ciapuś Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Już jestem i już odpowiadam Dla Szansy mamy już wstępnie umówiony nowy DT w którym był już jeden dość wycofany psiak i poradzono sobie z nim ślicznie.Niestety Pani ta nie ma specjalnego wykształcenia do pracy z psami działa intuicyjnie i daje swoim podopiecznym wiele miłości.Nie mam pojęcia co zrobić ,aby nie wyrządzić Szansie większej krzywdy. Quote
emir Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Witaj - no to spróbujmy z tym DT i zobaczyczie jak ta Pani sobie będzie radziła i jak suka zareaguje. Quote
olgaj Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 :crazyeye:To moze ktos by mnie poinformował o waszych planach ? Bo widze, ze wszystko dzieje sie za moimi plecami. Ciekawe dlaczego ? Quote
Reno2001 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Olga, nic nie dzieję za Twoimi plecami. Po prostu odpowiadamy na Twoje wczesniejsze posty. Ponieważ pisałaś ( i mówiłaś), że nie dajesz rady z suką, bo niszczy a Twoją opcją było umieszczenie jej w hoteliku, więc znalazłysmy dla niej inny DT. Tam na pewno nie będzie musiała spędzac większości dnia w kennelu. Poza tym to Emir w reakcji na Twój post poprosiła, aby Szansa wróciła do niej. My jednak zanlazłysmy inne rozwiązanie. Mamy dla Szansy DT, który zacznie nad nią pracowac w nieco inny, mamy nadzieję, że skuteczny sposób. Tam opieka jest praktycznie całodobowa, bo opiekunka nie pracuje zawodowo. Działamy wszyscy w końcu dla dobra Szansy. Quote
ruda76 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 [quote name='Reno2001']Olga, nic nie dzieję za Twoimi plecami. Tam na pewno nie będzie musiała spędzac większości dnia w kennelu. Poza tym to . Reno w jakim kennelu? Szansa nie siedzi przeciez w klatce :shake:ma do dyspozycji całe mieszkanie jak Olgi nie ma;) Quote
Reno2001 Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Ale Olga sam mówiła w poniedziałek, ze jeśli Szansa będzie dalej coś gryzła, będzie musiała ja zamykac w kennelu na czas jej nieobecności w domu. Po prostu chcemy zdjąc z Olgi ciężar drugiego psa. Quote
olgaj Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 ruda76 napisał(a):Reno w jakim kennelu? Szansa nie siedzi przeciez w klatce :shake:ma do dyspozycji całe mieszkanie jak Olgi nie ma;) "ma do dyspozycji całe mieszkanie jak Olgi nie ma" I jak Olga jest tez :evil_lol: Ale ok. Jesli tam jest ciagle ktos w domu to niech idzie. Przynajmiej nie zje czegos co ja zabije. Quote
szajbus Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Bidulka!!!!!!! Jej dotychczasowe życie to jeden wielki stres i dziewusia nie może się odnaleźć w nowej sytuacji. Z czasem zaufa człowiekowi i będzie z niej oddany psiak. Quote
ewatonieja Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 tak czy siak są telefony a moim zdaniem forum nie jest najlepszym miejscem na pierwszorazowe informowanie o takich sprawach :roll: Quote
Reno2001 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Cóż, nie każdy ma tyle pieniędzy, by wisiec na telefonach całe dnie. Niestety kiedy się ktos angazuje w fundację rachunki za telefon rosną w tempie ekspresowym. Będę bardzo wdzięczna jeśli do mnie ktokolwiek zadzwoni i poinformuje o czymkolwiek. Quote
ciapuś Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Też będę wdzięczna jak ktoś do mnie zadzwoni z informacjami Quote
olgaj Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A ja nie bardzo wiem o co znowu chodzi :) ale trudno W piatek bedzie u mnie spotkanie fundacyjene, bedzie czas na wylanie żali :) zapraszam. Co do Szansy to wczoraj bylo ciutke lepiej, pokazała nawet zeby na nasza stokrotke. Dzis rano znowu blokada, nie zalatwila sie na spacerze wiec jestem naszykowana na .... w domu. Skłaniam sie w kierunku zmiany domu, ale potem jak zamacha ogonem, zaraz mam watpliwosci. Tak czy siak jesli pojedzie to w sobote, bo chcialabym z nia troche tam posiedziec, a w tygodniu nie ma na to szans. Quote
ewatonieja Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 poznałam dzisiaj Szanse jest niesamowita wygląda jeszcze troszkę na zmarnowaną ale na lewo i prawo rozdaje całusy, radzi sobie z małymi i dużymi psami gdybym tylko mogła :placz: Quote
ciapuś Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Ja też jestem nią oczarowana Szansa jest po prostu wspaniała Quote
lunarmermaid Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 A czy wiecie jaka ona jest do innych psów i do dzieci? Cudowna sunia,piękna! Zmieniła się nie do poznania,to jakby nie ten pies,który opuścil Krężel... Quote
Niewiasta_21 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Szansa uwielbia dzieci. Do innych psów oki, nie przeszkadzają jej. Jednak nie lubi jakis małych psiaków co by jej dokuczały (np. szczeniaki), wtedy potrafi zawarczec lub pokazac ząbki. Quote
ewatonieja Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 szansa mieszka z niewidomym amstaffem :) dzisiaj gosciła tez dwa grzywacze:cool3: Olga mówiła ze Szansa sie denerwuje gdy pies jej włazi na głowę i jest rzeczywiście nachalny Quote
olgaj Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 ewatonieja napisał(a):szansa mieszka z niewidomym amstaffem :) dzisiaj gosciła tez dwa grzywacze:cool3: Olga mówiła ze Szansa sie denerwuje gdy pies jej włazi na głowę i jest rzeczywiście nachalny Szansa kazdego psa toleruje bez problemu, czasami zdarza jej sie zawarczec przy misce kiedy Kuba jest w kuchni. Ale nie zdarzyło jej sie jeszcze nigdy zachowac nieładnie :) porostu nie pozwoli sobie dokuczac za bardzo. Nie jest to jednak agresja, ostrzega. Koty lubi, dzieci uwielbia. Quote
szajbus Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Przypominamy, że Szansa czeka na odpowiedzialny domek Quote
Recommended Posts