Balbina. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ja równiez jestem zadowolona z hillsa.Kupki fajne,sierść błyszcząca,pies zjada ąz miło.Karmię hill's k/d Quote
anka123 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Wczesniej karmilam nutra nuggets kundelke.Potem pojawila sie amstafka i kupy nie byly rewelacyjne,czesto biegunka,nie bardzo przybierala na wadze wiec zaczelam kupowac acane.To samo u amstafki bo kundelka szla dobrze nie miala tylko tak pieknej siersci jak po hillsie teraz.Jeszcze amstafka na acanie robila ogromne kupy w przerwie miedzy biegunkami.Kupilam royal.Dlugo byly na royalu ale dalej amsafka miala okresowe biegunki i wysypki.No to eukanuba.I po eukanubie wysypka jak ogien.Okazalo sie ze amstafka nie toleruje glutenu.Kupilam exlusion wloska karma dietetyczna bezglutenowa.uspokoilo sie.jadly obydwie bo niesposob bylo upilnowac amstafke zeby nie wyzarla kundelce.No i bylo okey.Prawie rok karmilam ta karma az znajoma namowila mnie na hillsa.Troche sie balam ale w hillsie nie ma zboz tylko kleik kukurydziany i amstafka poszla dobrze na niego.I dopiero na hillsie zauwazylam zmiane w siersci.kundelka jest mieciutka jak aksamit.nigdy taka nie byla a ma juz skonczone 6 lat.Teraz jeszcze doszla malutka yorczka i 4 yorki moich corek.wszystkie po prostu lsnia.Znajoma ktora mnie namowila na hillsa ma sznaucera i kilka lat borykala sie lupiezem.Odkad karmi hillsem problem zniknal.Tez pies lsni az trudno uwierzyc. Quote
anka123 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dodam jeszcze ze karmienie hillsem to karmienie hillsem a nie dziesiec kulek i gotowane albo przekaski.Moje psy zjadaja pelna dzienna dawke hlillsa mniej wiecej dopasowalam wg zalecen producenta.Sa oczywiscie dni ze zjedza mnie lub wiecej ale zawsze w granicach podanych na opakowaniu.I dopiero wowczas dostaja przekaski.nie ma podjadania i zamiany jednej porcji na cos innego.Karmie rano i po poludniu.I podstawa karma.Wtedy dopiero mozna zaobserwowac dobrze efekty podawania takiej czy innej karmy. Quote
Stevie Rae Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Hej! Chciałam Was zapytać o jedną rzecz. Karmię swojego psa Brit'em, czy zamiana na Hill'sa (znacznie droższego) jest korzystna? #cool3 Quote
OlaKW Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 A ja mam takie pytanko: Czy hills skladem jest lepszy od Rc junior ?? Quote
LadyS Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Moim tymczasom Hill's nie idzie, znacznie chętnie jedzą Brita, więc zwykle im mieszam obie karmy. Quote
Paulix Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='OlaKW']A ja mam takie pytanko: Czy hills skladem jest lepszy od Rc junior ?? Z tego co widzę po avatarze, masz yorka, więc tym się kieruję. HILL'S CANINE DOG PUPPY MINI: Analiza: Białko 27,2%, Tłuszcz 17,9%, Włókno 3,2%, Popiół 8,1%, Wilgotność 7,5%, Wapń 1,34%, Fosfor 1,10%, Sód 0,48%, Potas 0,66%. l kg zawiera: Witamina A 10 370 j.m., Witamina D3 475 j.m., Witamina E 600 mg, Witamina C 70 mg, Beta-karoten 1,5 mg, Selen 0,5 mg, Miedź (siarczan miedzi) 13,7 mg. Zawiera przedwutleniacze dopuszczone do stosowania przez Unię Europejską. ROYAL CANIN MINI JUNIOR: Białka (%) 31,0 Tłuszcze (%) 20,0 Sole mineralne (%) 6,8 Skrobia (%) 26,3 Włókno surowe (%) 1,4 Wilgotność (%) 9,5 Włókno pokarmowe (%) 6,4 Kwas linolowy (%) 3,02 Kwas arachidonowy (%) 0,08 Kwasy tłuszczowe omega 6 (%) 3,21 Kwasy tłuszczowe omega 3 (%) 0,6 EPA+DHA (%) 0,25 L-lizyna (%) 1,5 Bezazotowe substancje wyciągowe (NFE) (%) 31,3 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC85) (kcal/kg) 3.880,5 DL-metionina (%) 0,77 Energia metaboliczna (obliczona wg NRC74) (kcal/kg) 4.292,0 Energia metaboliczna (mierzona) (kcal/kg) 4.120,0 Energia brutto (kcal/kg) 4.987,7 Są bardzo podobne, ja bym sprawdziła co psu bardziej "podejdzie". Quote
Balbina. Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 mi skład hillsa się bardziej podoba,ale faktycznie-spójz co psu podejdzie.;) Quote
taxelina Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Nikt inny nie karmil tym swojego psa? Quote
iskra_wroc Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Hillsik jest w promocji w Kakadu. Sama kupiłam:) 12 kg, każdego rodzaju za 149zł Quote
wanwa Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 kupiłam przez pomyłkę weterynaryjną karmę Hills z/d ultra allergen-free canine worek 10kg z czego mój piesek zjadł 2 kg zanim przyszła jego karma.Mam paragon na te karmę i chętnie odsprzedam ją.Cały worek kosztował 205zł. U weterynarz kg. tej karmy 38zł. Quote
Sznupa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Ciekawe czy Twój piesek zjadłby całą taką karmę,podejrzewam że tak:) Ale jeżeli chcesz ją sprzedać,to umieść ogłoszenie w odpowiednim dziale i tam masz większe szanse na powodzenie. Quote
Balbina. Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 my chyba znowu wracamy do hills.Dokończymy jeszcze przez miesiąc royala i zmienimy na hills adult small . Jednak mięsko jest pierwsze w składzie a nie kukurydza no i brak BHA,BHT.A znalazłam dzisiaj w zoologicznym na wagę-świeżutki bo sama wąchałam:diabloti: zamknięty na ten zamek w worku więc wydaje się być ok.22zł/kg.Ja płacę za rc 20zł/kg w wielkiej promocji.Także chyba będzie ok. Quote
Edzik Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Witam, mam do odsprzedania ok 10 kg karmy Hill's Advanced Fitness dla piesków ras średnich w wieku 1-6 lat o smaku Lamb & rice .Kupiliśmy ja dla naszego beagla. Od 1,5 roku ja stosujemy ale w wersji standardowej a nie dla psów o zwiekszonej aktywnosci.Myśleliśmy ze nie bedzie różnicy a jednak nasz pies nie potrzebuje tyle białka ile ona zawiera. Może jest ktos chętny do odkupienia? Pozdrawiam Quote
Balbina. Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Ktoś jeszcze karmi hill'sem? Do nas dzisiaj doszła paczka 7,5 kg, zobaczymy jak się sprawdzi;) Quote
FredziaFredzia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Czy ktoś karmi hillsem u/d i mógłby mi powiedzieć, czy te granulki mają być takie jasne? Quote
gryf80 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 fredziu ja karmiłam-tak one sa takie jajeczno-żółte Quote
FredziaFredzia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 No właśnie się zdziwiłam bo pierwszy raz taką karmę widzę. Ale jeśli jest ok to super. :) Quote
Balbina. Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Karmiłam kiedyś hillsem k/d i granulki były baaardzo jasne jak na karmę. Także to chyba normalne przy takich karmach :) Quote
heksa82 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ja od przeszło tygodnia karmię Hill's i/d... Zmian była wywołana stwierdzeniem częściowej znt Pies już po strawieniu pierwszego posiłku miał super kupki :) i je ją z apetytem, chociaż wcześniej dawał się za bardzo namówić na suche (Brit, Acana, RC, Husse). Jedyne co mnie przeraża to jej cena i możliwości przerobowe mojego psa ;) Quote
WEIMAR Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Hill's - producent Colgate Palmolive ten producent z czymś innym mi się kojarzy Quote
Stevie Rae Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Czyżby pasta do zębów i odżywka do włosów? :cool3: Quote
ania_pelka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Wet mi wczoraj powiedział, ze Hills wycofuje się z naszego rynku. Słyszeliście coś o tym? Mam nadzieję, że to nieprawda. Ja muszę kupować karmę weterynaryjną dla kota i hills ma najlepszy stosunek ilości do ceny. Nie stać mnie na royala... Na hillsa też mnie nie stać, ala jak trzeba to trzeba:) Quote
gryf80 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 nie slyszałam o tym,ale byc moze beda się wycofywac ze względu na zbyt mały popyt na te karmę-niestety reklamy,promocje-czego było brak u hillsa jest na potege u royale-i wydaje mi sie że royal wygryza hillsa Quote
Recommended Posts