Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak Szansa dzisiaj?

Od niedawna pozwalam sobie zagladać na wątek i gratuluję:lol:

Z drugiej strony ( a pierwszej nie było:roll: ) to Wy Cioteczki macie super z opieka pozabiegową:p.

u nas oddają psa w narkozie:roll: i piewsza dobę to trzeba najlepiej siedzieć albo leżeć obok i to najlepiej na zmianę.

ja odbierałam moje czterołape szczęścia prawie bezpośrednio po zabiegu.

Santa
[*] miała operację od 13-stej a wzięłyśmy ją za ok. 3 godziny. Dobrze, że spała prawie do rana.

A moja chrześnica ( Onka długowłosa ) miała niedawno sterylkę. Zabieg był o 18-stej, po 20-stej jechałysmy do domu, a za jakies pół godziny zaczęła się ruszać ( miał trzy kołdry, bo jak próbowała wstac to bezwładnie leciała na podłogę) wymiotować i takie tam wszystko co możliwe.

Pozdrawiamy Cioteczki :loveu:.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witaj Luna. Miło że mamy jeszcze jednego podglądacza :evil_lol:
Szansunia się dzisiaj popisała że hej. Nie wspomnę o tym że wczoraj ta bestia rozciągnęła po całym garażu zasikaną pieluchę mojego syna :-o to dzisiaj niewiem jak i niewiem kiedy pozrywała sobie szwy na karku :placz:. To było do przewidzenia. Dzisiaj wieczorem na mojej bluzce (która obecnie znajduje się na Szansowym grzbiecie) pojawiła się krew. Podwijam, a tam wszystko porozrywane i krew świerza leci. Niewiem czy ona to rozdrapała (bo tylną łapą sięga) czy ocierała się o coś i tak się załatwiła. Jutro koło południa ma przyjść wet i to obejrzeć.
Co za pies? Nie może spokojnie usiedzieć na dupie, tylko zawsze coś musi zmalować :mad: Niewiem. Może na noc jej łapy zwiąże i podwiesze do sufitu jak prosiaka na ruszt. Jest szansa że nie pożre lampy :evil_lol:

Posted

bela51 napisał(a):
Fanklub Szansy domaga sie raportu o zdrowiu.:mad:

Tak jest proszę Pani! :lol:
Szew (czy szef?) nie został założony po raz drugi. Wet powiedział że nie jest tak źle. Za to Szansa od tego kapelusza nabawiła się miejscowego zapalenia skóry :placz: Dostała wczoraj antybiotyk i mam to przemywać rywanolem, a potem dexapolcortem traktować 3 razy dziennie. Tak więc kapelusz został zamieniony na kaganiec.
Tak się martwiłam o sterylkę, a tu wszystko inne się czepia :placz::placz::placz:

Posted

Już Wam mówię jak to się stało.
Od kiedy Szansa jest u nas ZAWSZE ciekło jej z nosa. Czasami jak zaległa z paszczą w jednym miejscu to się mała kałuża tworzyła.
Tak też było tym razem. Kapało jej z nosa wprost do kapelusza i spływało na szyję, a że drażniło Szansa na spacerach jeszcze tarła mordulą po mokrej trawie. No i problem gotowy.
No cóż...damy radę...;)
Dzięki Bonsai bo się już zaczynałam gubić w tym kto co/kogo ma, a czego nie :eviltong:

Posted

Rana na szyi się ładnie goi, w czwartek prawdopodobnie będą zdjęte szwy :razz: Panna już chodzi bez kagańca jak jestem w domu, ale na noc i podczas nieobecności niestety bez tego już dawno by sobie zabieg chirurgiczny wykonała małpa :mad:

Posted

Szansunia czuje się coraz lepiej. Jakiś czas temu próbowała wyjść z domu ze spodniami mojego syna, a nie tak dawno chciała zwędzić mojej mamie obiad ze stołu :mad: Oprócz tego w dniu wczorajszym zakosiła mojemu TZ-owi bluzkę na ramiączka i (z głodu przypuszczam) oderwała jej ramiączka, a potem pożarła :roll:

Posted

Agmarek napisał(a):
Szansunia czuje się coraz lepiej. Jakiś czas temu próbowała wyjść z domu ze spodniami mojego syna, a nie tak dawno chciała zwędzić mojej mamie obiad ze stołu :mad: Oprócz tego w dniu wczorajszym zakosiła mojemu TZ-owi bluzkę na ramiączka i (z głodu przypuszczam) oderwała jej ramiączka, a potem pożarła :roll:

To twoj TZ nosi bluzki na ramiaczka:-o:evil_lol:

Posted

rita60 napisał(a):
To twoj TZ nosi bluzki na ramiaczka:-o:evil_lol:

Ło matko...Rita...taki podkoszulek sportowy miałam na myśli :roll:
Nie czepiać mi się tu :mad:
Rozumiem że mogłabyś zauważyć jakbym napisała że w stringach chodzi, ale w podkoszulku? W końcu wolnoć Tomku w swoim domku. Ze wsi jesteśmy to i w podkoszulkach chodzimy :diabloti:

Posted

Agmarek napisał(a):
Ło matko...Rita...taki podkoszulek sportowy miałam na myśli :roll:
Nie czepiać mi się tu :mad:
Rozumiem że mogłabyś zauważyć jakbym napisała że w stringach chodzi, ale w podkoszulku? W końcu wolnoć Tomku w swoim domku. Ze wsi jesteśmy to i w podkoszulkach chodzimy :diabloti:

A mnie by mniej zdziwilo jakby nosił stringi:evil_lol:nie gniewaj sie:calus:to takie zarciki,trzeba pozartowac,zeby nie zwariowac:razz:pozdrawiam cie i psie twe.

Posted

rita60 napisał(a):
A mnie by mniej zdziwilo jakby nosił stringi:evil_lol:nie gniewaj sie:calus:to takie zarciki,trzeba pozartowac,zeby nie zwariowac:razz:pozdrawiam cie i psie twe.

Ech...jeszcze mnie nie znasz :razz: odpowiedziałam Ci w formie żartu, bo wiem że i Ty żartowałaś :diabloti:
Masz rację. Trzeba pożartować żeby nie zwariować :evil_lol:
Był wet. Szwy zdjął. Nie opierniczył, chociaż powinien. Zdjęłam Szansie bluzkę do prania i zapomniałam założyć kagańca :roll: tak więc z jednej rany nie trzeba było szwów ściągać :oops:
Pozwolił ją jutro wykąpać (chociaż pewnie zrobię to po powrocie) i w niedzielę zdjąć odzienie wierzchnie :p

Posted

bela51 napisał(a):
Milego wypoczynku Agmarku. Też jutro wyjeżdzam.Jesli uda mi się spotkac z Elzą, prześlę fotki. Buzi dla Szansuni:eviltong:

Tak jest. Już się rozpędzam żeby ją całować :razz:
Do zobaczenia za tydzień.

Posted

Agmarek napisał(a):
Tak jest. Już się rozpędzam żeby ją całować :razz:
Do zobaczenia za tydzień.

Ucałujesz,ucałujesz:razz:miłego i słonecznego wypoczynku.

Posted

Witajcie :loveu:
Czy moge prosic o wybranie jednego,góra dwóch zdięc Szansy w nowym domku? Takich najfajniejszych. Historia Szansy i jej zdięcia będą pokazane 24-26 lipca w Arturówku na "Wiosce Historycznej" :-)

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Czy moge prosic o wybranie jednego,góra dwóch zdięc Szansy w nowym domku? Takich najfajniejszych. Historia Szansy i jej zdięcia będą pokazane 24-26 lipca w Arturówku na "Wiosce Historycznej" :-)

Niewiasta, Aqmarek jest na urlopie:roll:

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):

Ja mam kilka zdjęć Szansy zrobionych podczas odwiedzin u niej.
Wstrzymaj się do poniedziałku. Niech Agmarek zadecyduje o wyborze tych najlepszych.

Posted

Melduję że już jestem :diabloti: Grecja jest cuuudowna :loveu:

Dziewczyny jak mnie nie było to mogłyście wybrać jakieś fajne zdjęcie. Ja niewiem, ale mnie się to podoba

Chyba że ktoś ma jakieś inne propozycje :razz:

Powiedz mi Niewiasta co to jest ta wioska historyczna? O co tutaj chodzi?