Bzikowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ja mam problem w wybraniem dobrej karmy bo kompletnie się nie znam na składach, co lepsze co gorsze , ile czego etc... Będę musiała chyba pozamawiać po kilogramie czy pół paru karm i sprawdzić która mu bardziej smakuje i służy... :roll: Bo znowu jak zamówię malutkie próbki to zje wszystko z ochotą bo w końcu nowe, dają, to trzeba zjeść a po paru dniach może się znudzić. A tego Hills'a jak ktoś chce to naprawdę odsprzedam i wyślę. Quote
Bzikowa Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Hm, kupiłam go za prawie 145 zł w Krakvecie, odsprzedam za dużo mniej (100?) jako, że jest otwarty i pół kilo zjedzone, jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na priv. ;) Quote
Unbelievable Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 bzikowa, kup mu brita ;) psy to wtrząchają, nawet mój gram a to też niejadek ;) dostałam hillsa adult mini- 3 próbki, narazie pies je, ale on zawsze nowości wcina... Quote
Chefrenek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Tinka:) napisał(a):bzikowa, kup mu brita ;) psy to wtrząchają Potwierdzam. Do tego brak kukurydzy, soi i innego badziewia.:multi: Quote
kingula Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Moje tez odmowily jedzenia Hills'a a dotad b.im smakowal :roll: Quote
Sonia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Moim kupiłam jakis czas temu Hill'sa, ale po prostu nie chciały go ruszyć. Mają 9 i 7 lat, z niejednej miski już jadły, miały w żołądkach Eukanubę, Royala, Pro Plan, Belcando, awaryjnie nawet Pedigree :(, ale Hil'sa obchodziły szerokim łukiem. Mnie samej nie podobal się jasny kolor granulek i brak zapachu. W końcu oczywiście wmęczyły te 15 kg, ale z wielkimi oporami. W dniu w którym wreszcie skończył się Hill's i dostały Pro Plan były w siódmym niebie, wylizywały puste miski po zjedzeniu! Quote
Coffee&Nera Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Witam. Mam dylemat- czy wybrac Hillsa czy RC? Hills wydaje sie dobrą karmą jednak nawet mokrej z puszki moja suka nieje- czy wasze psy z checia jedza hillsa czy raczej jak post wyzej z wybrzydzeniem? Quote
Unbelievable Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Nera- napisał(a):Witam. Mam dylemat- czy wybrac Hillsa czy RC? Hills wydaje sie dobrą karmą jednak nawet mokrej z puszki moja suka nieje- czy wasze psy z checia jedza hillsa czy raczej jak post wyzej z wybrzydzeniem? przeczytaj posty nad twoim... Quote
KaRa_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Tinka:) napisał(a):przeczytaj posty nad twoim... lecz też pare wyżej postów są pozytywne opinie;)Ja miałam na tym szczeniaka i rewelacja, szczególnie po kurczaku bo po jagnięcinie tył;) Szczeniak fajnie wyglądął po tej karmie, lecz np. jedna moja sunia bardzo długo się przyswajała na tą karmę dość długo miała luźne kupki itp, po miesiącu już było ok. Sierść ładna, i maaało bąków:evil_lol: Quote
dzidda Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Ja kupiłam dla mojego psiaka i niestety drapie sie po niej strasznie:shake: wiec na razie podaje Eukanubę dla duzych ras (po niej drapie sie malutko w porównaiu do hills'a.Teraz przetestujemy Acane pacifika z samych rybek i zobaczymy. mam nadzieje że będzie mu lepiej:lol: Quote
Koperek Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 Goska, jak będziesz w PL to przywieź mi ten worek, bardzo chętnie odkupię ;) A Tobie się zwróci i będziesz miała przynajmniej na ogłaszania naszych następnym bidulków:eviltong::evil_lol:;) Orijen- super karma (moim absolutnie nic się złego nie działo!) za kosmiczną cenę- dlatego kupiłam raz i na razie mnie nie stać. Eukanuba- szajs, jakich mało, a cenę to tak na prawdę nie wiem, skąd wzięli. Polecam najzwyklejszą Purinę- jest tłusta, dobrze wchodzi, smaczna, nic się po niej nie dzieje, choć trzeba dodawać tabletki na kosteczki/stawy, jakieś mięsko surowe, czy gotowane, serek bialy, żółteczko- to i tak przy tej cenie zejdziemy poniżej średniej krajowej:lol: Polecialam teraz na Arionie (Premium oczywiście)- wszystko w normie, a nawet dodatków nie trzeba oprócz jakiegoś mięska, bo jednak te 30% to za mało dla psa rosnącego. Quote
Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Wiec tak. Nie znalazlam w tym temacie wszystkiego, co bym chciała... Szukałam dla psiaka Acany - dla szczeniaków ras małych jest tylko z kurczakiem, a westy maja tendencje do alergii na kuraka. Szperam jeszcze w innych rodzajach Ale słyszałam dobre opinie o Holl`s... i tu moje pytanie. Czy jest jakaś karma dla psów ras małych (szczenięta), ale bez kurczaka? Moze ktoś ma z nimi doświadczenie. Nie chce, zeby pies złapał alergie na kurczaka, więc szukam bez... A jesli nie hill`s - to co? Proszę o pomoc Quote
MargaretS Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 ja teraz daje szczeniakom (facet 6 miesięcy, dziewczynka 2,5) hillsa na jagnięcinie i ryżu- póki co wszystko ok :) jest też karma royala specjalna dla westów, ale u mnie sie nie sprawdziła- i nie ma chyba jeszcze wersji dla szczeniąt. generalnie szukaj karm na jagnięcinie, dla westików są dobre :) Quote
Bzikowa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Bezik zupełnie nie chciał jeść Hills'a (z jagnięciną). Najlepiej jeszcze parę tygodni po przybyciu do Ciebie karm szczeniaka tym co jadł w hodowli (a wiesz już czym są karmione pieski ? Zdaje się, że bierzesz z Adoxy, tak?) a potem powoli zmieniaj - jeśli uznasz, że inna będzie lepsza. Ale może nie zmieniaj ? A jak chcesz zmienić to np. Brit Care (Bezik je teraz i bardzo mu smakuje i wszystko jest OK) robi dla szczeniaków z ryżem i jagnięciną : Brit Care Puppy All Breeds lamb & rice 12kg - karmy suche - pokarm - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Poza tym wydaje mi się, że te nowe karmy Acany są dla psów we 'wszystkich stadiach życia' (np Grasslands, Pacifica). Nie jestem pewna czy to jest dobre rozwiązanie dla szczeniaka ale dowiedzieć się warto. :wink: Quote
MargaretS Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 te maluchy to jeszcze się chyba nawet nie pojawiły w brzuszku przyszłej mamy ;);) (tu miała byc uśmiechnięta buźka ale nie wiem czemu nie chce się pojawić... ) ale faktycznie, przynajmniej przez jakis czas karm tym, czym hodowca bo karmę trzeba zmieniać stopniowo. ale jeśli karma którą dostaniesz w wyprawce będzie się sprawdzać, to problem wyboru rozwiąże się sam :lol:;) Quote
Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 no własnie z Acany dla szczonów jest z kurakiem tylko :roll: Według mnie te to troche dziwne... Tak, Bzikowa, z Adoxy. Oni karmią RC, dlatego chce przestawić. Quote
Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 MargaretS napisał(a):te maluchy ro jeszcze się chyba nawet nie pojawiły w brzuszku przyszłej mamy ;);) ale faktycznie, przynajmniej przez jakis czas karm tym, czym hodowca bo karmę trzeba zmieniać stopniowo. ale jeśli karma którą dostaniesz w wyprawce będzie się sprawdzać, to problem wyboru rozwiąże się sam :lol:;) Niedługo zaczną pracować i już będą w brzuszku! :evil_lol: Wiem, wiem, przestwiać stopniowo, ale jak pisałam wyżej. To RC... :roll: Quote
MargaretS Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 A dlaczego nie chcesz royala? Karmię nim (co prawda hypoallergenic) moja starszą suczkę i jak dla mnie wszystko ok.. Quote
Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Czytałam (Na dogo), ze RC spada... Podobno Pedigree przejał tą firme... A co do Brita... BRIT Care Puppy Lamb & Rice 1kg znalazłam coś takiego. Quote
Bzikowa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 [quote name='Kisses_xox'] A co do Brita... BRIT Care Puppy Lamb & Rice 1kg znalazłam coś takiego. To ta sama karma do której linka dałam w poprzednim poście :wink: Władczyni, wiem ale pewnie mało tego tłuszczu... Ale ogólnie skład wydaje się być dobry. I jak jeszcze mój pies to je. No nie wiem. Mam jeszcze 3 rodzaje do przetestowania. Ja też nie karmię Bzika RC (karmiłam kieeeedyś RC sensiblem) z powodu właśnie konserwantów... edit: post skoczył znowu :angryy: Quote
Bzikowa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Kisses, w Brit Care Puppy Lamb&Rice również jest tłuszcz drobiowy. Czytaj skład ;) Quote
WŁADCZYNI Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Bzikowa - brit care łososiowy zawiera kurczaka, a dokładniej tłuszcz z niego. A jeżeli chodzi o RC to może jestem przewrażliwiona, ale nie wybiorę karmy konserwowanej BHA/BHT. Quote
Kisses Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 WŁADCZYNI napisał(a):Bzikowa - brit care łososiowy zawiera kurczaka, a dokładniej tłuszcz z niego. A jeżeli chodzi o RC to może jestem przewrażliwiona, ale nie wybiorę karmy konserwowanej BHA/BHT. Lepiej dmuchać na zimne niz potem leczyć psa z jakiegoś cholerstwa :roll: WŁADCZYNI, tylko łososiowy? Bo jeżeli tak, to ten, do którego podałam link jest ok... To moze przy okazji zapytam - ile karmić karma hodowlaną, a po ilu tygodniach (?) zacząć pzestawiać powoli na inną? Quote
Recommended Posts