Agmarek Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 No i oczywiście skiknęłabym sobie w ten śnieg, ale się pode mną zawali :shake: Quote
Agmarek Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 No i oczywiście ci co bardziej dociekliwi zauważą że Szansa ma krótsze włosy na DeUPIE :roll: Zostały one obcięte ponieważ zrobił się w tym miejscu jeden wielki kołtun nie do rozczesania. Ja ciągnęłam szczotką na siłę, ona skomlała, więc wyjście było tylko jedno :diabloti: norzyce :diabloti: oszczędziły bólu i mnie i jej :cool1: Ważne że ogon został :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Widzę, że nie tylko Birma wcina śnieg ;) Quote
Agmarek Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 bonsai_88 napisał(a):Widzę, że nie tylko Birma wcina śnieg ;) Ano popatrz. Niewiem skąd jej się to wzięło. Nie pamiętam czy w zeszłym roku też to robiła, ale wiem że jest jakaś...dziwna :roll: Jak pada deszcz, albo śnieg, jest mróz, to ona jest w swoim żywiole i chętnie wychodzi na spacery w przeciwieństwie do mnie :oops: Zazwyczaj wtedy wracam do domu mokra albo zachlapana błotem, bo Szansunia nie zważając na mój podły nastrój pogodowy chce się bawić, skakać, wściekać...:shake: Straszny ten mój pies :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Z Birmą jest inaczej - młoda ma uraz na tle wody [przez parę pierwszych miesięcy nie piła wody w domu - latałam 3 razy dziennie nad jeziorko odległe o ok. 5 km, bo tylko tam zgadzała się coś wypić]. do dzisiaj nie cierpi wchodzić do wody czy być na dworze jak pada deszcz... za to do picia z kałuży/jedzenia śniegu jest pierwsza - już jej tego nie zabraniam, bo jak ma pod dostatkiem "wody" na dworze [nieważne, czy ma jak się napić czy nie] to przestaje pić wodę w misce :( Quote
kosu32 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 [quote name='NiJaSe']Kosu zabierz nas ze soba :D ;p Chętnie :) Zrobimy sobie kulig a później ognisko ... Będzie gites :lol: P.S. A ja mam problem z galerią Leo. Mam dużo nowych zdjęć tylko gdzieś mi link umknął - że tak powiem !!! Jak klikam na banerek do galerii - to otwiera mi się fotosik. Kurna chata - i co ja biedna teraz zrobię ???... :shake: Quote
Agmarek Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='bonsai_88']Z Birmą jest inaczej - młoda ma uraz na tle wody [przez parę pierwszych miesięcy nie piła wody w domu - latałam 3 razy dziennie nad jeziorko odległe o ok. 5 km, bo tylko tam zgadzała się coś wypić]. do dzisiaj nie cierpi wchodzić do wody czy być na dworze jak pada deszcz... za to do picia z kałuży/jedzenia śniegu jest pierwsza - już jej tego nie zabraniam, bo jak ma pod dostatkiem "wody" na dworze [nieważne, czy ma jak się napić czy nie] to przestaje pić wodę w misce :( Jakby moja Szansa tak piła wodę, to byłabym dzisiaj laska jak talala :evil_lol: Niestety Szansa raz ma tak że miska z wodą stoi dwa dni nie ruszona, a innym razem wypije swoje, Corsika i jeszcze śniegu się naje, albo tak jak Birma z kałuży wypije. Wydaje mi się że jak dostaje suchą karmę to więcej pije. [quote name='kosu32']Chętnie :) Zrobimy sobie kulig a później ognisko ... Będzie gites :lol: P.S. A ja mam problem z galerią Leo. Mam dużo nowych zdjęć tylko gdzieś mi link umknął - że tak powiem !!! Jak klikam na banerek do galerii - to otwiera mi się fotosik. Kurna chata - i co ja biedna teraz zrobię ???... :shake: O tak. Tak. Zrobimy sobie kulig, ja za kierownicą, Wy na sankach :diabloti: potem przez ognicho będziemy skakać i będzie super :multi: Kosu wiesz że mi się wszystkie tematy w supskrypcję zamieniają? :razz: Trochę mnie to czasu kosztowało, ale... http://www.dogomania.pl/threads/146879-Leo-why-Why-not-Czyli-galeria-naszego-ukochanego-LEO Nie całuj, nie całuj. Wycałujesz mnie przy najbliższym spotkaniu :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Agmarek sucha karma zwiększa zapotrzebowanie na wodę [no w końcu od czegoś musi namoknąć ;)]. Quote
olgaj Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 :mad:Wlasnie chcialm zauwazyc, ze chyba jeszcze po zabiegu doczepienia cudzego ogonka nie odrosły jej włosy przy zadku. Quote
kosu32 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Agmarek']Jakby moja Szansa tak piła wodę, to byłabym dzisiaj laska jak talala :evil_lol: Niestety Szansa raz ma tak że miska z wodą stoi dwa dni nie ruszona, a innym razem wypije swoje, Corsika i jeszcze śniegu się naje, albo tak jak Birma z kałuży wypije. Wydaje mi się że jak dostaje suchą karmę to więcej pije. O tak. Tak. Zrobimy sobie kulig, ja za kierownicą, Wy na sankach :diabloti: potem przez ognicho będziemy skakać i będzie super :multi: Kosu wiesz że mi się wszystkie tematy w supskrypcję zamieniają? :razz: Trochę mnie to czasu kosztowało, ale... http://www.dogomania.pl/threads/146879-Leo-why-Why-not-Czyli-galeria-naszego-ukochanego-LEO Nie całuj, nie całuj. Wycałujesz mnie przy najbliższym spotkaniu :diabloti: To ja się jednak zastanowię na spokojnie czy ten kulig jednak organizować czy sobie odpuścić. Znając zapędy Agmarka za kierownicą - może być ciekawie ... Quote
kosu32 Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1736...yAE-wszAE-dzie Powyżej wątek kolejnej pięknej rudej "uciekinierki". Kochani wejdźcie na wątek i pomóżcie w poszukiwaniach - Ona może być teraz wszędzie !!! Zależy nam by info trafiło do jak największej ilości schronisk i przytulisk na terenie Polski i by wolontariusze podjeli współpracę. Wątek powoli zamiera a z nim nadzieja na to że suczka się odnajdzie ... Sorki Sznasunia - wybacz ciotce kosu Quote
NiJaSe Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a ja po prosbie moze ktos moglby nas wspomoc http://www.dogomania.pl/threads/1766...4#post13921794 nikon to haszczak z lodzi ,ktorego wzielam na tymczas , mam problemik bo okazalo sie ze poza niewycietym wnetrowskim jajkiem chlop przywlokl ze soba niejakie wlosoglowki i tym samym musze odrobaczyc cale swoje towrzyzstwo sztuk lacznie 9 i naciulac na wyciecie jajka Quote
Agmarek Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Co tu taka cisza nastała? Was też najpierw zamroziło, a teraz zasypało? :eviltong: My jeszcze żyjemy, chodzimy jednymi ścieżkami i machamy puchatymi ogonami :evil_lol: W garażu królują koty, bo mróz jest więc je wpuszczam. Szansa woli wtedy być w domu. Kładzie się pod stołem, obok kanapy, albo w kuchni - w zależności od tego gdzie akurat jest jakiś człowiek. Najchętniej jednak wyleguje się na dywanie :mad: TZ już nawet nie protestuje bo to walenie głową o ścianę :roll: My tu swoje, a ona swoje. No i jeszcze łypie tymi swoimi ślepiami tak że człowiekowi serce mięknie i pozwala na tym dywanie leżeć :roll: Szansunia bardzo lubi śnieżne spacery. Chce się wtedy bawić, ganiać i podskakiwać. W przeciwieństwie do mnie i Corsika. Po 20 minutach spaceru Corso idzie pod furtkę trzęsąc futrem, Szansa stoi na łące gotowa do biegu, a ja na środku drogi niewiem co mam robić :oops: Rozum podpowiada "idź do domu bo mróz", a serce nie pozwala tej małpy samej zostawić :roll: Wiem, wiem. Ją ma co grzać. Może jakbym ją trochę ogoliła, to nie byłaby taka chętna na spacerki :diabloti: A jedna taka to obiecała że dziś zadzwoni i nie zadzwoniła :obrazic: Quote
kosu32 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Agmarek - Ty nie strasz i nie fikaj !!! Wstaw lepiej kilka nowych fotek swego przybytku z tych domowych pieleszy. P.S. I szykuj się na sobotę - Ty już wiesz o co biega ... Quote
lilk_a Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 zapraszam na wątek jamniczkowej suni bez oczka z Częstochowskiego schroniska.... http://www.dogomania.pl/threads/1788...1#post13996701 proszę wejdźcie , suczka potrzebuje pomocy Quote
kosu32 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pierwsze zdjęcie mam przycięte, drugie na włościach Agmarkowych jest po prostu boskie :) Quote
Agmarek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Już. Zanim odkryłam jak to się przycina i wstawia zdążyłam się zazielenić :angryy: Quote
bonsai_88 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 http://img46.imageshack.us/img46/2261/dsc01381aq.jpg Boskie :D Quote
Agmarek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 O rany! Dziewczyny! Nie sądziłam że ktoś tu jeszcze o tej porze zajrzy :roll: Quote
NiJaSe Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/179608-TRAGEDIA-bezdomn*****-pod-stadionem-X-lecia-maja-czas-do-czerwca-Wawa-Pomocy Quote
Agmarek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 No to jeszcze foto-relacja z próby zagryzienia mojego Corsika przez Szansunie co to taka święta miała być :mad: Niewiem po ile zdjęć można wstawiać, więc nie będę ryzykować Quote
Agmarek Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Niech Was nie zwiedzie to maślane spojrzenie z poprzedniej strony. To tylko przykrywka do tego że bestia chciała pożreć mi aparat :diabloti: I to by było na tyle :lol: Quote
kosu32 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Zdjęć można wstawić max 5 sztuk a Szansa prezentuje się bosko:) Nie wspominam już o tych cudnych, śnieżnych i słonecznych widokach ... jak w rosyjskich bajkach :) Po prostu miodzio - ale ja i tak już chcę wiosny. P.S. A ja dostałam info o takiej cudnej znajdzie jak Szansa w Urzucie obok mnie. No i siedzę teraz i klepię Jej ogłoszenia ... Quote
Agmarek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 kosu32 napisał(a):Zdjęć można wstawić max 5 sztuk a Szansa prezentuje się bosko:) Nie wspominam już o tych cudnych, śnieżnych i słonecznych widokach ... jak w rosyjskich bajkach :) Po prostu miodzio - ale ja i tak już chcę wiosny. P.S. A ja dostałam info o takiej cudnej znajdzie jak Szansa w Urzucie obok mnie. No i siedzę teraz i klepię Jej ogłoszenia ... No ja tu się czasami czuję jak w rosyjskiej bajce. Szczególnie wtedy gdy jest -20, a ja zamiast grzać się w domku, to muszę z psami na spacer popierniczać :roll: Jak już się ogłoszenie zrobi link podeślij :razz: Quote
Recommended Posts