Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bzikowa napisał(a):
To ta sama karma do której linka dałam w poprzednim poście :wink:

Władczyni, wiem ale pewnie mało tego tłuszczu... Ale ogólnie skład wydaje się być dobry. I jak jeszcze mój pies to je. No nie wiem. Mam jeszcze 3 rodzaje do przetestowania.

Ja też nie karmię Bzika RC (karmiłam kieeeedyś RC sensiblem) z powodu właśnie konserwantów...

edit: post skoczył znowu :angryy:

Ups! :oops:

Napisz jak psiak przyswaja.. Tylko jest jedna malutka różnica... Ty juz nie masz szczeniaka :evil_lol: Ale Westa!

Za duzo tych karm na rynku... W sumie u każdej można się czegoś czepić...

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
Kisses, w Brit Care Puppy Lamb&Rice również jest tłuszcz drobiowy. Czytaj skład ;)

Przed chwila go znalazlam :evil_lol:

Dzisiaj jestem jakaś nie ten dzisiaj. Opóźniony zapłon itp... :diabloti:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
U mnie odpada brit care a szkoda bo skład ma ciekawy.

Alergia ?

Bzik właśnie na Hills'ie miał jakieś początki alergii (zaczerwienienia nad oczami etc). Także każdy pies jest inny. Masakra z tymi karmami :roll:

Kisses - raczej nie ufaj zoologom. Tam bardzo często (choć nie zawsze :cool3:) pracują ludzie, którzy nie mają większego pojęcia o psach a co już o żywieniu, składach etc... Poza tym drożej jest i zwykle mniejszy wybór.

Posted

Nie wie, jacy tam ludzie pracuja, ale wiem, ze musze iśc i sie rozglądnąć, co tam ciekawego maja. Szczotki, legowiska i takie te...

Zrobie jak moja koleżanka. On lat chciała kota, w koncu kupili, to jej tata 'To teraz trzeba mu kupić szczetki itp.' a ona poszła do pokoju i przyszła z pudłem ze wszystkim, co się chyba dało :evil_lol: (a nie wiedziała, ze jej tego kota kupią, to był taki suprajs)

Bzikowa, czym czeszesz bzika?

Posted

No tak, rozejrzeć się warto ;)

A dział 'pielęgnacja' na westie.net przeczytałaś (na westiepedii) ? :mad: Ty chyba w ogóle nie jesteś tam na forum zalogowana :eviltong: Chcesz westa to czytaj, tam jest naprawdę kopalnia wiedzy mimo toczących się non stop wojen i kłótni :evil_lol:
A czeszę pudlówką + 2 grzebienie + filcak + trymer i degażówki (nienabyte jeszcze ;))

Posted

Władczyni, którym hillsem karmisz? Trzymam się uparcie z dorosłą suczka hypoallergenica RC, ale przyznam że w tej chwili i tak się drapie i ma krosty, a po przejściach z jej alergiami aż sie boję próbować czegoś nowego.. Ale może nie doszukałam się czegoś, bo wydawało mi się że Hills ma bez kurczka i wołowiny tylko karme opartą na jagnięcinie?

Posted

No, dziisaj przyszła mi gazeta Dog&Sport i zainteresowała mnie ta Purina DOG CHOW. A w zoologu byłam. Ale sklepik dośc ubogi, musze się przejść do większego.

Bzikowa, oddychaj, czytałam, ale jestem za bardzo spragniona wiedzy. Tak, czytałam :evil_lol:

Posted

Ja karmię wołowiną - suka je, ładnie z niej wychodzi, ładnie wygląda. Pomarudzić mogę na wielkość granulek bo są duże i na to że ciężko je pokruszyć choć daje rade nożem - tylko trzeba dobrze wbić;) albo wrzucić w torebke i uderzyć o stół pare razy.

Posted

hmmmmm... moze cos poprobuje, zwlaszcza ze jakos hypoallergenic zawiodl, trzeba bedzie zrobic testy na srodowiskowe :shake: a jak sie okaze ze to to, to wolowina nie powinna szkodzic :)

• 3 weeks later...
Posted

Ja jestem generalnie zadowolona z Hill'sa jakościowo (uważam osobiście, że jest lepsza niż RC). Ale cenowo mnie denerwuje i stąd też zmienię Go na inną :angryy: podwyżka 40 pln przez dwa miesiące na worku to trochę za dużo jak dla mnie:mad:I nie chodzi mi tu o cenę ostateczną tylko o jej skoki i "mienie" gdzieś tych co ją kupują.

Posted

MagdaRR napisał(a):
Ja jestem generalnie zadowolona z Hill'sa jakościowo (uważam osobiście, że jest lepsza niż RC). Ale cenowo mnie denerwuje i stąd też zmienię Go na inną :angryy: podwyżka 40 pln przez dwa miesiące na worku to trochę za dużo jak dla mnie:mad:I nie chodzi mi tu o cenę ostateczną tylko o jej skoki i "mienie" gdzieś tych co ją kupują.

Hehe większość karm podrożała z powodu kryzysu a nie bo Prezes miał takie widzimisię.:cool3:

A jak się chce mieć karmę dobrą jakościowo to trzeba bulić.:diabloti:

Posted

Hmm.... jestem ciekawa czy w związku z kryzysem mam głodzić psy?????????????:angryy: Psy muszą jeść czu jest kryzyzs czy nie. One kryzys mają gdzieś. Więc szanowny prezes mógłby to uwzględnić, jak już sobie tak gdybamy.

Posted

MagdaRR napisał(a):
Hmm.... jestem ciekawa czy w związku z kryzysem mam głodzić psy?????????????:angryy: Psy muszą jeść czu jest kryzyzs czy nie. One kryzys mają gdzieś. Więc szanowny prezes mógłby to uwzględnić, jak już sobie tak gdybamy.

Ale firmy też ponoszą jakieś koszty. Wszystko zaczyna się od producentów nizszego szczebla a kończy na worku karmy w sklepie.:cool1:

• 1 month later...
Posted

My karmimy naszego małego westiego royalem mini junior bo też to dostaliśmy w wyprawce od hodowcy. I czy jak nie będzie mieć po tym żadnych objawów alergicznych i wszystko będzie dobrze to już zostać przy royalu czy lepiej zmienić go na coś innego z racji takiej że royal nie ma ostatnio dobrych opinii? I tak już sama nie wiem... jak każdy chce dobrze karmić malucha a nie czymś co mu zaszkodzi. Ale też nie wiem na jaką karmę ewentualnie zmienić bo tyle jest tych karm i tak jak sie czyta to naprawdę o każdej karmie są złe i dobre opinie. :-o

• 2 weeks later...
Posted

Karma Hills d/d o smaku jajka z ryżem została wycofana z produkcji :( Ciekawe czym ja teraz będę karmic moją sunię która mogła jeśc tylko te karmę, ponieważ na pozostałe dla alergików ma uczulenie. Teraz długa droga przed nami w poszukiwaniu nowej karmy :shake: A jeśli nie trafię?...

• 1 month later...
Posted

MÓj psiurek ma juz 10 miesięcy. Cały czas zajada Hill's , ale ostatnio jakoś tak - je, bo je, ale bez większego zapału. Nadszedł czas na zmianę karmy...

Czytam i czytam już mi głowa pęka :roll: i nie wiem co wybrać :shake:

Proszę - doradźcie coś dobrego...

Posted

Hill's dla szczeniąt jest w 2 wariantach smakowych, do wyboru kurczak lub owca. Jeśli jest na kurczaku to możesz zmienić na owcę ;)
Moja psica była na Hill'sie na przemian, raz kurczak a raz owca, ale dnia pewnego, na wyciecze dorwała się do miski innego psiaka z Acaną i Hill's poszedł w odstawkę :lol:
Zjadła 13 kg tej Acany i szczerze mówiąc nie widzę różnicy między qpkami, sierścią czy kondycją - wszystko w normie.

W tej chwili jesteśmy na karmie dla szczeniąt, gdy przejdziemy na dorosłą to na 80% będzie to Acana. Nowe produkty Acany bardzo zachęcająco wyglądają i... opinie też w wiekszości mają pozytywne, a cenowo są atrakcyjne (tak myślę).

Posted

Moja siostra też szukala dla swojego psa karmy w zastępstwie Hillsa i wybrała Acanę. Pies wcina aż miło, a karma nam wydaje się wartościowsza składnikowo.

Posted

Czy do karmy Hills można podawać psu suplementy diety na włos takie jak np. Kerabol lub Gammolen etc ?
Zawsze przy zmianie karmy boję sie najbardziej o wpływ na sierść i skóre...
moja psy są chyba wrażliwe bo po karmie Husse (dokładnie po 3 worku) zobaczyłam ,ze sierść traci na 'wyglądzie' po RC było ok ale nie mogłam podawać suplementów diety takienp. jak gammolen lub kerabol .
Jestem ciakwa jak sie ma karma Hills jeśli chodzi o sierść.

Posted

Ja caly czas karmie Hills-em i dodaje na siersc "Flavitol na siersc" (proszek) albo kiedys VetZyme B+E - oczywiscie supelementy w dawce mmniejszej, niz zalecana. Oraz do zwyklego Hillsa, nie tego na siersc.

Posted

Jestem na Hill'sie juz prawie 3 lata, mam mała hodowlę psów, i ta karma sprawdza się idealnie. Psy mają super błyszcząca sierść, wcale nie tyją (a to przecież szetlandy :D ) nie mają rozwolnień. Generalnie to dobra karma, choc zawartosć mięsa w karmie dla dorosłych jak na tą cene mogłaby byc większa.(27% jesli dobrze pamietam) karma dla szczyli ma chyba 50%kurczaka.
Cena poszła bardzo w górę nie ze wzgledu na widzi mi sie prezesa, tylko przez kurs dolara i euro.
Warto płacic taka cene za karmę typu premium, bo to inwestycja w psa. :)
Pozdrawiam