Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wind']Jesli adda nie bedzie miala nic przeciwko mieszania leosiowego tematu z yorkowym oto fotki :

Nie mam nic przeciwko, jak najbardziej, niech moją galerię uświetni ładne zdjęcie :D

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wind napisał(a):
malawaszka napisał(a):
:o to jest Majeczka???? :o

Nooo ... a co? Nie jest podobna? ;)

kompletnie NIE!!! :o teraz jakaś taka długonoga pannica :o ile czasu będą jej odrastać włoski do takich jak miała piękne??? 8)

Posted

malawaszka, aby miala znowu do ziemi to pewnie ok. 18 miesiecy ;) Ale powiem szczerze, ze wole ja obciachana ;) W sierpniu zabieram ja na oboz pracy dla psow ;) wiec bedzie praktyczniej :-)
Licze tez, ze zbyt czesto na takie obciecie biegac nie bede. Za cene jej strzyzenia, ja obcinalabym sie ze trzy razy :roll:

Posted

no ślicznie wygląda, ale normalnie jak nie Majeczka :oops: nie mogę się przestawić :lol: ale kolorki to ona ma przepiękne :klacz: u mnie śmiga taki maluteńki ale dorosły Yorek - wystrachany okrutnie - tylko odważny u siebie na balkonie :lol: i on właśnie biega zawsze obcięty, ale jeszcze krócej i nie ma takiej jedwabistej sierści no i nie jest wybarwiony :roll:

Posted

heh ja o moją to wogóle nie dbam :D
szczotki jewszcze nie widziały jej włosy
je mieso surowe czasem ,aż smierdzace :lol:
nie kąpie ,nie czyszcze uszu ani zebów!!!
wogóle jeszcze jej nie szczepiłem w 4 miesiacu zycia była szczepiona w schronisku 8) potem tylko na wściekolizne
waszka-ciekawe czy z tad tez cie wywali :evilbat: bede cie teraz na złośc scigał po wszystkich topicach :evilbat:

Posted

[quote name='Wind']adda, jaka Ty mila jestes :iloveyou: :buzi:
Kobito, przecież masz wprawne oko fotografa :D W życiu nie wyszła mi żadna fotka tak wyraźnie :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
no ślicznie wygląda, ale normalnie jak nie Majeczka :oops: nie mogę się przestawić

Malawaszka, przestań naciągać Wind na koszta :roll:

A Maja to teraz taki jest sportowy typ :D

Posted

olekg18 napisał(a):
waszka-ciekawe czy z tad tez cie wywali :evilbat: bede cie teraz na złośc scigał po wszystkich topicach :evilbat:

TAK!!! też!!! z każdego topicu w którym się odezwiesz!!!! :motz: :2gunfire: :snipersm: :chainsaw: mam alergię na Olka :lol: :lol: :lol:

Posted

:multi: nareszcie się doczekałam fotek Majeczki w wersji ostrzyżonej :D:D:D

a jeśli chodzi o dbanie o psa-to ja Was pogodzę, bo stoję po środku :wink: jagnięciną, to ja swojego słonia nie wyżywię, bo Rodzina by chyba korzonki wydłubane z trawinka jadła 8) ale je...tak akurat. kocha owoce (zwłaszcza mięciutkie, surowe jabłuszka) i jogurty 8) - jak przystało na mięsożercę :lol: czasem kosteczkę z bazaru :D

szczepienie zawsze psom robimy kompleksowe, ja jestem w domku-to co tydzień: uszy, czesanie, mycie tu i tam :wink: ,
ze 2 razy dziennie oczy (w tym zawsze po terenie),
gdzieś co 2 dni zęby....
min. co drugi dzień musi iść się porząąąąąądnie wylatać, a on sie sam nie wylata, tylko trzeba z nim zasuwac :D:D:D
co parę miechów kąpiółka (nie częściej, niż co miesiąc :wink:)

ale nie uważam tego za przesadę....

zęby?? ja dziękuję za taki odór, jakim miala Soma na stare lata....

Uszy?? czyszczenie jest tańsze, niż leczenie :evilbat: a rottki mają skłonność do zapalenia ucha i on juz też je przerabiał....(a przeciez zapalenie pociąga za sobą ból...)

oczy?? ma wrażliwe....już wywaliliśmy kilka tysięcy na leczenie przez ponad pół roku...dzięki, wystarczy. teraz wolę dmuchać na zimne....

"tu i tam" ?? nie wyobrazam sobie przechodzenia z wielkim rottweilerem tego, co kumpela przechodziła ze swoim owczarkiem

kąpiel?? jak się z psem mieszka, a nie trzyma go na dworzu, to miło, jak pies niezbyt intensywnie psem pachnie, mimo wszystko..... :evilbat:

szczepienia?? widziałam dramaty znajomych, którzy nie zaszczepili na coś tam...a potem nie mogli juz pomóc. widziałam psy, które się męczą, bo cholera wie gdzie, ale dorwały jakies choróbsko..... to naprawdę taniej i lepiej zaszczepić-raz do roku mozna odłożyć, a az takie drogie to nie jest.....

to tak w wielkim skrócie :lol: jeśłi chodzi o moje zdanie na ten temat.....

P.S.
:iloveyou:

Posted

waszka-chodz tu tty moja zywicielko :D jesm alergenem jestem alergenem :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :fadein: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :angel: :angel: :angel: :angel: :agrue: :agrue: :agrue: :agrue: :agrue:

Posted

Pół łysa Majeczka cuuuudo :lol:

A ja stwierdzam, że przy Was to wcale o psa nie dbam :oops:
Kapiele w wannie z szamponami to tylko jak pies sie w czymś śmierdzącym wytarza :evilbat: a to ostanio było z 1,5 roku temu :oops: Ale sucz brudna nie jest :o
Ona czyści sie w naturalny sposób 8) Zima tarzaniem w sniegu, latem pływaniem, w porze deszczowej - wodą z nieba, ale generalnie ona się otrzepie i już jest czysta
Uszy czyścimy jak stwierdzę, ze brudne a czeszemy się tylko w okresie lnienia :roll:

Na zabki dostaje codziennie pałecze Denta stick i jak na 5 -cio letniego psa ma bardzo piekne zeby bez kamienia i smrodku :D

A je wszystko co jej dam, a dostaje bardzo rózne rzeczy i rózne mięsa, ale rarytasów w postaci królików czy jagnięciny nie kupuję z wiadomych wzgledów :roll:

Posted

[quote name='Ka-ka']PIKA, Denta Stick ?? no nieźle :wink::
Nie kumam :o Wolę to niż szorowanie jej zębów szczoteczką :evilbat:

[quote name='adda'][quote name='PIKA']A ja stwierdzam, że przy Was to wcale o psa nie dbam :oops: Ej, przy Evelinie to chyba jednak dbasz :D
No nie wiem, mnie się czasami tak samo żarcie psie przypala jak i jej :roll:

Posted

PIKA napisał(a):
No nie wiem, mnie się czasami tak samo żarcie psie przypala jak i jej :roll:
Węgiel jest dobry na rozwolnienie :lol:

Posted

adda, pewnie gdzieś to pisałaś, ale ja teraz nie znajdę :oops: jakiej rasy jest Twoje rudo-białe pięęęęęęęęękne kociątko 8)

PIKA-nie no...nic....fajnie zabrzmiało...ale sam płyn, to by chyba sprawy nie załatwił u mojego :hmmmm:

Posted

[quote name='adda'] [quote name='PIKA']No nie wiem, mnie się czasami tak samo żarcie psie przypala jak i jej :roll: Węgiel jest dobry na rozwolnienie :lol:
Ale jak śmierdzi w trakcie produkcji :evilbat:

[quote name='Ka-ka'] PIKA-nie no...nic....fajnie zabrzmiało...ale sam płyn, to by chyba sprawy nie załatwił u mojego :hmmmm:
Przeciez Denta stic to nie płyn :o

Posted

Ka-ka, mój rudo-biały Truskawek jest rasy mieszanej :lol:
To mezalians norweskiego leśnego z ragdollem, ale ja myślę, że jakiś pers gdzieś kiedyś maczał palce w jego genach :D
Natomiast na milion procent Truskawek ma charakter ragdollowy 8)