ani@ Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Obejrzałam filmik Szansy i się zryczałam Quote
Luna123 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 zdjęcia piękne:cool3: a :cool3:Fryzia jak zwykle przy opadach, po wyjsciu rano z domu, obraziła się na mnie, ze jej karzę pozałatwiać co nieco na zewnątrz:eviltong: zakręciła młynka i chciała od razu wracać do domu. W jej genach jest jakiś prapradziadek jamnik czy co?;) Quote
ani@ Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Piękną zimę mamy w tym roku piękną :loveu: Słońca mi tylko brakuje do szczęścia. Doświetlam się czym mogę ale to nie to samo :roll: Quote
Luna123 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ło jesoo, a ja nie lubię zimy i to bardzo:shake: i nart też nie lubię nie mam i nie umiem jexdzić, raz w pracy się ścięłam z "miastowymi":oops: dzisiaj się namachałąm ze 2 godziny przy odśnieżaniu i nie skończyłam:shake: do dentysty nie dotarlam, bo oczywiście przez godzinę żaden bus nie jechał:diabloti: autem jadę, jak muszę, a wypchać się od nas po wsi + prawie 10 km do Wieliczki to masakra. życzę sobie w zimie mieszkać w mieście:p mój tato mówi, że fajnie, bo gimnastyka. Ale przy -5 lub więcej oraz dodatkowo wietrze, to watpliwa przyjemnośc, to mi przyznał rację, bo nie pamięta, kiedy odśnieżał. A nich było 5 cm śniegu, to katastrofa, a minusowe temperatury mieli rzadko i to w nocy. dlatego ma auto z automatyczną skrzynia i jest ok, tylko kilka razy gdzieś nie wyjechał albo zjechał, bo nie ma jak hamować biegami:roll: jak zjedzie na emeryturę, to sprzeda auto;) Quote
ani@ Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Odśnieżanie jest cool i łażenie po zaspach też, byleby wiatru nie było Moja Luna i Bonzo uwielbiają bieganinę przez wielkie góry śniegu! a potem można taaaakiego wielkiego pączka z lukrem bezkarnie zjeść - PYCHOTA! :cool3: Quote
Agmarek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 No ładne rzeczy...mnie tu nie ma, a dyskusja wre :razz: Aniu ja też sobie czasem obejrzę film o Szansie, popłaczę i na jakiś czas mam spokój ;) Jeśli zaś chodzi o odśnieżanie, to UWIELBIAM !!! bo prawie że czuję te kilogramy wyskakujące z moich portków :diabloti: i mięśnie brzucha trzeszczące przy każdym machnięciem łopaty :evil_lol: hahaha...ale się rozmarzyłam :evil_lol: Też nie lubię jeździć w taką pogodę. Dzisiaj odmówiłam jazdy po TZ-a, bo na skrzyżowaniu dwie godziny wcześniej wrzuciłam kierunek, po czym próbowałam zahamować i skręcić, ale okazało się że mój samochód ma inne plany i...pojechał prosto :crazyeye: zastrzegam że opony nówki sztuki, tylko że szklanka była na ulicy. Luna pociesz się że ja też mieszkam na wsi o której zapomniało miasto. Nikt nam dróg nie odśnieża, a dzieci do szkoły chodzą ulicą, bo chodników nie widać. TZ kupił pług żebyśmy mogli stąd w ogóle wyjechać, sąsiad ma drugi i tak jakoś brniemy do przodu :roll: Quote
bela51 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ja mieszkam niby w miescie, a z uliczki osiedlowej ,ktora nigdy nie widziala plugu snieznego wypychał mnie dzisiaj sasiad. Oj, chyba nie lubie zimy. Quote
lilk_a Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 a ja śniegu nienawidzę , wyjście z Fiśką na spacer to dla mnie katorga , brnę w śniegu po kolana , a kozaki mam przed , dzisiaj miałam wsad ze śniegu ubity jako drugą skarpetę ;) a nasza Fisia biega jak oszalała po zaspach ,chyca jak antylopa , zżera śnieg , skacze do sopli , ale tylko na spacerach albo jak ktoś z nas jest z nią na podwórku , jak wychodzi sama , to najchętniej siusiu i do domku i dziwi się dlaczego pupkę musi w śnieg wsadzać siusiając :) Quote
Luna123 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ha, moja siostra to już w ogóle ma nieciekawie. Mieszka na ślepej ulicy, ostatni dom i przed nią łąka. Potem jest taka scieżka między domami na cmentarz, do lekarzy itd. Tak, że ona do pracy do busa przetupta:p Pług jak jeździ, to skręca koło domu i łąki przed nią:diabloti: i zostawiał np. w zeszłym roku meeegachałdę i cofał:diabloti: zadzwoniła , opyskowała, na co w urzędzie powiedzieli, ze jest wąsko:-o ( a jak się budowała 6 lat temu to specjalnie utwardzała drogę, co by ciężarówki mogły dojechać - to tak nawiasem;) ). na co ona się znowu wk...a, bo firma ta sama co w zeszłym roku... Dzięki Bogu, że ona i piesa zdrowa, bo ja się pytam, jakby miała np. karetka dojechac...:shake: z drugiej strony siostra nie ma prawa jazdy, to sobie langsam odmiata tylko chodniczek do bramki :p Ja chyba wytnę połowę drzew, bo mi nasadzili wzdłuż podjazdu i chodnika i kurcze nie mam już miejsca, przesypuje mi sie to białe z jednej strony na drugą:roll: a jeszcze wypada obsypać iglaki. Podsumowując, wcale mi się to nie podoba:roll: Quote
Luna123 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 lilk_a napisał(a):Fisia ..., jak wychodzi sama , to najchętniej siusiu i do domku i dziwi się dlaczego pupkę musi w śnieg wsadzać siusiając :) hehe, jakbym widziała moją Fryzię:eviltong: ona czeka i drepta za mną jak odśnieżam;). Specjalnie ogarniam kawałek w ogródku, bo pod świerkami jest mniej śniegu:p tak samo spory kawałek ogrodu z tyłu domu :roll: dla pieska:p Rano strajkuje i obrażona nie chce wyjść:eviltong:, a załatwia sprawunki czasami na stojąco;) dzisiaj się zdziwiłam, że ona szczeka i okazało się że siedzi pod balkonem, bo do bramki było zasypane;) Quote
Agmarek Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 lilk_a napisał(a):a nasza Fisia biega jak oszalała po zaspach ,chyca jak antylopa , zżera śniegLilk_a dlaczego Ty z moja suczą na spacery chodzisz? :crazyeye: Moja tez się zachowuje jak obłąkana :roll: a jeszcze najlepiej żeby śnieżna zawierucha była :evil_lol: Wiecie co? Ja też nie przepadam za zimą, ale staram się dostrzec te dobre strony. Mieszkam na uboczu - owszem - omijają nas zimą pługi, zimno jest i śnieg po kolana, ale są dobre strony tego (poza tą że pies się cieszy) Kiedy stopnieje śnieg i przyjdzie wiosna mamy tu zieloną trawkę, kwitnące drzewka, ptaszki nam śpiewają i ludzie się nie pałętają, bo to łąki i las, pola których nikt już nie uprawia, więc można się położyć na tej trawie, w niebo popatrzeć i...kleszcza w gaciach przynieść...:look3:...ech...coś mi nie wyszły te dobre strony...:roll: Quote
ElzaMilicz Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Wyszły Ci takie jakie masz. :diabloti: :evil_lol: Buźka. Uciekam bo mi się oberwie. :cool1: Quote
lilk_a Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ElzaMilicz napisał(a):Wyszły Ci takie jakie masz. :diabloti: :evil_lol: Buźka. Uciekam bo mi się oberwie. :cool1: tak to jest ,to co jest piękne latem zimą może stać się przekleństwem , my mieszkamy w mieście niby ale niestety pługi w naszym mieście nie zapuszczają się w dzielnice domków jednorodzinnych , jak nie odśnieżymy sami , toniemy w śniegu ;) Quote
Agmarek Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='lilk_a']tak to jest ,to co jest piękne latem zimą może stać się przekleństwem , my mieszkamy w mieście niby ale niestety pługi w naszym mieście nie zapuszczają się w dzielnice domków jednorodzinnych , jak nie odśnieżymy sami , toniemy w śniegu ;) No popatrz...mało że wychodzisz z moim psem na spacer, to jeszcze mieszkasz na moim osiedlu :evil_lol: na mojej ulicy stoją aż dwa domy :diabloti: A u nas starsza młodzież ulepiła bałwanka :evil_lol: %20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us"" rel="external nofollow noopener"> Uploaded with Quote
Agmarek Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 olgaj napisał(a)::-o Bałwanka ??? No przecież nie nazwę tego po imieniu, bo bana dostanę :evil_lol: ale każdy chyba wie co to jest :razz: Jak wracałam z chłopakami ze szkoły, to zachwycali się "bałwankiem" i chcieli takiego ulepić na podwórku :roll: Nasza pomysłowa młodzieży ulepiła jeszcze drugiego bałwanka, ale tamten jara zioło, więc nie wiem który lepszy :roll: Quote
ani@ Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Super ten bałwanek Lubię jak młodzi ludzie są kreatywni :evil_lol: Quote
Luna123 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Agmarek napisał(a):No przecież nie nazwę tego po imieniu, bo bana dostanę :evil_lol: ale każdy chyba wie co to jest :razz: o przepraszam bardzo;) ja nie wiem ,za młoda jestem i w ogóle o so chodzi?:cool3: Quote
ani@ Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Ja do tłumaczenia się nie nadaję zawsze coś poplączę :eviltong: Quote
olgaj Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ja wiem, kto wie, co to jest :P Ciotka wytłumacz wszystkim jak sie nazywają takie " bałwanki " :) Quote
Luna123 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Agmarek napisał(a):No ładne rzeczy...mnie tu nie ma, a dyskusja wre :razz: Pani Gospodyni proszona;) proszę jakoś oględnie coś niecoś podpowiedzieć czy jak;) Quote
ani@ Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dziewczyny no co Wy łabędzia nie widziałyście:sg168: Quote
Luna123 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='ani@']Dziewczyny no co Wy łabędzia nie widziałyście:sg168: no wychodzi na to że,nie:eviltong: mnię tu proszę nie oszukiwac:-( w szkole były takie ksiazki i trzeba było zgadnąć, co tam między kropeczkami jest:roll: ja to za H....uberta nigdy nie mogłam zgadnać:oops::roll: jak mi ktoś powiedział, że np. samolot powinnam zobaczyć, to dostawałam olśnienia:multi::oops: ale ani@ wiesz co, nawet po twoim zasugerowaniu, łabędzia to ja w tym nie widzę:hmmmm::niewiem: będę trwać w nieświadomości, co poeta miał na mysli...:roll:;) Quote
Agmarek Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Luna123']ale ani@ wiesz co, nawet po twoim zasugerowaniu, łabędzia to ja w tym nie widzę:hmmmm::niewiem: No jak nie widzisz? Jak nie widzisz? :confused: A nie widzisz jaką ma długą szyję? :motz: Jak będę miała okazję to dzisiaj zrobię zdjęcie temu drugiemu bałwankowi, ale tak trochę głupio zatrzymywać się na środku ulicy i fotografować takie cuda :roll: Pomyślą że jakaś nie wyżyta jestem :evil_lol: Quote
bela51 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Agmarek']No popatrz...mało że wychodzisz z moim psem na spacer, to jeszcze mieszkasz na moim osiedlu :evil_lol: na mojej ulicy stoją aż dwa domy :diabloti: A u nas starsza młodzież ulepiła bałwanka :evil_lol: Uploaded with A mnie przypomina dinozaura. Macie chyba kosmate mysli :evil_lol: Quote
Recommended Posts