Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie...a czy ktoś ma doświadczenie w karmieniu bardziej aktywnego psa niż przeciętnie Hill'sem? (zauważyłam, że niektóre standardowe karmy mogą byś równie bardzo, lub nawet nieraz bardziej kaloryczne od tych stricte dla psów aktywnych) i jak to się ma do porcji/wagi psa?
Mam zagwozdkę karmową ostatnio...

• Replies 403
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ja własnie otrzymałam paczkę lamb&rice puppy- psiak paczką był bardzo zainteresowany, jak odciełam rożek bardzo chciał się dostać do srodka- niestety, po daniu mu kulki- wymemłał ją i tyle. Nałożenie do miski na wieczór- tez nie dało efektów :(. Mam troche wrażenie, że po royalu nie pasują mu troche wielkości kulek. Może po przegłodzeniu będzie bardziej zainteresowany jedzeniem. Trochę to drogi wydatek, by poszedł w kąt.

Posted

Ja ostatnio też kupiłam Ambrze Hill's Puppy Lamb & Rice. Ambra prawie mi wlazła do pustego worka - taka była zainteresowana karmą. Ambra Hill'sa zjada bardzo chętnie. Przy Eukanubie miała problemy ze zjedzeniem połowy dziennej dawki. Teraz na to nie mogę narzekać, aczkolwiek to dopiero pierwszy tydzień jedzenia tej karmy, więc pożyjemy, zobaczymy... :cool3:

Posted

Interesuje mnie wersja Hill'sa dla szczeniąt ras dużych...
Próbuję sie dokopać do danych odnośnie ilości zawartej glukozaminy, chondroityny i L-karnityny...
Nic nie mogę znależć na ten temat...może ktoś z Was ma te dane?

Posted

Ale tak konkretnie w gramach a raczej miligramach? Jeśli tak to nie da rady, nie spotkałem, się z żadną karmą, która informowałaby o wagowej zawartości dodatków niestety.

Posted

A ja znalazłam jednak jakąś informację, jednak dotyczy innej karmy

ROYAL CANIN GIANT JUNIOR
Dla szczeniąt ras olbrzymich

Analiza składuBiałko 32%, tłuszcze 16%, EPA+DHA 0,3%, sole mineralne 7%, skrobia 30,7%, włókno 6,3%, luteina 5mg/kg, tauryna 0,18%, glukozamina + chondroityna 500mg/kg, 300L-karnityna mg/kg.

Posted

no to pierwsze koty za płoty. Musze powiedziec, że jak na razie wszystko wskazuje, ze psiak w miarę polubił karmę. moze nie rzuca się na nią jak na świeże mięsko, ale je ją bez większego bolu. Mam nadzieje, że nie skonczy mu się ochota po paru dniach, a będzie to trwałe zadowolenie.

• 5 weeks later...
Posted

Dowiedzialam sie ostatnio z powiedzialabym bardzo wiarygodnego zrodla, ze Hill's zerwal umowe z firma Polypharm, co wiecej- zarzadal b.duzego odszkodowania (za co nie wiem). Znajoma chciala zamowic w klubie hodowcow worek 18kg, niestety juz nie ma i prawdopodobnie juz nie bedzie. Moje jeszcze maja troche jedzonka, ale co bedzie jak sie skonczy?
Czy wiecie cos na ten temat?

Posted

Też doszły mnie słuchy o zerwaniu umowy z dotychczasowym dystrybutorem. Właśnie teraz, kiedy zastanawiałam się nad zmianą Eukanuby na Hill'sa.
Poczekam i zobaczę co będzie dalej.:roll:

Póki co wcale nie jestem pewna czy jest u nas sens zmiany karmy, bo z tego co porównałam w składach Hill'sa L&R i Eukanuby L&R, to Hill's wypada mniej kalorycznie...a my trenujemy. Boję się, żeby mi suka nie schudła na Hills'ie.

Posted

Ostatnio tez sie nameczylam z Hillsem, bo przez ta zmiane dystrybutora nigdzie nie mieli tej karmy i/d weterynaryjnej. cudem ostatni worek w jednej lecznicy zlapalam, mam nadzieje,ze zanim sie skonczy to juz sie wszystko naprawi i znow bedzie dobrze. Slyszalam wersje, ze na poczatku listopada juz bedzie oraz taka, ze w polowie pazdziernika :)
Myszki na inne na razie nie moge przestawic. Slyszalam raczej opinie, ze Hills dla psow jest lepszy od Royal Canin, a Eukanubę bojkotuję, więc z diet weyerynaryjnych pozostal mi wlasnie Hills.

Posted

Póki co na Eukanubie właśnie moja suka świetnie wygląda, moi hodowcy karmią swoje "stadko" od lat właśnie tą karmą i psy są w świetnej formie. Ja tam sceptycznie podchodzę do wszelkich "bojkotów"...:cool1:
Pod względem wpływu na mojego psa i te które znam, a którym karma służy, złego słowa nie powiem na Eukanubę.
Karmę na Hill's chciałam zmienić z czystej ciekawości bardziej niż z faktycznej potrzeby. Niestety jest trochę mniej kaloryczna od Eukanuby i dlatego się tej zmiany obawiam.

P.S.Wszelkie rankingi także traktuję sceptycznie i na pewno nie kierowałabym się tym przy wyborze karmy. Znam psy, którym Hill's nie służył i dopóki jest tak, że karmę dobiera się do psa, a nie na odwrót, to prywatne doświadczenia są dla mnie bardziej miarodajne.
Z resztą jakiś czas swoją sukę z dobrym skutkiem karmiłam Acaną, a ta nawet nie znalazła się w rankingu...więc...co to za ranking? hehe:p

Posted

nie przecze,ze eukanuba to dobra karma. moze sie zle wyrazilam. szczegolnie, jesli sprawdzilas i wiesz,ze jest dla Twoich psow dobra.
ja bojkotuje eukanube i iamsa po tym, jak zobaczylam material nagrany przedstawiajacy,jak testuja swoje karmy na psach. wstrzasnelo to mna na tyle, ze juz nigdy ich nie kupie, chociaz pewnie w ogole wielkie koncerny inne tez duzo lepsze nie sa...

Posted

mojemu psu chyba własnie nie sluzy. Na pewo ją lubi, je ją od ponad miesiąca i nadal chetnie, jednak mam wrazenie, że siersc niekoniecznie ma ładniejszą, no i niestety dość duzo kup robi-3-4 dziennie obecnie, a było juz mniej. Jeszcze potestuje i poobserwuje do konca warka, bo szkoda mi zmieniac cos, co smakuje mojemu wybrednemu psiakowi, jednak priorytetem bedzie oddziaływanie na zdrowie

Posted

Faktycznie umowa jest zerwana. Ale znajomi znaleźli inne źrudło tej karmy. Tak , że w Polsce nadal bedzie dostepna ta karma. Postaram się dowiedzieć skąd zamawiaja karmę.

Guest alina_p
Posted

Jeżeli ktoś wie jaka firma jest nowym dystrybutorem hillsa proszę niech napisze. W moim rejonie i tak był problem z kupnem karmy tej firmy.
Jestem nią zainteresowana. Psiak jadł d/d i trawienie było super. Mam nadzieję że dostęp do tej karmy po zmianie dystrybutora nie pogorszy się jeszcze bardziej.

• 2 weeks later...
Posted

Liczę na to, że dostęp się polepszy a jeszcze bardziej na to, że ceny spadną :) Nowym dystrybutorem Hillsa na teren Polski została hurtownia EuroZoo (mają kilkanaście oddziałów na terenie kraju) Od 16.10 karma ma być dostępna w ich magazynach (mam nadzieję, że w przeciągu kilku dni będę wam mógł zaanonsować czy to zmiany na lepsze :) )

Posted

Gasyou napisał(a):
Liczę na to, że dostęp się polepszy a jeszcze bardziej na to, że ceny spadną :) Nowym dystrybutorem Hillsa na teren Polski została hurtownia EuroZoo (mają kilkanaście oddziałów na terenie kraju) Od 16.10 karma ma być dostępna w ich magazynach (mam nadzieję, że w przeciągu kilku dni będę wam mógł zaanonsować czy to zmiany na lepsze :) )

Też karmię Hillsem - bardzo rposzę o informacje gdzie na terenie Warszawy lub okolic będzie dostępna ta karma i co z klubem hodowców - czy będzie tworzony na nowo (jezeli tak to jak się zapisac?) - gdzie będzie można nabyc karmę w cenach dla hodowców.

Posted

Ja dostalam wczoraj takiego maila:

Witam Panstwa,

Bardzo milo mi poinformowac, ze Klub Hill'sa wznawia swoja dzialalnosc. Od dnia dzisiejszego mozna nabywac karmy Hill's. Wszystkie informacje wraz z oferta cenowa znajduja sie w zalaczniku.
W razie pytan prosze o kontakt.

Z powazaniem
Anna Rutkowska-Rogala

Koordynator Programu Hodowlanego Hill's

Wiec klub zaczyna dzialac od nowa ;)

PS. W zalaczniku mam cennik, regulamin itp.
Oto cytat z regulaminu:

3. Zamówienia
Po nadaniu numeru członkowskiego zamówienia można składać telefonicznie łącząc się z działem sprzedaży: (22) 781-26-40 wew. 262, 265, 352, 354, faxem (22) 781-26-44, e-mailem: sds.marki@euro-zoo.com.pl lub osobiście w Centrach Dystrybucji EURO-ZOO:

WARSZAWA: ul. Przedpole 1, tel. (22) 868 62 88, 868 63 09,
pon-pt: 7:00-16:00, sob. 8:00-13:00

A dla hodowcow dodatkowo:
- rabat 3% od ceny podstawowej na wszystkie produkty EURO-ZOO