Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bela51 napisał(a):
Jak fajnie maja te zwierzaki, ktore moga sie wybiegac w lesie czy na łace. Moj leniwiec calymi godzinami spi na kanapie. A tak kocha las:-(

A czemu śpi? :mad: Wypędzić na dwór, bo od leżenia to tylko d..a rośnie :evil_lol:

Posted

dzieki piekne
teraz was moge szybko znalezc
zdjec mozna po 5max
a spacerowe mimo braku slonca fajowe, ten portret piekny jest
kot z psem super, zwlaszcza ze dla mnie cudo kot! takie moje kolory hihihi ja takiego nie mam oczywista ale bede podziwiac u ciebie

Posted

nie udalo mi sie dopisac, wiec jeszcze raz

ps
ja mam wrazenie ze to taki blizniaczy brat Nikusia?! a moze tylko ja mam takie wrazenie?
nie doczytalam skad masz swego? tez taki za duzy na mini a za maly na sredniego?
tez taki wieczny japodarca i taki mimo wszystko pozytywnie zakrecony jak by kto go nakrecil?

Posted

Tekla64 napisał(a):

nie doczytalam skad masz swego? tez taki za duzy na mini a za maly na sredniego?
tez taki wieczny japodarca i taki mimo wszystko pozytywnie zakrecony jak by kto go nakrecil?

Tak. Tak. Opisujesz mojego Corsiczka :evil_lol:
Chciałam sznaucerka, więc pewnego dnia pani do mnie zadzwoniła że są !!! Zabrane z interwencji (czy jakoś tak) bo sprzedawane na nielegalnym warszawskim bazarze i to w taki mróz! :crazyeye: Przed Świętami z tego co pamiętam :roll:
Zapchlony, brudny i takie tam...a teraz kochany i tylko mój :loveu:

Tekla64 napisał(a):
ja takiego nie mam oczywista ale bede podziwiac u ciebie

Mam matkę...taką białą w szare prążki, rudą córkę, tą kociczkę która się Tobie podoba i jeszcze kota białego w czarne plamki. I to są koty z jednego miotu :crazyeye: nic więcej nie chcę wiedzieć :evil_lol:
A czemu Ty kociaka nie możesz mieć?

AnkaG napisał(a):
Wpadłam zobaczyć jakie to psiury masz . Piękna ON-ka :) i małe czarno -srebrne :)

O Taaak!!! A co Ty masz??? :razz:

Posted

A zapomniałam jeszcze dodać że mój TZ wrócił dziś z pracy z kurzymi nóżkami w dłoni :mad: które wcześniej oddałam psu koleżanki :mad: bo moja sucz nie chciała tego jeść :angryy: a dzisiaj zapomniała chyba czyim jest psem :mad: bo opierniczyła nóżki ino jej się uszy trzęsły :mad: i nawet na mnie nie spojrzała :mad:
Małpa jedna potem tylko popiskiwała że to koniecznie ja powinnam z nią na wieczorny spacer wyjść :roll: więc wyszłam, bo wiadro wody po tych nóżkach wypiła :evil_lol:
A dobrze jej tak :diabloti:

Posted

Łoooo, piękne fotki:cool3: Szansunia to futra ma hoho:cool3:

Nasza zapuszcza się, bo we wakacje była na trymowaniu. Jak usłyszałam, że się chcą wyfryzować:crazyeye:, to myślałam, że ją ogolą jak moją Fryźkę na sznupa abo co:shake:, to powiedziałąm , że do zimy mnie nie zobaczą, bo wstyd ogolona DONka:shake:. Ale wyszło ładnie to trymowanie. Tak pośrednio miedzy krótkim a długim;). Zakapior nie lubi się czesać, a nie daj Boże ogon:evil_lol:. Że jest strachliwa, to najlepiej w czasie burzy.
W tym czasie leży i dyszy, bo mają ogrzewanie podłogowe;)

Dzisiaj mnie opyskowała, bo byłam u nich po ciemku. Ale to pies zaczepno - obronny - dystans zachowywała;) a potem oskakała:diabloti:

Ja muszę nagrać kiedyś filmik z Nitką ,jak truchta to tak śmiesznie łapki zgina, jak konik czy cuś;)

Posted

bela51 napisał(a):
Przekupna bestyjka. Ale cuuuuuuuuuudna !

To fakt :diabloti: Po Oldze to ma :evil_lol:

Luna123 napisał(a):

Nasza zapuszcza się, bo we wakacje była na trymowaniu.

Ja muszę nagrać kiedyś filmik z Nitką ,jak truchta to tak śmiesznie łapki zgina, jak konik czy cuś;)

Kurcze...to na czym w końcu polega to trymowanie???
I koniecznie chcemy filmik z Nitką :mad:
A to filmik Szansuni, bo nowi goście mogli go jeszcze nie widzieć, a ja tak go lubię...:oops:http://www.youtube.com/watch?v=WnoHM5k0RDk

Posted

się wydoktoryzowałąm w wikipedii:oops: robili takim czymś, mnie to przypominało metalowe grabeczki czy cuś;) i trwało ok 1,5h.także szata jak najbardziej została, tylko skrócona wszędzie. Portki niestety nożyczkami;) Kurczaki, że nie zrobiłam fotek przed i po buuuuu;).
Pojechałyśmy do saloonu, gdzie ja jeżdżę ze swoją Fryziastą.

Wiesz Agmarek, jak szukałam w ogóle w Krakowie, to w niektórych miejscach zostawiasz psa i wracasz za np. 2h:crazyeye:, oczywiście reklamy były, że nie stosują melisy psiej:roll:. A co, że ja niby podpatrzę i stracą klienta?:roll:

Trymowanie sierści - zabieg pielęgnacyjny polegający na usuwaniu martwej sierści psa.
Trymowanie poprawia jakość sierści - usztywnia ją, zmniejsza wzrost podszerstka, poprawia kolor, a także eliminuje problem sierści w domu, ponieważ pies wytrymowany nie gubi sierści. Dotyczy to ras przeznaczonych do tego zabiegu, czyli szorstkowłosych.

Trymowanie nie jest zabiegiem bolesnym, gdyż usuwana jest martwa sierść, a w jej miejsce rośnie zdrowy włos. Martwa sierść albo wypada sama, albo też pozostając utrudnia wzrost owłosienia. Trymowanie przeprowadza się za pomocą palców lub nożyka trymerskiego. Trymowanie psów ras u których nie tworzy się specjalnych fryzur jest stosunkowo proste trymerem posługuje się prawie tak samo jak grzebieniem, z tą różnicą, że nie rozczesuje się włosa, tylko przejeżdża po nim trymerem pojedynczymi długimi ruchami z kierunkiem włosa. Jednakże większość psów ras, które wymagają trymowania (teriery, sznaucery) wymagają utworzenia konkretnej fryzury. W takich przypadkach trymowanie wymaga wielkiej wprawy a sam proces trymowania trwa kilka godzin. W trymowaniu ważne jest aby nie tylko usunąć martwe włosy, ale również zrobić to we właściwy sposób. Błędy w trymowaniu mogą doprowadzić nie tylko do pogorszenia efektu wizualnego, ale również do poważnych problemów skórnych.

Posted

Filmik widziałam i się wzruszam:-(. Cudnie, ze się tak skończyło:loveu:

Ja czasami wchodzę na watek Pepe,tez z Krężla:shake: który był w Hoteliku u murki, z którego mam moją Fryzię.

Posted

To ja się chyba będę musiała zakręcić za tym trymowaniem dla Szansy. Ona grzeczna jest, więc nie będzie z nią problemu.
Chodzi o to że ja czeszę ją raz w tygodniu, a to chyba i tak mało, bo gdzieś tak po trzech dniach zaczynam latać na odkurzaczu :roll:
Znając mnie to pewnie pójdę raz na taki zabieg, a potem kupię sobie ten grzebień (czy cuś) do trymowania i sama będę to robić :diabloti:
Corsika nigdy nie trymowaliśmy, bo on nie gubi sierści, ale...zaraz, zaraz...TZ-a kocur zostawia sierść :mad: jemu więc też by się trymowanie przydało :razz: o taaak :diabloti:

Posted

AnkaG napisał(a):
Ja mam 4 panienki czarno - srebrne i sznupy się też trymuje właśnie dlatego, że nie gubią włosa :)

Daj spokój. Z nim już jestem na mieście spalona :evil_lol: żaden fryzjer nie podejmie się chociażby podejścia do mojego "doga" :evil_lol:
Sama je trymujesz?

Posted

To kup trymer i sama troche poskub. Aż dziwne, że z niego taki dog (czytałam u jambi). :diabloti: Ja trochę sama skubię ale generalne porządki robi fryzjerka.

Ja mam taką, że z każdym psem sobie poradzi. Wiem o psie (olbrzym) którego usypiali do strzyżenia (gryzł i to nie na żarty) a ona dała mu radę - bez rzadnych prochów nawet pazury obcinała. No ale ona sama 0d 25 lat hoduje sznupy i totalnie nie boi sie psów.

Posted

AnkaG napisał(a):
To kup trymer i sama troche poskub.

bez rzadnych prochów nawet pazury obcinała.

Kupię sobie ten trymer, ale pewnie najpierw pójdę do kogoś kto mi pokaże jak tego używać :roll:
A jeśli chodzi o pazury, to ja niestety swojemu psu musze zakładać kaganiec do tego zabiegu, bo kiedyś mnie już ugryzł :oops:

Posted

witaj
co do kotow w tej chwili mam trzy, ale ulubione moje kolory wlasnie sa straszliwie tepione na mojej wsi, wiec zostaly mi ino zwykle szaraki ale tyz kochane i tyz kocio piekne.
co do siersci to ja se kiedysik zakupilam maszynke i swoje sznupy ciacham wlasnorecznie, raz lepiej raz gorzej ale wazne ze mnie sie podoba a sznupy nie maja z tym problemu wrecz ustawiaja sie w kolejce, by tylko im tez poswiecic tylaz samo czasu.
ale tak jest ze wszystkim co sie im robi hihihi