Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olcia napisał(a):
widzisz bierz z nich przykład oni do Addy tyle kilometór przejechali
No, trochę natrzaskali, a ile jeszcze przed nimi... i z powrotem :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
tylko ja bym do Fin chciała
Hodowczyni "kazała" mi przyjechać do Finlandii na wystawę :roll: Kiedyś trzeba będzie...

Posted

adda napisał(a):
No, trochę natrzaskali, a ile jeszcze przed nimi... i z powrotem :roll:

A z ciekawości zapytam Jak oni Baltyk z psami pokonali?
Promem czy lądem ?

Posted

PIKA napisał(a):
A z ciekawości zapytam Jak oni Baltyk z psami przejechali?
Promem czy lądem ?
Promem 8) Oni mają świetny wóz przystosowany właśnie do takich długich wojaży z psami :P

Posted

adda napisał(a):
malawaszka napisał(a):
tylko ja bym do Fin chciała
Hodowczyni "kazała" mi przyjechać do Finlandii na wystawę :roll: Kiedyś trzeba będzie...

aaaaaa zabierz mnie jako :hmmmm: nie wiem bagaż podręczny, albo czesacza psów :niewiem: :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
aaaaaa zabierz mnie jako :hmmmm: nie wiem bagaż podręczny, albo czesacza psów :niewiem: :oops:

A ile ważysz??? :lol:
No i co Cię tak pociąga w Finlandii? Przeca tam zimno jest :lol:

Posted

adda napisał(a):
Promem 8) Oni mają świetny wóz przystosowany właśnie do takich długich wojaży z psami :P

Wóz jak wóz, na promie raczej się nie przydaje :lol:
Co było z psami na czas podrózy? Bo bezpośredniego połaczenia promu pasażerskiego to chyba z Finlandią nie mamy, to musieli przez Szwecję. Wiem, że kiedyś nie było może teraz jest , ale wszystko jedno to jednak prawie cala doba "na morzu"

Posted

adda napisał(a):
malawaszka napisał(a):

A ile ważysz??? :lol:

:grab: sie nie interesuj :evilbat:

a Finlandia jest pięknaaaa, fjordy, góry boskie widoki :angel: :angel: :angel:

Posted

[quote name='adda'] No i co Cię tak pociąga w Finlandii? Przeca tam zimno jest :lol:
No moja kochana, ja byłam pod koniec wrzesnia i to ponad 300 km od Helsinek na pólnoc i było 20 stopni :o na plusie :o
Nabralam cieplych rzeczy, swetrów a chodziłam w podkoszulkach Fina :lol: .. dopóki se swoich nie zakupiłam
Nie wspomnę, ze się opalałam :lol:

a Finlandia jest pięknaaaa, fjordy, góry boskie widoki

i jeziora :angel:

Posted

[quote name='PIKA']Wóz jak wóz, na promie raczej się nie przydaje :lol: No przeca psy w wozie siedzą :roll:

Co było z psami na czas podrózy?
A co miało być? :roll:
Bo bezpośredniego połaczenia promu pasażerskiego to chyba z Finlandią nie mamy, to musieli przez Szwecję. Wiem, że kiedyś nie było może teraz jest , ale wszystko jedno to jednak prawie cala doba "na morzu"
Jaka doba??? :o Oni nie przez Szwecję, oni przez te różne Estonie, Łotwy i Litwy :lol: A tam malutko morza do przepłynięcia 8)

Posted

malawaszka napisał(a):
jesooo jak Ci zazdraszczam to aż nieprzyzwoicie :oops: :lol:
No co Ty, ja jeśli w ogóle to nie wiadomo kiedy tam pojadę :D

Posted

[quote name='adda'] , oni przez te różne Estonie, Łotwy i Litwy :lol: A tam malutko morza do przepłynięcia 8)

:lol: sieroto, czyli calkowicie ladem przejechali :lol: W ogole żadnego morza nie zaliczyli :lol: Przeciez my bezpośredni graniczymy z Litwą :lol:

A w Finlandii są takie jeziora 8)
To idące przez środek to normalna droga jest gdzie się normalnie jedzie autkiem :D

Posted

adda napisał(a):
malawaszka napisał(a):
jesooo jak Ci zazdraszczam to aż nieprzyzwoicie :oops: :lol:
No co Ty, ja jeśli w ogóle to nie wiadomo kiedy tam pojadę :D

ale jak co to masz metę :lol:

Posted

[quote name='PIKA'] :lol: sieroto, czyli calkowicie ladem przejechali :lol: Nieprawdą jest to co mówisz :D Gdyby chcieli drogą lądową z Finlandii do Estonii to musieliby na około wielkiej wody jechać, a tak to sobie skrócili o kilkaset kilometrów właśnie płynąc promem 8)

A w Finlandii są takie jeziora 8)
To idące przez środek to normalna droga jest gdzie się normalnie jedzie autkiem :D

Super :D

Posted

[quote name='PIKA']A w Finlandii są takie jeziora 8)

aaaa ja bym tam mogła pojechać i umrzeć :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
aaaa ja bym tam mogła pojechać i umrzeć :lol:
A po co od razu umierać, lepiej napawać się widokami 8)

Posted

adda napisał(a):
PIKA napisał(a):
:lol: sieroto, czyli calkowicie ladem przejechali :lol:
Nieprawdą jest to co mówisz :D Gdyby chcieli drogą lądową z Finlandii do Estonii to musieliby na około wielkiej wody jechać, a tak to sobie skrócili o kilkaset kilometrów właśnie płynąc promem 8)

Napisałaś, że na "dalekiej pólnocy" to skojarzyłam, że mieszkają bardziej na pólnocy Fin , a tam lądem przez Rosje taka sama droga jak Finlandie przejechać.
A ladem bez zaliczania promu tyz mozna i wcale daleko nie jest. Trza podjechac jak na Petersburg, miedzy Ładogą a Zat. Fińska i potem Estonia . Jak ktos jedzie bardziej z pólnocy to, to co przemawia za promem z Helsinek to fakt omnięcia Rosji :roll:

Posted

[quote name='LAZY']Ale extra goscie!!!! łooo matko! Extra... No, extra!!!
Ja cały czas jestem pod wrażeniem :roll:

Daj ejszcze jakeis zdjątka jak masz... :P :oops: Bo mi ciągle mało...super!
Jakieś jeszcze mam, ale najładniejsze wkleiłam 8)