.

Posted

Produkcja karmy też tam jest i z tego co wiem ,to właśnie tam jest produkowane Pedigre i Royal na polski rynek. Worki na karmę mogą być robione w innym kraju ,a tu tylko wyprodukowana karma jest w te worki pakowana.

Posted

Przepisy UE, wyraźnie określają, że kody kreskowe oznaczają miejsce produkcji towaru a nie opakowania. Inaczej prowadziłoby to do gigantycznych nadużyć.

Hill's nie jest produkowany w Polsce. Uprzednim importerem i dystrybutorem była firma Polpharma, teraz importem i dystrybucją zajmuje się firma Euro-Zoo.

Posted

Upss ,teraz dopiero się kapnęłam ,że to temat o Hill'sie ,a nie o Eukanubie i Royalu:oops: .Zagalopowałam się, za co przepraszam:wallbash: .

Posted

Ja też jestem ciekawa Hill'sa z Jagnięciną. Właśnie postanowiłam przejść na tę karmę z Eukanuby L&R. (cena mnie nareszcie zachęciła - 209zł za 15 kg.:p)
Ja miałabym pytanie odnośnie energii metabolicznej - ma ktoś może dane?. Mam aktywną sukę, która ma sporo ruchu w ciągu dnia i bardzo jestem ciakawa jakie są wasze obserwacje, odnośnie przyswajania Hill'sa o ile jakieś macie(w sumie to "mercedes" wśród karm...).
Bardzo bym chciała, żeby mi suka np. nie schudła...Mam też pytanie odnośnie przechodzenia na Hil'sa - jak tam z jej "smakowitością"?;)

Posted

Delay
Hill's jest smaczny mam 2 wybredne labradorki, które grymaszą na suche karmy i Hill's jest przez nie tolerowany.Co prawda dolewamy jogurtu naturalnego do karmy, ale jestem z tej kramy zadowolona.
Teraz mam 2 mioty szczeniąt i tez je karmimy Hill's Puppy Chicken( potem przejdziemy na Puppy large breed.
Po Hilsie Twoja sunia nie schudnie nie martw się:lol:

Posted

Dzięki excellentlabs :) uspokoiłaś mnie, teraz już tylko czekam na dostawę Hill'sa.
Moja suczka jest generalnie z "księżniczek", jak to collie, je spokojnie, nie rzucając się na miskę, ale swoją porcję zje bez szemrania.
Generalnie bez problemów jadła Acanę, potem Eukanubę, która nie każdemu psu smakuje, dlatego myślę sobie że Hill's tym bardziej jej powinien posmakować.Moja wetka i znajomi ze sklepów zoologicznych bardzo sobie Hill'sa chwalą - a że cena nieco spadła to spróbujemy.;)

Posted

Wcinam się w temat :) ...

Odpowiadając na wcześniej zadane pytanie - Hill's produkowany jest w Holandii. A przynajmniej tak było do czerwca. Nie sądzę żeby to się zmieniło.

Co do tolerancji przez psy - mój 14 miesięczny Bokser do ukończenia 12 miesiąca wcinał karmę aż miło. Nie było żadnych problemów z przyswajaniem. Aktualnie jest gorzej. Robi kupy za 4 razy dziennie, i to wcale niemałe :| ...
Nie wiem czy karma się zepsuła, czy to mój pies przestał ją tolerować.

Co do zapachu karmy, a co za tym idzie ochoty psów na jej jedzenie - Hill's pod tym względem plasuje się w środku tabeli karm z wyższej półki. Dużo lepszy jest np. Royal Canin ...

Co do cen Hills'a - proponuję kupować na Allegro. Jest dużo taniej niż w sklepach internetowych, nie wspomnę już o sklepach zoologicznych. Dodatkowo na Allegro są worki 15 kg + 3 kg gratis ;) ...

Posted

Widzisz, bywa różnie, ale ja tam bym była sceptyczna, co do smakowitości royala. Ja znam całą masę psów, także ze swojego forum collakowego, które jadły go bardzo niechętnie.
Od dystrybutorów karm znajomych słyszę nie raz że Royal się...spaskudził...
Ja wiem, że z karmami jest różnie, jak różne są psy i jak różne są opinie właścicieli.

Ja zamówiłam Hill'sa z Telekarmy - bo to mój tani, sprawdzony adres.;)
Wzięłam 15 kg. Sprawdzimy jak moja suka go będzie tolerowała.

Posted

Delay jesli chodzi o smakowitosc karmy to jesli dalamtyczyk mojej cioci staruszek 9-letni ktory suchej karmy nie dotknie a Hill'sa palaszuje to twoja collie tez pewnie bedzie jadla.

ja pytalam o lamb&rice bo wspomniala mi wetka ze dla psow wrazliwych lepszy jest ten od kurczaka.

Posted

Ciuci spróbujcie dla yoghiego (dobrze napisałam ? ;)) z tuńczykiem :razz: Fanta je az sie uszy trzęsą, a royal jej wybitnie nie przypasował :evil_lol:

Posted

cuciola napisał(a):
chodzi ci o weterynaryjny hills z tunczykiem?

Jest zwykły Hill's z tuńczykiem, ale dopiero dla dorosłych psów.

cuciola napisał(a):
kiedys uzywalam pro-plana z tunczykiem

Pro Plan jest z łososiem. :lol:

Rok temu karmiłam moją seterkę Hill'sem z jagnięciną dla szczeniąt. Zjadła w sumie około 20 kg. Na początku bardzo chętnie, z czasem coraz gorzej. Ale ona ogólnie jest koszmarnie wybredna. Gdyby nie to, że przestało jej smakować karmiłabym tą karmą nadal. Nie miałam żadnych zastrzeżeń. Suka ładnie rosła, kupy były ładne, sierść błyszcząca. Szarlota zdecydowanie bardziej wolała Hill'sa z jajkiem i ryżem. Niestety nie mogłam jej tym karmić zbyt długo, bo jest tylko dla dorosłych. A w chwili obecnej nie ma takiej konieczności, no i znalazłam coś tańszego. :evil_lol:

Posted

Myślę że byłoby dobrze, chociaż ze 3 dni.
Ja wybrałam Lamb and Rice bo ma dobroczynny wpływ na śierść, a moja suka jest długowłosa, a do tego teraz mocno wyliniała.(Eukanuby Lamb&Rice też świetnie na nią podziałał)
Euknauba jej służy, ale bardzo byłam ciekawa Hill'sa - niecierpliwie czekam na przesyłkę Hill'sa z telekarmy ;)

Posted

[quote name='kingula']Ja dostalam wczoraj takiego maila:

Witam Panstwa,

Bardzo milo mi poinformowac, ze Klub Hill'sa wznawia swoja dzialalnosc. Od dnia dzisiejszego mozna nabywac karmy Hill's. Wszystkie informacje wraz z oferta cenowa znajduja sie w zalaczniku.
W razie pytan prosze o kontakt.

Z powazaniem
Anna Rutkowska-Rogala

Koordynator Programu Hodowlanego Hill's

Wiec klub zaczyna dzialac od nowa ;)

PS. W zalaczniku mam cennik, regulamin itp.
Oto cytat z regulaminu:

3. Zamówienia
Po nadaniu numeru członkowskiego zamówienia można składać telefonicznie łącząc się z działem sprzedaży: (22) 781-26-40 wew. 262, 265, 352, 354,faxem (22) 781-26-44, e-mailem: sds.marki@euro-zoo.com.pl lub osobiście w Centrach Dystrybucji EURO-ZOO:

WARSZAWA: ul. Przedpole 1, tel. (22) 868 62 88, 868 63 09,
pon-pt: 7:00-16:00, sob. 8:00-13:00

A dla hodowcow dodatkowo:
- rabat 3% od ceny podstawowej na wszystkie produkty EURO-ZOO

Czy możecie mi przybliżyć jak można się zapisać do Klubu Hill`sa? Jakie warunki należy spełnić?

Posted

A mnie by ciekawiły zniżki - jak wygląda cena 15 (lub 18-sto, jeśli promocja ta będzie jeszcze "bywała") kg. worków w klubie hodowcy??
Jestem ciekawa. Ceny w sklepach internetowych mają się w tej chwili tak, że
ja kupiłam 15kg. jagnięciny z ryżem za 209zł (bez kosztów dostawy)a wiadziałam chwilę potem 18kg. za 199zł.(+ koszty dostawy).

Moja suka w tej chwili ładnie przechodzi na Hill's z Eukanuby, bez sensacji żołądkowych póki co. Widać, że Hill's jej niesamowicie smakuje, wybiera ze smakiem najpierw Hill's-owe bobki ;)