bela51 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Strasznie musisz to biedactwo głodzić, skoro zjada buty i czapki.:megagrin::evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Agmarek, wydarzyło się coś, w związku z czym Szansa poczuła się zagrożona. Mogło to być spotkanie kogoś związanego z poprzednim miejscem pobytu lub zapach...Po prostu skojarzenie. Wymyśliła sobie, że być może będzie musiała Cię opuścić... Quote
Agmarek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 No niech pomyślę :hmmmm: oprócz tego że mam nie wyparzoną i gębę darłam się ostatnio w jej obecności na TZ-a. Widziałam że była przestraszona i zaskoczona (ja też) :oops: Poza tym miałam z nią dziwną sytuację. Jakiś "stary wioch" jechał sobie rowerem i widząc nas zatrzymał się w celu wymiany opini na temat robót drogowych w naszym rejonie :mad: Nie bardzo miałam chęć z nim rozmawiać, ale lazł za mną to tak gadaliśmy. Widziałam że Szansa idzie za nim cały czas intensywnie go wąchając, a kiedy doszliśmy w końcu do mojej bramy, ja poszłam do furtki, dziad prosto, a Szansa za nim. Musiałam ją przywołać do nogi. Niewiem co masz na myśli mówiąc o poczuciu zagrożenia, ale tylko te dwie sytuacje przyszły mi do głowy kiedy o tym pomyślałam :niewiem: Nie widuję się z ludźmi z jej poprzedniego miejsca zamieszkania, bo Olga mieszka za daleko. Dzisiaj Szansa zjadła poduszkę ze swojego posłania. Miała ją pół roku i jedynie ją lizała, a dziś ją poprostu pogryzła. Nie żal mi poduszki, ale zastanawiam się czy jak jutro wstanę, to będzie jeszcze miała swoje łóżko :placz: Quote
Agmarek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 bela51 napisał(a):Strasznie musisz to biedactwo głodzić, skoro zjada buty i czapki.:megagrin::evil_lol: Bela ja tak ją głodzę że wet mi zwrócił uwagę że ją upasłam :mad: :evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Agmarek napisał(a):Nie żal mi poduszki, ale zastanawiam się czy jak jutro wstanę, to będzie jeszcze miała swoje łóżko :placz: Przecież estetka z Ciebie, będziesz miała powód do zmiany wystroju wnętrza. :eviltong: :diabloti: Quote
Agmarek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ElzaMilicz napisał(a):Przecież estetka z Ciebie, będziesz miała powód do zmiany wystroju wnętrza. :eviltong: :diabloti: Dobrze że chociaż z Ciebie jest taka optymistka :mad: i widzisz w tym dobre strony, bo ja to tak nie koniecznie :roll: Quote
ewatonieja Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 niestety człowiek myśli będę miał w końcu troche spokoju a tu sie zaczyna od nowa, trzeba miec duzo cierpliwości, szkoda ze jej nie spredaja :-( Quote
bela51 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Co słychac u Szansy? Agnieszko, dalej kłopoty, czy psia chandra przeszła? Quote
Agmarek Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ewatonieja masz rację. Jakby sprzedawali cierpliwość, to ja byłabym stałym klientem :-( Bela szkoda gadać. W sobotę byliśmy na weselu i moja mama była w domu. Szansa zakosiła ścierkę z kuchni i oczywiście pożarła o czym dowiedziałam się z niedzielnej qoopy :shake: a dzisiaj pierwszy dzień została bez kagańca i pościągała łachy z szafki w garażu. Normalnie już mi ręce opadają :-( Aż boję się pomyśleć co tu się będzie działo jak wyjedziemy na wczasy :placz: Quote
Bzikowa Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 A zostawiacie jej jakieś zabawki ? Albo gryzaki ? Zawsze możecie je położyć w miejscu skąd zwykle kradnie :evil_lol: bo w końcu zakazany owoc... :evil_lol: ale to chyba średnio wychowawcze... hehe Nawet nie wiem co napisać bo mój Bezik już dawno nie niszczy nic w domu... Quote
Agmarek Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Bzikowa napisał(a):A zostawiacie jej jakieś zabawki ? Albo gryzaki ? Zawsze możecie je położyć w miejscu skąd zwykle kradnie :evil_lol: bo w końcu zakazany owoc... :evil_lol: ale to chyba średnio wychowawcze... hehe Nawet nie wiem co napisać bo mój Bezik już dawno nie niszczy nic w domu... Najgorsze jest właśnie to że ta małpa nie chce zabawek :-( Nawet nie rusza tego co dla niej zostawiamy. Dzieci dały jej parę pluszaków, parę piłek i moją koszulę :mad: Wszystko leży nie tknięte :shake: Szansa tylko wynieść coś z domu, albo zdobyć samemu. Najlepiej buty :angryy: :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Zostawcie jej WSZYTKO i po problemie :evil_lol: Quote
bela51 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Agnieszko, nie masz jakichś starych butów, żeby jej zostawić? Miałaby uciechę , a Ty nie ponosiłabyś strat.:evil_lol: Quote
ElzaMilicz Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Potrzebuję pomocy w znalezieniu domu dla tego cuda: http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-madra-lena-z-ostatniej-szansy-134202/index8.html Quote
Bzikowa Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 bela51 napisał(a):Agnieszko, nie masz jakichś starych butów, żeby jej zostawić? Miałaby uciechę , a Ty nie ponosiłabyś strat.:evil_lol: może zrobimy zrzutę :evil_lol: każdy kto ma stare niepotrzebne buty w domu - przesyła do Agmarek! :evil_lol: Quote
kosu32 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Mam dziwne wrażenie że jutro z rana jak Agmarek przeczyta Twoją propozycję o dostawie "swieżego transportu" starych butów będzie dym :evil_lol: Quote
bela51 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Agmarek ostatnio mało tu zagląda. Już się martwię, co też Szansa nowego zmalowała? Chyba nie zeżarła klawiatury od kompa?;) A tak całkiem powaznie, to troche nas martwi ta cisza. Quote
Agmarek Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Noo...Ja tu z długiego (bez dogo-wego) weekendu wracam, a tu takie cuda się dzieją na wątku :mad: Ja Wam dam buty do przegryzania :-x Teraz jesteśmy na etapie demolowania własnego łoża podczas naszej nieobecności. Aha. I na środę na 10 jesteśmy umówione na sterylkę. Niewiem czy Szansa jest na to gotowa, ale ja napewno nie. I mój TZ też nie. I dzieci jak wyżej. Byliśmy na parę dni w górach. Szansa została z moją mamą. Pierwszego dnia (a raczej późnego wieczora) panna nie chciała wejść do domu. Schowała się mojej mamie pod huśtawką i ani myślała wyjść :mad: W końcu mama w akcie bezradności zadzwoniła do mnie i dopiero ja przy pomocy telefonu zagoniłam pannicę do domu :razz: Drugiego dnia natomiast wykopała krater pod chałupą :mad: Mama miała sobie u nas odpocząć, tymczasem zakopywała doły na podwórku i uganiała się za Corsikiem który uciekał jej przez płot i terroryzował sąsiadów :huh: Ale sobie wypoczęła na łonie natury :turn-l: Powiedziała że mam nie wychowany zwierzyniec. Też mi nowina. Zupełnie jakbym nie wiedziała że mam dom pełen wariatów :hand: Kot się obraził i spał cały nasz wyjazd na huśtawce, drugi na spacerach kładł się mamie pod nogami przez co musiała uważać gdzie lezie, a kotka atakowała psy. I to by było na tyle. Mama chętnie wróciła do pracy :evil_lol: My jak przyjechaliśmy Szansa zaczęła szczekać, a mama nie wiedziała o co chodzi, bo przecież ona nigdy nie szczeka. Przy powitaniu pannica zsikała się na podłogę, a na spacerze skikała jak zajączek. I to tyle. Aha! Szukamy transportu na trasie Warszawa-Włocławek! PILNE!!! Quote
bela51 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 W środę, czyli jutro, ta sterylka????????????? Napisz proszę, czy już mam zaciskać kciuki? A Szansunia zsikala sie z radosci, bo sie za Wami stesknila.:lol: Moja nawet nie zlezie z kanapy jak wracam do domu :mad: Quote
kosu32 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Z rozmowy z Agmarkiem wywnioskowałam że sterylka jutro. Zarówno jedna jak i druga potrzebują "duchowego wsparcia". Niestety Dogo im w tym nie pomaga... Wiem że Agmarek miała jakieś problemy z zalogowaniem się. Quote
Agmarek Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Jestem Dzięki Kosu. Proszę trzymać jutro kciuki od godziny 10, bo na tą właśnie jesteśmy umówione z wetem. Do 13 powinnam już wiedzieć co i jak. Przy okazji sterylki będą wycinane te kaszaki z grzbietu. Niewiem czy prześpię dzisiejszą noc :shake: Bela jak żeś sobie wychowała tak teraz masz. U mnie tylko kot nie stoi na baczność jak wracam do domu. Reszta domowników czeka już w drzwiach i szpera mi w torebce :evil_lol: Quote
Bzikowa Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Będziemy zaciskać kciuki za Szansę!!! :kciuki: A właściwie bardziej za Ciebie bo zawsze właściciele przechodzą to gorzej niż ich psy :lol: Będzie dobrze! Ja też się strasznie bałam jak kastrowałam Beziątko - ale nie żałuję! Zdaj nam tutaj relację jutro! :) Quote
bela51 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Mocno ściskam kciuki za Szanse i za Ciebie Agnieszko ! Będzie dobrze ! Czekamy na wieści.:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Agmarek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Szansunia właśnie jest na zabiegu :shake: a ja w domu :-( becze :placz: Ślicznotka zasnęła trzymając łepek na moich kolanach, a jak ja się podniosłam ona chciała iść ze mną :-( Wet ma dzwonić jak skończy, a Szansunia powinna się wybudzić koło 13, więc wieczorem będę mogła po nią pojechać. Przez ten czas upiorę jej wyrko żeby miała świeży kocyk jak wróci do domu, a poza tym jak natychmiast się czymś nie zajmę, to zaraz ZWARIUJE! :flaming: Quote
bela51 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Agnieszko, jestem z Tobą. Będzie dobrze!!!!!!!!!!!! W końcu to rutynowe zabiegi te sterylki, ale doskonale Cie rozumiem, bo ja wariowałam koncertowo. Quote
Recommended Posts