Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niema mnie do 2 sierpnia. Jakby co, to do KOSU proszę kierować pytania. Pani Prezes w tym czasie podejmuje za mnie decyzje i na bierząco będzie informowana o postępach Szansuni :cool3:

• 3 weeks later...
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam bardzo serdecznie Szansuniowych miłośników :loveu:
Melduję że od wczoraj jestem już w domu z moim kochanym zwierzyńcem za którym strrrasznie tęskniłam i ze wzajemnością :razz:
Szansunia była bardzo grzeczna podczas naszej nieobecności. Słuchała się mojej mamy, a na spacerach próbowała nawet brykać i fikać koziołki.
Nie wyglądała (podobno) na stęsknioną,co nie zmienia faktu że przywłaszczyła sobie gatki starszego syna, pieluchę małego i ścierkę do naczyń. Taką kolekcję zaniosła sobie do łóżeczka i smacznie na niej spała puki moja mam jej nie przyłapała :mad:
Dzisiaj natomiast pannica nie odstępuje nas na krok. Od rana krzątała się po domu sprzątając miski, na spacerkach cieszyła się i skikała jak zając tarzając się w trawie i generalnie widać było że jest szczęśliwa. Wieczorkiem zrobiliśmy sobie rodzinnego grilla i o dziwo Szansa przyszła do nas, po czym położyła się pod stołem :-o Nigdy wcześniej nie zdażało jej się wychodzić z garażu kiedy nikt nie wołał, a jak wołał to też czasem były problemy :evil_lol:
Oczywiście psica zajęła najepsze miejsce, bo ciągle coś pod ten stół wpadało z talerza młodszego, a potem to już na legalu kurczakiem i kiełbaską w psa rzucał :evil_lol:
Mam wyrzuty sumienia, bo ledwie przyjechałam, a już musiałam poznęcać się nad biednym psem. Czesanie po tych dwóch tygodniach nieobecności było bardzo owocne i skołtunione :roll: Bosze...czy ten pies kiedyś przestnie lnieć? :shake:
Idę spać, bo zmęczona już jestem, a w poniedziałek znów wypad na tydzień :sweetCyb:bez męża :razz: ale z dziećmi :watpliwy: :evil_lol:

Posted

Witam
Jestem w domu od poniedziałku, ale zupełnie tak jakby mnie nie było.
Po powrocie musiałam się pożegnać z moją czternastoletnią papugą :-( Wiem że to tylko ptak, ale dla mnie AŻ ptak.
Jak tylko weszłam do domu uderzyła mnie cisza. Weszłam na górę, a moja ptaszyna siedziała w kącie klatki już martwa :-( wyglądał tak jakby sie czegoś przestraszył, a mnie przy nim nie było. Nie chce mi się nawet gadać. Ciągle to jeszcze przeżywam :-(

Posted

Dziękuję Wam. Nadal ciężko mi myśleć o mojej ptaszynie. Łapię się na tym że wchodzę rano do łazienki gdzie stała i chcę ją odsłonić, a potem wystawić na balkon żeby się darła ile jej się zachce :-(

Dzisiaj wykąpałam Szansę, bo po tej sterylce jeszcze wody nie widziała. Poodpadały jej resztki strupów i taka lśniąca się zrobiła że hej. Nie protestowała specjalnie przy kąpieli, ani przy czesaniu. Za to na pierwszym spacerze wytarzała się w trawie.
Muszę przyznać że jak mnie nie było, to TZ ją trochę utuczył :oops:

Posted

bela51 napisał(a):
Szansunia jeszcze bardziej wypiekniała.:loveu: Chociaż myśłalam, że to niemozliwe :loveu::evil_lol: Pozdrawiamy i miziamy :evil_lol:

Mam jeszcze więcej zdjęć, ale czasu trochę brak. Postaram się jeszcze dziś uzupełnić galerię :razz: dla tych niecierpliwych co mnie tu ponaglają :diabloti:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
A któż to jest na zdjęciach z Szansą? Ty czy ktoś inny? Bo nie wiem czemu zawsze mi się wydawało, żeś ty blondynka :roll:...

To ja! A co? Brunetki nie mogą być zakręcone? :mad: :evil_lol:

Posted

Nooo dooobra, możesz być brunetką :evil_lol:....

Swoją drogą brunetki mogą być jak najbardziej zakręcone - od jakiegoś czasu mogę się pochwalić pięknymi, brązowymi kłakami :diabloti:

Posted

bela51 napisał(a):
Uff, dogo wreszcie ożyło :multi:
Agmarek, myślalam o zalożeniu wątku, ale ze wstydem przyznaje, że nie wiem jak się za to zabrać.:oops:

No fakt. Dogo nareszcie ożyło :mad:
Mi wątek pomogła Elza założyć. Polecam taki szybki kurs :evil_lol: