Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ania_pelka']Wet mi wczoraj powiedział, ze Hills wycofuje się z naszego rynku. Słyszeliście coś o tym?
Mam nadzieję, że to nieprawda. Ja muszę kupować karmę weterynaryjną dla kota i hills ma najlepszy stosunek ilości do ceny. Nie stać mnie na royala... Na hillsa też mnie nie stać, ala jak trzeba to trzeba:)[/QUOTE]

To raczej jakaś fałszywa informacja, przecież hill's wprowadził obecnie na rynek polski nową linię karm Hill's Science Plan Vetessentials

• 1 month later...
Posted

Ja&Roniuś napisał(a):
My właśnie jesteśmy na etapie kończenia 18 kg worka Hills'a z jagnięciną i ryżem. Super karma naprawde, Roniuś jadł ją z apetytem. Teraz zastanawiam się nad Hills'em Tuna & Rice :cool3: Czy ktoś z Was próbował już ten rodzaj Hills'a? Tzn. czy wasze psiaki próbowały i jakie były efekty ;-)

Ja swojej suni też kupiłam (na krakvecie) HILL'S SP Canine Adult Tuna & Rice, ale nie chce jej jeść, nie smakuje. Kupy OK, sierść ładna, wszystko byłoby fajnie, gdyby ją JADŁA. Kupiłam 12 kg za prawie 160zł, a mogłam kupić w tej cenie więcej Josery albo Royala i przynajmniej nie musiałabym się martwić tym niejadkiem :angryy: Hill's pachnie łądnie, trochę jak chrupki orzechowe Curly :lol: i kolorem też podobny :lol: no ale widać to nie to, czego oczekuje mój pies. Ech, trudno, szukam dalej idealnej karmy :roll:

Posted

bo własnie z hillsem jest taki problem:skład ok,cenowo jeszcze ujdzie,ale jak namówic zwierzeta żeby ją jadły.niestety firma nie dopracowała smakowitości(chomi mi nie tylko o psy ale także i koty)

Posted

moja suka tak lubiła hillsa z tuńczykiem że codziennie czekała od 18 przy kuchni na kolację, a ona nie jadek więc musiał być mega smaczny :)

Posted

Mój psiak uwielbia hillsa tuńczykowego, żadna inna karma mu tak nie smakowała. Przez pierwszy rok jadł hill's z jagnięciną, później próbował Artemis, Ziwipeak, Blue Wilderness i żadnej z nich nie chciał jeść - już myślałam, że suche mu się znudziło i kupiłam na próbę hill's z wołowiną i hill's z tuńczykiem. Wołowina nie za bardzo mu smakowała a tuńczyka zajadał z wielkim smakiem.

• 6 months later...
  • 3 months later...
Posted

Ja obecnie karmie Hillsem. Wpierw dwa miesiące byla na watrobowej RC,ale nie dawałam rady finansowo,więc przeszła pięc miesięcy temu na Hillsa l/d. Nie wiem,jak Wasze psy,ale moja uwielbia tę karmę.Zreszta ona zjada wszystko,prócz 4fish, śmierdzącej rybą. Teraz zamówiłam worek karmy Hill's Active Longevity Mature Adult 5+ Senior Large. Przyznam,że zamówiłam z jakims tam poczuciem winy,bo nie znam się na karmach, więc kierowałam się zawartoscią l-karnityny i niską zawartością tłuszczu.

I teraz juz nie wiem,w porządku jest tez Hills,czy nie? bo jeżeli nie,to dlaczego i czym mam karmić...przyznam,że prościej mi było wybierac karmę watrobową dla psa,bo wybór był bardzo ograniczony i musialam wybrac spośród pięciu. A teraz mam do wyboru kilkanascie i bądz tu człowieku mądry... Mam wrażenie,że czegokolwiek nie kupie,to w jakis sposób zagroże zdrowiu mojego psa-a to będzie za dużo miedzi,a to za mało cynku,a tłuszczu nigdy w sam raz.

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 4 months later...
Posted

Witam,
z racji problemów z żołądkiem mojego pupila Pani weterynarz zleciła ,aby psiak spożywał póki co tylko karmę "hills diet low fat" . Kupiłam u weta dziś 1,5kg tej karmy za 60zł. W internecie można kupić 12kg za ok 230zł....troszkę sporo.
Polecacie jakiś zamiennik karmy weterynaryjnej ,podobny jakościowo, w niższej cenie (oprócz Royala)???.

Dziekuję.

• 2 months later...
Posted

Kilkadziesiąt paczek karmy Hill's jest wycofywanych ze sprzedaży na terenie Stanów Zjednoczonych z powodu podejrzenia skażenia Salmonellą.

June 2, 2014 – Hill’s Pet Nutrition of Topeka, KS has announced it is voluntarily recalling 62 bags of Science Diet Adult Small and Toy Breed dry dog food as they have the potential to be contaminated with Salmonella.

Źródło: http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recall/hills-science-diet-dog-food-recall-2014/

• 4 weeks later...
Posted

Ma on rok i dotychczas był karmiony pedigree saszetkami. Dwa miesiące temu zaczęliśmy z mokrym butcher"sem i je z powodzeniem. Wczoraj kupiłam Hilsa suchego i nie je! Pomóżcie!

Posted

Trudno jest przestawić psa z mokrego jedzenia na suche, bo to trochę tak, jakby Tobie ktoś zastąpił świeże maślane bułeczki sucharami ;)
Przegłodzić dzień, dwa, trzy - może się złamie.
A jak nie masz serca do takich metod to można trochę jedzenia z puszki rozprowadzić ciepła wodą i zmieszać z suchym - może wtedy załapie.

• 1 year later...
Posted

Jeżeli już karmicie suchą karmą, to niech to będzie na bazie mięsa nie mączek, są one dużo gorszej jakości, białko z takiej karmy wchłania się w niewielkiej ilości i dodatkowo napakowana jest węglowodanami aby się to wszystko trzymało.

przykładowy skład z Hillsa

kukurydza, zboża, jagnięca mączka mięsna, śruta sojowa, tłuszcze zwierzęcy, gluten kukurydziany, ryż, hydrolizat białka, olej roślinny, siemię lniane, składniki mineralne

na pierwszym planie wiadomo co, potem jagnięca mączka - czyli wszystko to co pozostało z jagnięciny czego nie przetworzono na jedzenie dla ludzi, prawdopodobnie będą to odpady poubojowe jelita, żołądek,, skóra, tłuszcz, i może podkrwawione resztki mięsa, toi wszystko poddawane wysokiej temperaturze, słabo przyswajalne przez psa. A cena to kosmos za zboża i mączkę :(

Posted

Moim zdaniem, piesek i tak już miał za dużo zmian w karmach, niech sobie zostanie choć jakiś czas na tym hillsie, jak go dobrze toleruje, a za 2 miesiące Dziewczyna przestawi go na lepszą karmę, bo jak znów zacznie zmieniać, to za chwilę szczeniak wyląduje u weta z problemami żołądkowo-jelitowymi.