Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

No i oczywiście ci co bardziej dociekliwi zauważą że Szansa ma krótsze włosy na DeUPIE :roll:
Zostały one obcięte ponieważ zrobił się w tym miejscu jeden wielki kołtun nie do rozczesania. Ja ciągnęłam szczotką na siłę, ona skomlała, więc wyjście było tylko jedno :diabloti: norzyce :diabloti: oszczędziły bólu i mnie i jej :cool1: Ważne że ogon został :evil_lol:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Widzę, że nie tylko Birma wcina śnieg ;)

Ano popatrz. Niewiem skąd jej się to wzięło. Nie pamiętam czy w zeszłym roku też to robiła, ale wiem że jest jakaś...dziwna :roll: Jak pada deszcz, albo śnieg, jest mróz, to ona jest w swoim żywiole i chętnie wychodzi na spacery w przeciwieństwie do mnie :oops:
Zazwyczaj wtedy wracam do domu mokra albo zachlapana błotem, bo Szansunia nie zważając na mój podły nastrój pogodowy chce się bawić, skakać, wściekać...:shake:
Straszny ten mój pies :diabloti:

Posted

Z Birmą jest inaczej - młoda ma uraz na tle wody [przez parę pierwszych miesięcy nie piła wody w domu - latałam 3 razy dziennie nad jeziorko odległe o ok. 5 km, bo tylko tam zgadzała się coś wypić]. do dzisiaj nie cierpi wchodzić do wody czy być na dworze jak pada deszcz... za to do picia z kałuży/jedzenia śniegu jest pierwsza - już jej tego nie zabraniam, bo jak ma pod dostatkiem "wody" na dworze [nieważne, czy ma jak się napić czy nie] to przestaje pić wodę w misce :(

Posted

[quote name='NiJaSe']Kosu zabierz nas ze soba :D ;p

Chętnie :)

Zrobimy sobie kulig a później ognisko ...

Będzie gites :lol:

P.S.
A ja mam problem z galerią Leo. Mam dużo nowych zdjęć tylko gdzieś mi link umknął - że tak powiem !!! Jak klikam na banerek do galerii - to otwiera mi się fotosik. Kurna chata - i co ja biedna teraz zrobię ???... :shake:

Posted

[quote name='bonsai_88']Z Birmą jest inaczej - młoda ma uraz na tle wody [przez parę pierwszych miesięcy nie piła wody w domu - latałam 3 razy dziennie nad jeziorko odległe o ok. 5 km, bo tylko tam zgadzała się coś wypić]. do dzisiaj nie cierpi wchodzić do wody czy być na dworze jak pada deszcz... za to do picia z kałuży/jedzenia śniegu jest pierwsza - już jej tego nie zabraniam, bo jak ma pod dostatkiem "wody" na dworze [nieważne, czy ma jak się napić czy nie] to przestaje pić wodę w misce :(
Jakby moja Szansa tak piła wodę, to byłabym dzisiaj laska jak talala :evil_lol: Niestety Szansa raz ma tak że miska z wodą stoi dwa dni nie ruszona, a innym razem wypije swoje, Corsika i jeszcze śniegu się naje, albo tak jak Birma z kałuży wypije. Wydaje mi się że jak dostaje suchą karmę to więcej pije.

[quote name='kosu32']Chętnie :)

Zrobimy sobie kulig a później ognisko ...

Będzie gites :lol:

P.S.
A ja mam problem z galerią Leo. Mam dużo nowych zdjęć tylko gdzieś mi link umknął - że tak powiem !!! Jak klikam na banerek do galerii - to otwiera mi się fotosik. Kurna chata - i co ja biedna teraz zrobię ???... :shake:
O tak. Tak. Zrobimy sobie kulig, ja za kierownicą, Wy na sankach :diabloti: potem przez ognicho będziemy skakać i będzie super :multi:
Kosu wiesz że mi się wszystkie tematy w supskrypcję zamieniają? :razz: Trochę mnie to czasu kosztowało, ale... http://www.dogomania.pl/threads/146879-Leo-why-Why-not-Czyli-galeria-naszego-ukochanego-LEO
Nie całuj, nie całuj. Wycałujesz mnie przy najbliższym spotkaniu :diabloti:

Posted

[quote name='Agmarek']Jakby moja Szansa tak piła wodę, to byłabym dzisiaj laska jak talala :evil_lol: Niestety Szansa raz ma tak że miska z wodą stoi dwa dni nie ruszona, a innym razem wypije swoje, Corsika i jeszcze śniegu się naje, albo tak jak Birma z kałuży wypije. Wydaje mi się że jak dostaje suchą karmę to więcej pije.

O tak. Tak. Zrobimy sobie kulig, ja za kierownicą, Wy na sankach :diabloti: potem przez ognicho będziemy skakać i będzie super :multi:
Kosu wiesz że mi się wszystkie tematy w supskrypcję zamieniają? :razz: Trochę mnie to czasu kosztowało, ale... http://www.dogomania.pl/threads/146879-Leo-why-Why-not-Czyli-galeria-naszego-ukochanego-LEO
Nie całuj, nie całuj. Wycałujesz mnie przy najbliższym spotkaniu :diabloti:

To ja się jednak zastanowię na spokojnie czy ten kulig jednak organizować czy sobie odpuścić.
Znając zapędy Agmarka za kierownicą - może być ciekawie ...

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/1736...yAE-wszAE-dzie

Powyżej wątek kolejnej pięknej rudej "uciekinierki".
Kochani wejdźcie na wątek i pomóżcie w poszukiwaniach - Ona może być teraz wszędzie !!!
Zależy nam by info trafiło do jak największej ilości schronisk i przytulisk na terenie Polski i by wolontariusze podjeli współpracę.

Wątek powoli zamiera a z nim nadzieja na to że suczka się odnajdzie ...

Sorki Sznasunia - wybacz ciotce kosu

• 2 weeks later...
Posted

Co tu taka cisza nastała? Was też najpierw zamroziło, a teraz zasypało? :eviltong:
My jeszcze żyjemy, chodzimy jednymi ścieżkami i machamy puchatymi ogonami :evil_lol:
W garażu królują koty, bo mróz jest więc je wpuszczam. Szansa woli wtedy być w domu. Kładzie się pod stołem, obok kanapy, albo w kuchni - w zależności od tego gdzie akurat jest jakiś człowiek. Najchętniej jednak wyleguje się na dywanie :mad: TZ już nawet nie protestuje bo to walenie głową o ścianę :roll:
My tu swoje, a ona swoje. No i jeszcze łypie tymi swoimi ślepiami tak że człowiekowi serce mięknie i pozwala na tym dywanie leżeć :roll:
Szansunia bardzo lubi śnieżne spacery. Chce się wtedy bawić, ganiać i podskakiwać. W przeciwieństwie do mnie i Corsika. Po 20 minutach spaceru Corso idzie pod furtkę trzęsąc futrem, Szansa stoi na łące gotowa do biegu, a ja na środku drogi niewiem co mam robić :oops: Rozum podpowiada "idź do domu bo mróz", a serce nie pozwala tej małpy samej zostawić :roll: Wiem, wiem. Ją ma co grzać. Może jakbym ją trochę ogoliła, to nie byłaby taka chętna na spacerki :diabloti:
A jedna taka to obiecała że dziś zadzwoni i nie zadzwoniła :obrazic:

Posted

Agmarek - Ty nie strasz i nie fikaj !!!

Wstaw lepiej kilka nowych fotek swego przybytku z tych domowych pieleszy.

P.S.
I szykuj się na sobotę - Ty już wiesz o co biega ...

• 2 weeks later...
Posted

No to jeszcze foto-relacja z próby zagryzienia mojego Corsika przez Szansunie co to taka święta miała być :mad:

Niewiem po ile zdjęć można wstawiać, więc nie będę ryzykować

Posted

Niech Was nie zwiedzie to maślane spojrzenie z poprzedniej strony. To tylko przykrywka do tego że bestia chciała pożreć mi aparat :diabloti:

I to by było na tyle :lol:

Posted

Zdjęć można wstawić max 5 sztuk a Szansa prezentuje się bosko:)
Nie wspominam już o tych cudnych, śnieżnych i słonecznych widokach ... jak w rosyjskich bajkach :)

Po prostu miodzio - ale ja i tak już chcę wiosny.

P.S.
A ja dostałam info o takiej cudnej znajdzie jak Szansa w Urzucie obok mnie. No i siedzę teraz i klepię Jej ogłoszenia ...

Posted

kosu32 napisał(a):
Zdjęć można wstawić max 5 sztuk a Szansa prezentuje się bosko:)
Nie wspominam już o tych cudnych, śnieżnych i słonecznych widokach ... jak w rosyjskich bajkach :)

Po prostu miodzio - ale ja i tak już chcę wiosny.

P.S.
A ja dostałam info o takiej cudnej znajdzie jak Szansa w Urzucie obok mnie. No i siedzę teraz i klepię Jej ogłoszenia ...

No ja tu się czasami czuję jak w rosyjskiej bajce. Szczególnie wtedy gdy jest -20, a ja zamiast grzać się w domku, to muszę z psami na spacer popierniczać :roll:

Jak już się ogłoszenie zrobi link podeślij :razz: