Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedys Pani Sumińska mówiła w Tv, że psów nie nalezy kąpać, jesli tego nie wymagaja jakieś szczególne sytuacje. To możesz poczekać spokojnie do wiosny.:eviltong: No chyba, że Szansa wytarzała się w jakimś paskudztwie.:evil_lol:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hm hm hm ... że tak pozwolę sobie zwrócić na siebie uwagę... :razz:

A propos szorowania zacnej Szansy, zawsze możesz puścić oko do mnie i mojego TZ-a ;) Nam mycie Leo idzie bardzo sprawnie - ale wiadomo on jest mniejszy ...

Szykuj z 4 szansowe ręczniki. Polecę Gierkiem:

- "Pomożecie ???"
- "Pomożemy !!!"

Posted

bela51 napisał(a):
Kiedys Pani Sumińska mówiła w Tv, że psów nie nalezy kąpać, jesli tego nie wymagaja jakieś szczególne sytuacje. To możesz poczekać spokojnie do wiosny.:eviltong: No chyba, że Szansa wytarzała się w jakimś paskudztwie.:evil_lol:

Tak - zgodzę się z tym - to prawda.

Słyszałam również od pewnej Pani że psiaków nie powinno myć się w żadnych szamponach, a przemywać ich sierść roztworem alkoholu - np Brendy z odrobiną żółtka.

Posted

kosu32 napisał(a):
Słyszałam również od pewnej Pani że psiaków nie powinno myć się w żadnych szamponach, a przemywać ich sierść roztworem alkoholu - np Brendy z odrobiną żółtka.

Trzymam Cię Kosu za słowo. Jak wytrzymam z tym zapaszkiem, to poczekam na Waszą wizytę. Leo poźre mojego kota, a Ty i Twój TZ utopicie mi psa i będzie gites :evil_lol:
Brendy? No wiesz? Powiedz wprost że przyjedziesz się napić nie tylko kawy, a nie sugerujesz mi tu że powinnyśmy sie zamknąć w łazience z butelką alkoholu :eviltong: Ok ok. Będzie brendy. Z żółtkiem. Tak jak lubisz ;)

Bela Szansa i tak jest rzadko kąpana, bo mój drugi pies średnio raz na 2 m-ce tak się wytytła w błocie że niema siły. Trzeba wykąpać, tylko że jego to biorę pod pachę i jednym ręcznikiem oblecę

Posted

bela51 napisał(a):
W sumie to nieźle Kosu wymyśliła z tą Brendy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Prawda? Też tak myślę :evil_lol:
Bela kiedy Ty kochana moja koleżanko założysz wątek Janeczce? :mad: Ja już się za nią stęskniłam :cool1: Wstaw chociaż tutaj z jedną fotkę :roll:

Posted

Wczoraj przez drobne nieporozumienie Szansa została wykąpana

Próbowała uciekać, więc uczepiliśmy na smyczy :diabloti:

Hexoderm jak zwykle starczył tylko na kark mimo że rozcieńczałam, bo się piorun nie pieni i niewiem gdzie jest, a gdzie jeszcze go niema. Poza tym dokopać się tu do skóry...:shake: Futra więcej jak ciała! :angryy:

Ale najgorzej było namówić 100 kilową (bo mokra nie upasiona :mad:) pannicę do wyjścia z wanny. W końcu na ręcę gadzinę wzięłam i hajda...

Niestety pierwszy moment był fatalny. Nie zdążyłam nawet zareagować kiedy Szansa się otrzepała :angryy:
Cała łazienka po tej kąpieli wyglądała jakbym próbowała obedrzeć ją z sierści i jeszcze utopić!
Wszędzie na ścianach sierść i woda :placz: Woda i sierść :placz:

I w tym wszystkim mój nieletni fotograf :diabloti:

Posted

lilk_a napisał(a):
na zdjęciach widać że Szansa spokojniutka jak baranek :lol: chyba że jakaś cenzura była po drodze i co drastyczniejsze zdjęcia usunięte :evil_lol:

Nawet tak nie myśl.

Agmarek w domu wszystkich rozstawia po kątach, a jeśli ktoś krzywo popatrzy na Szansę - gotowa jest zabić !!! :mad:

Posted

Nawet tak nie myśl.

Agmarek w domu wszystkich rozstawia po kątach, a jeśli ktoś krzywo popatrzy na Szansę - gotowa jest zabić !!! :mad:

i tak powinno być ...mam tą samą przypadłość z moją sunią :evil_lol::evil_lol:

Posted

kosu32 napisał(a):
Nawet tak nie myśl.

Kosu ja poprostu mam taki dar przekonywania :lol: Nie muszę używać siły żeby każdy stał w swoim kącie :roll: ale dziękuję za poparcie :loveu:

i tak powinno być ...mam tą samą przypadłość z moją sunią :evil_lol::evil_lol:

Lilk_a a Twoja sunia ma swój wątek? Chętnie na nią popatrzę :lol:
I dla Twojego spokoju sumienia - nie było żadnej cenzury. Nie było takiej potrzeby.

Posted

hmmm ... no dobra napiszę .... mam sukę z pseudohodowli jak się tu pisze ale od razu piszę że nie wiedziałam o tym , żeby nie było .....
nasza fiśka to też jakby odebrana śmierci bo zabraliśmy ją od myśliwego w koszmarnym stanie zarówno fizycznym jak i psychicznym

sunia miała dwa i pół miesiąca a wyglądała na sześć tygodni . zarobaczona i zaniedbana
pojechaliśmy wierząc że weźmiemy odchowanego 2,5 miesięcznego wyżła z rodowodem a zastaliśmy zabiedzonego wyżełka , z wielkim brzuszkiem słaniającego się na nogach , z upalonymi wąsami z rankami na całym ciele , brudną matową sierscią
i stwierdzenie pani ...dzisiaj to już jej nie dawajcie nic bo nażarta....
moje pytanie ...a co je ? makaron na kościach brzmiała odpowiedz

nie będę opisywać dokładnie naszej rozmowy bo nie chcę się zdenerwować ale suma sumarum wyszło na to że gdyby jeszcze pobyła tam trochę to podzieliła by los swojej babki , która podobno została zastrzelona za wyprowadzanie psów z podwórka

Pani miała w planach kupienie wyżlicy z rodowodem bo to się bardziej opłaca

Wyprowadzenie Fiśki z traumy dzieciństwa zajęło nam trochę czasu , ciągłego przebywania w jej pobliżu , jej spania tylko na naszych rękach , bo gdzie indziej leżała z szeroko otwartymi oczami , jej strachu przed gwałtowniejszym ruchem , głośniejszym odgłosem , strachu przed obcymi ludzmi , jedzenia ziemi w zastraszających ilościach ...eh dużo by pisać ..ale udało się , teraz mamy piękną , mądrą i muszę przyznać rozpieszczoną księżniczkę :loveu:
i właśnie ten wstrząs, którego doznaliśmy widząc psa w tym stanie w jakim była Fisia skłonił mnie do przejrzenia internetu pod kontem psów z problemami i tak trafiłam na dogomanię

a to nasza panienka

Posted

Śliczna panna:loveu::loveu::loveu:
A wracając do tematu założenia wątku dla Janki, to Agmarku ciagle nie wiem jak się do tego wziąć. Najbardziej chciałabym przenieść część z wątku zwierzynieckiego, ale dopiero mam PROBLEM.:mad: Chyba dopóki jakas dobra dusza mi nie przeprowadzi szkolenia to nic z tego nie będzie.
Ty weszłas NA GOTOWE, nie zapominaj o tym.:evil_lol:

Mamy jakies liche zdjęcia z tegorocznej wyprawy na grzyby we wrzesniu.
URL=http://www.fotosik.pl]
URL=http://www.fotosik.pl]

Posted

Kosu No tak. Całą sobotę mnie nie było, więc na TZ-a spadł obowiązek wyprowadzania psów. Nie chciał zabrać Corsika, bo się go nie słucha, więc poszedł tylko z Szansą która mu uciekła...do domu. Potem nie chciała wejść do domu i w związku z tym cały dzień spędziła na tarasie pod huśtawką. Nie ukrywam że bardzo się ucieszyła na mój widok i chętnie popędziła w ten deszcz ze mną na spcerek. Mój entuzjazm nie był tak wielki jak jej :roll: nie cierpię deszczu. Zamieniam się wtedy w mokrego pudla :placz:

Lilk_a myślę że odwaliłaś kawał dobrej roboty. Twoja Fiśka jest piękną sunią i jestem pewna że dzięki Tobie niczego jej nie brak. Zazdroszczę jej tych długich zgrabnych nóżek :evil_lol:
Wiem co to jest pies z pseudohodowli, bo mój Corsik z takowej pochodzi. Brudny, śmierdzący, zapchlony itd...jak czytam o Twojej suni to tak jakbym widziała swojego psa 5 lat temu. Tak właśnie wyglądał kiedy został zabrany z interwencji i odwieziony na DT przez schronisko. Miał wtedy 3 miesiące i nigdy nie wyzbył się niektórych zachowań (np. agresji i strachu wobec mężczyzn). Pewnie dlatego że nie miałam doświadczenia z takimi psami i nie wiedziałam gdzie szukać pomocy.
Natomiast kiedy wzięłam Szansunię i zaczęły się problemy dogomaniacy pomogli :razz:

Bela Janeczka jak zwykle dostojna panna. Pewnie rozgląda się tak za grzybami :evil_lol: no ale wrażenie robi. Nie chciałabym jej spotkać w lesie :cool1: chociaż...może wtedy bym trochę schudła :multi:
Jeśli zaś chodzi o zakładanie/przenoszenie wątków to myślę że Orpha jest w tym dobra. Jak mnie nauczyła wielu rzeczy to i z Tobą sobie poradzi :diabloti:
Szkoda by było zaprzepaścić ten wątek. Ja wiem że przyszłam na gotowe, ale wątek to i ja Tobie mogę założyć, tylko niewiem jak przenieść ze zwierzynieckiego i czy to jest w ogóle możliwe. Mój guru to Orpha :evil_lol:

Posted

orpha napisał(a):
o przeniesienie wątku to trzeba sie do moda ladnie usmiechnac :evil_lol: , w tym przypadku ja nic nie zaradze :eviltong:

To nasza droga koleżanka zbzikowana Bzikowa jest modem. Zgłoś sie Bela do niej to Cię pokieruje i będzie po sprawie :lol:

Posted

Ale ja jestem modem only na III grupie, znaczy się władam jedynie terierami :razz: Trzeba walić do moda danego działu, albo moda pogotowia. Są wymienieni na dole strony chyba jak się wchodzi na dany dział.
Tylko nie wiem co dokładnie potrzebujecie zrobić...?

Szansa w kąpieli wcale na nieszczęśliwą nie wyglądała, pewnie gorzej z Tobą :P

Lilk_a - piękna sunia!! :loveu:

Posted

Agamarku.
Przepraszam ze tak na watku, ale sledztwo prowadze i prosze mi tu natetychmiast powiedziec co jeszcze mialo przyjsc z K....... a czego nie bylo w paczce bo przyszło, ale za duzo osób mi sie do tego chce przyznac a ja nie wiem komu mam dziekowac?
Czy to mialo byc jedzonko dla grubasów? :cool1:

Posted

olgaj napisał(a):
Agamarku.
Przepraszam ze tak na watku, ale sledztwo prowadze i prosze mi tu natetychmiast powiedziec co jeszcze mialo przyjsc z K....... a czego nie bylo w paczce bo przyszło, ale za duzo osób mi sie do tego chce przyznac a ja nie wiem komu mam dziekowac?
Czy to mialo byc jedzonko dla grubasów? :cool1:

Nie. 4 szampony hexoderm 500 ml, myjka do łapek jak wrócisz z dworu (która przyjdzie następnym transportem bo nie było :mad:) i mydełko do tejże myjki.
K... spierniczył mi niespodziankę :placz:
Brałam pod uwagę karmę dla grubasków, ale wiem swoim piesom sama gotujesz, węc nie chciałam Ci narzucać swojej woli.
Jak chcesz wyślę Ci kopię zamówienia. I daj znać jak dotrze! (agmarek macha pałeczką :evil_lol:) W statusie mam napisane że obie paczki są wysłane tzn. szampony z mydłem i osobno myjka.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ale ja jestem modem only na III grupie, znaczy się władam jedynie terierami :razz: Trzeba walić do moda danego działu, albo moda pogotowia. Są wymienieni na dole strony chyba jak się wchodzi na dany dział.
Tylko nie wiem co dokładnie potrzebujecie zrobić...?

Szansa w kąpieli wcale na nieszczęśliwą nie wyglądała, pewnie gorzej z Tobą :P

Lilk_a - piękna sunia!! :loveu:

No i właśnie na taką pomoc liczyłam pisząc o pokierowaniu. Jeszcze jakbyś wymieniła jakiegoś ugodowego moda, to byłoby miło :lol:

A jeśli chodzi o Szansę, to ona może i na nieszczęśliwą faktycznie nie wyglądała, ale ja następnym razem napewno poczekam na posiłki w postaci Kosu i brandy :razz: :evil_lol:

Posted

olgaj napisał(a):
Agamarku, bardzo bardzo bardzo dziekuje.
Sledztwo zakonczone.
Obie paczki dotarly, myjka rowniez.
Usmialam sie do lez.
Bardzo jeszcze raz ci dziekujemy.

Cieszę się bardzo że wszystko się odnalazło i że się przyda (mam nadzieję). Myj łepeczek (mam nadzieję że 2 l. szamponu wystarczy na jakiś czas ;)) no i te jasne łapeczki jak wrócicie z dworku przetrzyj myjką i daj znać jak się sprawuje bo chciałam sobie taką zafundować :evil_lol:

Aha. Zapomniałam Wam powiedzieć, ale dzisiaj mi się przyspało i Szansa dostała jeść trochę później niż zwykle.
Uważam że zawstydziła Turbodymomana, bo niewiem w jakim tempie on zjada śniadanie, ale ona zrobiła to w 1,5 minuty :evil_lol: aż poleciałam sprawdzić, bo myślałam że sobie zostawiła na później.