Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

canine to po prostu pies. Nie wiem czym się różnią.

Chefrenku a co to za tajemnicze łamańce? Karmię science plan dla dorosłych z wołowiną (aktualnie) i mam kupiony worek z tuńczykiem bo wół się kończy. Jak na razie bajka.

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']canine to po prostu pies. Nie wiem czym się różnią.

Chefrenku a co to za tajemnicze łamańce? Karmię science plan dla dorosłych z wołowiną (aktualnie) i mam kupiony worek z tuńczykiem bo wół się kończy. Jak na razie bajka.[/quote]

d/d jest z kaczki więc myślę, że duck diet.;)

Te z łamańcami to diety wet.

Posted

[quote name='Chefrenek']d/d jest z kaczki więc myślę, że duck diet.;)
[/quote]

d/d jest też z jajkami, z łososiem.

to jest dermatosis diet

pierwsza litera to rodzaj diety, a druga to diet.

• 2 months later...
Posted

widzę, ze zachwalacie Hill's, a moj pies wogole nie chce go jesc :( , nasza Fibi na 4 miesięce kupilsmy jej Hill's Large Bread Puppy 15kg a tu niespodzianka, bo nie je tej karmy zbyt chętnie. Do tego ma gaz , ze czasami to nie idzie wytrzymac :(
Weterynarz tez zachwalal, ale nie wiem, czy nie dostaje czasem prowizji od tego zachwalania. i jeszcze nasza sunia czasami się podgryza się i drapie. DLatego więcej juz Hill's nie kupie, Eukanube tez nie kupie - chocby to byla nie wiadomo jak dobra karma, ludzie kochacie zwierzęta a kupujecie karmę firmy co robi na psiakach okropne testy! Obecnie wlasnie zastanawiam się nad jakoś karmą z rybą lub jagnięciną i sama nie wiem co wybrac

Posted

Jeżeli masz hill'sa na kurczaku i obserwujesz coś takiego spróbuj karmy z rybą/wołowiną/jagnięciną - możliwe że ma alergię i dlatego się drapie i dlatego nie je chętnie. U mnie problem nie jedzenia zniknął po znalezieniu karmy która nie uczula. Obsesyjne drapanie też znikneło.
Za to mam problem z ułożeniem BARFu bez drobiu, ale to inna bajka;)

Posted

zastanawiam się nad przestawieniem Luny ( 3 miesiące ) na hill's. czym różni się karma science plan nature's best od zwykłego science plan'a.
Bo chciałabym ej kupić albo HILL'S SP NB Canine Puppy Mini/Medium, albo HILL'S SP Canine Puppy Chicken. Która z nich jest lepsza?

Posted

Niestety, ale dla szczeniakow Psow Duzych Ras nie ma jagnięciny, jest tylko kurczak . No nic narazie Fibi ma zamowionego Orijen , moze będzię jeść chętniej niz Hillsa. Na forum piszą, ze nawet pieski ,te co suchej karmy nie chcą, to Orijen 'em się zajadają, coz tez kupilismy dla szczeniakow duzych ras. Jak wytestuje to napiszę porownanie do Hillsa. Dotychczasowe doświadczenie po 1 paczke 15kg Hillsa dla szczeniaka rasy duzej:
Plus Hillsa to naprawdę ładna siersc psa, minus gazy, pies nie przepada za nią.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Niestety, ale dla szczeniakow Psow Duzych Ras nie ma jagnięciny, jest tylko kurczak

Ale jest Jagnięcina dla szczeniaków wszystkich ras, bez względu na wielkość. W tej dla szczeniąt dużych ras i tak nie ma dodatków na stawy.

• 2 months later...
Posted

Moja mala musiala przejsc na gotowane jedzonko(zalecone przez weta) w trakcie brania tabletek.Teraz nie chce wcale jesc suchej karmy:( Wiec jej gotuje ale czasami bym chciala dac jej jakas gotowa puszke-dzis kupilam jedna puszke Hill`sa Science Plan Puppy slyszal ktos cos o tej karmie?Jest dobra?Fiona wciagnela ja odrazu.

• 2 months later...
Posted

Zamówiłam hillsa z allegro za 160zł 15kg:roll:. Zobaczymy co to będzie.
Dorzucają do tego puche na 15kg.

No ale... hmm.. Kiedyś Bento Kronen kosztował powyżej 20zł za kg a teraz można kupić za 100zł 15kg bez problemu...
Ceny spadają ze względu na konkurencję.
Karm jest coraz więcej.

Posted

Kupiłam już każdą dostępną na rynku karmę mokrą dla szczeniąt, ale tej akurat nie. Chociaż rzuciło mi się gdzieś w oczy to białe opakowanie, ale wybrałam wtedy inną i wyszłam. Mój szczenior nie chce w ogóle jeść gotowego żarcia. Nie tknie ani puszek ani suchej karmy. Nie rozumiem tego, bo gdy trafił do mnie to hodowca dał mi Royala, którym był karmiony i dodał, że od czasu do czasu dawał mu też gotowany ryż z kurczakiem, a tutaj niespodzianka. Sucha karma - nie, ryż z kurczakiem - tak, ale nie może przecież jeść tego samego dzień w dzień, więc próbuję każdej puszki po kolei.

Posted

Jakoś strasznie tanio zamówiłaś, Karilka. Ja się zdecydowałam na hillsa i zamawiam z Krakvetu, za 145 zł tylko 7,5 kilo :roll:
może na allegro są też mniejsze worki niż 15, poszukam ;)

Posted

Hm...
Karma jest jak najbardziej w porzadku. Dziś ją dostałam.
Pakowana oryginalnie, nigdzie nie widać braków czy przeróbek, data jest ok, pojemnik super... Pies sie rzuca i ślini jak zawsze na Hillsa:evil_lol:.
Jestem zadowolona.
Zobaczymy jeszcze czy w ciągu tygodnia nie bedzie jakiś skutków ubocznych...;).

U mnie sucha karma stosowana jest jako smakołyk do szkolenia.. szkolimy sie dużo ostatnio, wiec coś ewentualnie powinno "wyskoczyć".

Jak na razie - pozytyw!

Karma tak tanieje bo jak jest droga - sprzedaje sie jej mniej (nie kupi jej ktoś, kto ma kilka psów a własciciel jednego, najcześciej nie dużego). Ceny sie wahają bo wory są z różnych importów...
Niemcy, USA itp.

• 2 weeks later...
Posted

Szczerze polecam. Początkowo jadł Pedigree, ale po pierwszym eksperymencie z Hillsem już nie przejdziemy na inną. Chyba, że Royal Canine w puszcze, ale u mnie jest nie dostępna w okolicach. Nie wiem czy istnieje ;/ Hills naprawdę przyjemnie pachnie, w porównaniu z jakąkolwiek inną puszką sprawia wrażenie "prawdziwego" mięsa w środku. Oczywiście to moje zdanie.:eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Czy nie chciałby ktoś prawie 7kg Hills'a adult lamb&rice ?
Zamówiłam, przyszło jakiś tydzień - półtora temu, Bzik je od jakiegoś tygodnia więc zeżarł dopiero jakieś pół kilo... może...

Chcę się pozbyć bo on w ogóle nie chce tego jeść :roll: Jeszcze przez parę dni jadł ale był bardzo zdziwiony jak znalazł w misce po pierwsze większe granulki niż zwykle a po drugie chyba mu nie smakują. Dziś rano w ogóle nie ruszył miski co mu się nie zdarzyło od daaaaawna (nutro choice'a i inne wtrząchał od razu). Także zobaczę jeszcze przez 2 dni czy się przekona i zacznie jeść czy nadal będzie marudził. 7 kilo mamy do umęczenia. A ja zagwozdkę na jaką karmę zmienić....

Posted

Bzikowa napisał(a):
Czy nie chciałby ktoś prawie 7kg Hills'a adult lamb&rice ?
Zamówiłam, przyszło jakiś tydzień - półtora temu, Bzik je od jakiegoś tygodnia więc zeżarł dopiero jakieś pół kilo... może...

Chcę się pozbyć bo on w ogóle nie chce tego jeść :roll: Jeszcze przez parę dni jadł ale był bardzo zdziwiony jak znalazł w misce po pierwsze większe granulki niż zwykle a po drugie chyba mu nie smakują. Dziś rano w ogóle nie ruszył miski co mu się nie zdarzyło od daaaaawna (nutro choice'a i inne wtrząchał od razu). Także zobaczę jeszcze przez 2 dni czy się przekona i zacznie jeść czy nadal będzie marudził. 7 kilo mamy do umęczenia. A ja zagwozdkę na jaką karmę zmienić....

Może brit care?