Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):oj Wind , bo ci leonek urośnie :o Czyli dobrze trafilam? :roflt: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 [quote name='Wind']A z indykiem to chcialam dlatego, ze podobno je mniej antybiotykow ... Wind, aby Maja miała zdrową żywność, to musisz sama wysiedzieć jajeczko i wyhodować indyka karmiąc go nie wiem czym, aby było bez chemii :roll: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Wind napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):oj Wind , bo ci leonek urośnie :o Czyli dobrze trafilam? :roflt: Wyśmienicie :D Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):Wojtecki napisał(a):bo w makro jest wiele różnych rzeczy a do tego często w nieco zbiorczych opakowaniach. Ale w skali roku - wyjdziesz na tym i tak do przodu - bo jest taniej 8) Aczkolwiek jednorazowy koszt zakupów jest czasem porażający :D Wyobraź sobie, że odnalazłam kiedyś w szafce zgrzewkę koncentratu pomidorowego przeterminowanego 2 lata :oops: :oops: :oops: Skąd ja to znam ? :lol: Widzę ,że wszystkie kobiety mają taką samą pasję posiadania różnych rzeczy (oczywiście nikomu niepotrzebnych :roll: ), pomieszaną z tzw. zapobiegliwością... , tzn. - kupują coś , co na pewno będzie potrzebne - np. sto koncentratów, a potem zapominają o nich - i skutki są takie ,że się nagle coś znajduje.... :D aczkolwiek niezdatne już do spożycia.. 8) Problemy te się potęgują w momencie, gdy ma się coraz większe mieszkania z coraz większą ilością szafek i spiżarek, etc :fadein: Quote
PIKA Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wind jak Majka nie może wołowiny to nie może Spróbuj cielęcinę :wink: Możesz jej dawac podroby drobiowe z indyka wątrobki , serca A moze koninke spóbuj? [quote name='Alicjarydzewska'] Wind , bo ci leonek urośnie :o w szerz? :o [quote name='adda'] ] Ja kupuję w Tesco na Połczyńskiej :D Tam można 8) Jakby mi nawet doplacali to mięsa i wędlin w marketach nie kupie :evilbat: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 [quote name='Wojtecki']Skąd ja to znam ? :lol: Widzę ,że wszystkie kobiety mają taką samą pasję posiadania różnych rzeczy (oczywiście nikomu niepotrzebnych :roll: ), pomieszaną z tzw. zapobiegliwością... A nie pomyślałeś, że poprzedni ustrój nas do tego tak nastroił :lol: To chyba tylko wymówka :oops: My po prostu tak mamy :oops: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 PIKA napisał(a):Jakby mi nawet doplacali to mięsa i wędlin w marketach nie kupie :evilbat: Skieruj do nich oficjalne pismo, a może dopłacą :roll: Jak się podzielisz zyskami, to ja mogę tą wędlinę jeść :lol: :lol: :lol: Quote
Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda, PIKA, Dzieki za rady :-) Nawet te dotyczace wysiadywania ... jajeczka :lol: Nie wiem czy jakies wysiedze, ale solennie obiecuje sprobowac 8) :lol: PIKA, zamowilam jagniecine :-) W tym samym sklepie mozna tez dostac konine ... ale wciaz kloci mi sie to z sympatia do arabow ;) , chociaz wiem ze na rzez ida kluskowate chabetki a nie biale ogiery. Tak czy siak, wrazliwa jestem na te wielkie konskie oczy i nie bardzo chcialabym kawalek konia miec we wlasnej lodowce ;) Quote
PIKA Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wind z tą koniną rozumiem :) Wiem, że nie kazdy może, chociaz to naczystsze mięso z dostepnych na rynku [quote name='adda'] Skieruj do nich oficjalne pismo, a może dopłacą :roll: Jak się podzielisz zyskami, to ja mogę tą wędlinę jeść :lol: :lol: :lol: Taką wymytą w Ludwiku? :o :siara: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 PIKA napisał(a):Taką wymytą w Ludwiku? :o :siara: Ja mam żelazny żołądek :D Quote
Ka-ka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 hihihi......a najgorzej, jak człowiek jest zapobegliwy i chąc mieć porządek w domu zafunduje sobie tysiąc szafek, pawlaczy itd..... a potem się zastanawia :hmmmm: gdzież ja te rzeczy pochowałam...albo "oooo.....to ja mam takie coś ?????? :o " a makro....taki jego urok....wózki jakieś tam takie wielkie, (....WIELKIEEEE.....), pojemne, wszystko sie przyda, wszystko wychodzi taniej.....a potem przy kasie jest tylko :shocked!: Wind, "kluskowate chabetki" ?? jesteś pewna....????? :roll: oj, chyba nie bardzo...w każdym razie -chwała Ci za to i koninkę zostaw w spokoju :wink: Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 PIKA, otręby nei barzo się sprawdzą jako zamiennik ryżu, bo pies ich praktycznie nie trawi, a więc nie przyswaja z nich żadnych dobroci. Ale na schudnięcie - w roli oszukiwacxa psiego żołądka sa podobno niezastąpione - pęcznieją, a potem nic z tego w psie nie zostaje :wink: Wind, jagnięcina :o Jesuuu, jak ja bym chciała karmić swoje burasy jagnięciną. Ale nawet przy karmieniu ich kuczakiem mój bidny porftel jakos tak rozpaczliwie pokiwkuje :roll: :lol: Królik też jest niezgorszy (BTW poraża mnie cena tego miesa, przecież one sa tanie w hodowli, żrą niewiele, trochę trawy, siana i owsa. A w sklepie 40 zł za kilo :o ). Ale mięso królicze zawiera mało białka, więc też pewnie trzeba uważać. Jakąs rybkę Mai od czasu do czasu dawaj, najlepiej morską. A warzywa i owoce najlepiej surowe, bo podczas obróbki cieplnej tracą mnóstwo składników odżywczych. Jesli Maja żołądek ma nieprzyzwyczajony, to rób, jak z wprowadzaniem nowej karmy - powolutku, po troszeczku. Pamiętaj, że warzywa i owoce muszą być rozdrobnione (gotowane też), bo inaczej wyjdą w takiej samej formie, w jakiej weszły :wink: No i nabiał - też powoli, jesli wczesniej go nie jadła. Zamiast mleka lepiej jogurt naturalny i kefir. Surowe żółtko (ale nie wiem ile, ja swoim daje jedno na tydzień)... Galaretka z kurzych łapek (pardon, w tym przypadku to chyba z łapki :lol: ) raz na jakiś czas... Grunt to urozmaicenie 8) A tak w ogóle - nie myślałas o BARFie? Moim zdaniem to super dieta :D Quote
anetta Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Przesympatyczne mala kurczaczki :D :lol: Ciekawe jakie oczy by zrobl facet gdybys mu powiedziala po co robisz im zdjecia :lol: :lol: a makro....taki jego urok....wózki jakieś tam takie wielkie, (....WIELKIEEEE.....), pojemne, wszystko sie przyda, wszystko wychodzi taniej..... To jest naciaganie ludzi 8) Myslisz ze dlaczego w tych Carrefourach i innych diablach sa duze koszyki..? Zeby sie wiecej zmiescilo :evilbat: i zeby bylo wygodnie transportowac zakupu po sklepie :evilbat: I jeszcze ta muzyczka... :evilbat: dla umilenie czasu w sklepie :evilbat: i zeby dluzej chodzic po sklepie i wrzucac nie potrzebne rzeczy do koszyka :evilbat: Widzę ,że wszystkie kobiety mają taką samą pasję posiadania różnych rzeczy (oczywiście nikomu niepotrzebnych ), pomieszaną z tzw. zapobiegliwością... , tzn. - kupują coś , co na pewno będzie potrzebne - np. sto koncentratów, a potem zapominają o nich - i skutki są takie ,że się nagle coś znajduje.... Hahaha moja mamuska tak robi :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Ka-ka napisał(a):hihihi......a najgorzej, jak człowiek jest zapobegliwy i chąc mieć porządek w domu zafunduje sobie tysiąc szafek, pawlaczy itd..... a potem się zastanawia :hmmmm: gdzież ja te rzeczy pochowałam...albo "oooo.....to ja mam takie coś ?????? :o " a makro....taki jego urok....wózki jakieś tam takie wielkie, (....WIELKIEEEE.....), pojemne, wszystko sie przyda, wszystko wychodzi taniej.....a potem przy kasie jest tylko :shocked!: ooojj tak !! :wink: stanowisko kasowe w makro "sprowadza" na ziemię - jak skaner już jest przegrzany a na wózku jeszcze połowa zakupów i na display-u kasy zaczyna brakować miejsc na sumę ... do zapłaty :lol: Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 anetta napisał(a):To jest naciaganie ludzi 8) Myslisz ze dlaczego w tych Carrefourach i innych diablach sa duze koszyki..? Zeby sie wiecej zmiescilo :evilbat: i zeby bylo wygodnie transportowac zakupu po sklepie :evilbat: I jeszcze ta muzyczka... :evilbat: dla umelenie czasu w sklepie :evilbat: To jest psychologia sprzedaży... 8) Zauważ,że jak jest mało ludzi w sklepie - to muzyka jest spokojna,masz czas żeby pogrzebać po półkach i nawet pomyśleć..., ale jak są tłumy,to masz muzykę szybką , coby szybciej się ruszać i wio do kasy bo inni też są w sklepie i żeby jeszcze kolejni się zmieścili - to trzeba tłok rozluźnić. Do tego jest muzyka w sklepie (duuużym sklepie)... :wink: Quote
PIKA Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='asher']PIKA, otręby nei barzo się sprawdzą jako zamiennik ryżu, bo pies ich praktycznie nie trawi, a więc nie przyswaja z nich żadnych dobroci. Ale na schudnięcie - w roli oszukiwacxa psiego żołądka sa podobno niezastąpione - pęcznieją, a potem nic z tego w psie nie zostaje :wink: Dziwne, bylo cos na dogo o otrebach i ludzie znajacy sie na psim zarciu mowili, ze pies przyswaja i ze dawac mozna. Nawet cos bylo o otrebach owsianych (ja daje pszenne), ze sie nie powinno za duzo podawac, bo cos tam zawieraja co na psa dobrze nie wplywa A ja daje zaledwie 2 lyzki stolowe, wiec tego zoladka za bardzo nie oszukam :lol: Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Ja o otrebach pszennych czytałam na liśce BARFowej - własnie w kontekście ograniczenia porcji psu odkurzaczowi ze skłonnością do tycia :wink: Byc może z otrębami jest tak, jak z ziemniakami czy mlekiem - na początku przez nieprzyzwyczajonego do nich psa po porstu przelatują, ale stopniowo psi organizm zaczyna umiec je trawić? :hmmmm: Quote
malawaszka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='Wind']PIKA, No wlasnie ... eksperymenta z wolowina nam na dobre nie wyszly :( Potem probowalam z wolowina "od chlopa". I rowniez Majka miala jelita pelne gazow i bieguny :( moja Luna też ma problemy po wołowinie :-? Quote
adda Posted July 6, 2005 Author Posted July 6, 2005 [quote name='asher']Jakąs rybkę Mai od czasu do czasu dawaj, najlepiej morską. ... i samodzielnie złowioną na bardzo pełnym morzu, bo te bliżej brzegu to ten... oddychają naszymi tymi, no... co to z Wisłą płyną :evilbat: A warzywa i owoce najlepiej surowe Własnoręcznie wyhodowane na balkonie :D Quote
Evelina Posted July 6, 2005 Posted July 6, 2005 Addziunia, jak ja Cie luuubie, siostro :lol: U mnie tak: kaszy nawet na krupnik kupic nie moge :roll: , bo nie ma. Zakup otreb graniczy z cudem, mieso kupuje wydzielone tzw dla zwierzat i sie nie przejmuje co tam jest ? Gotuje mu kiedy mi sie chce, a chce mi sie rzadko, wiec pies zre strasznie niezrownowazone posilki, bo wrzucam mu do miski co mi akurat humor podpowie :oops: Psa nie kapie, uszu mu nie czyszcze, nawet nie pamietam kiedy ostatnio go wazylam :oops: Do weta latam raz na rok by uslyszec : wszystko w najlepszym porzadku 8) Ale dbam o niego, ostatnio przy okazji szczepien paszport mu zalatwilam :lol: Szczepienia :wscieklizna i inne + przeglad techniczny psa + paszport 57 euro. Quote
adda Posted July 6, 2005 Author Posted July 6, 2005 [quote name='Evelina']Addziunia, jak ja Cie luuubie, siostro :lol: A cóż Ciebie tak wzruszyło w mojej wypowiedzi? :o :D U mnie tak: kaszy nawet na krupnik kupic nie moge :roll: , bo nie ma.Zakup otreb graniczy z cudem Podaj adres, wyślę Ci :D mieso kupuje wydzielone tzw dla zwierzat i sie nie przejmuje co tam jest ? Nadmiar myślenia szkodzi :roll: Psa nie kapie, uszu mu nie czyszcze Tak jak ja :roll: Ale dbam o niego, ostatnio przy okazji szczepien paszport mu zalatwilam :lol: To ja zaniedbałam starsze, nie mają paszportów :roll: Quote
Wind Posted July 6, 2005 Posted July 6, 2005 asher, Dzieki za rady :-) Co do cen jagnieciny i krolika to rzeczywiscie powalajace :( Ale z drugiej strony kawalek miesa ten moj pies je i je, wiec trudno o bankructwo. Nie to co kosmetyki :( Te to kosztuja majatek, ale ... ale nie wiem czy wiecie obcielam pskude :lol: Bedzie wiec mniej tych odzywek, olejkow, szamponow i maseczek uzywac ;) Jesli adda nie bedzie miala nic przeciwko mieszania leosiowego tematu z yorkowym oto fotki : Evelina, No to u nas jest odwrotnie ;) :lol: Przed wrzuceniem czegokolwiek do michy zastanawiam sie chyba pol dnia, mieso zamawiam "od chlopa", warzywa z ekologicznego, kapie co 10 dni, ostatnio waze co 5, przeglady techniczne co rok, szczepienia na "inne" co trzy lata ;) I tez wszystko w jak najlepszym porzadku :D Quote
Wind Posted July 6, 2005 Posted July 6, 2005 malawaszka napisał(a)::o to jest Majeczka???? :o Nooo ... a co? Nie jest podobna? ;) Quote
Recommended Posts