Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Adda, Slodkie fotki, ale cos malo widac :lol: Idz jeszcze raz do tego kurnika i zrob kilka porzadnych fot, takich jak robisz leosiom :lol: Widze, ze o zarciu mowicie. To ja mam offowe pytanie o jedzeniu ;) Od tygodnia przestawilam swojego psa na gotowane. Pies wazy 2.5 kg, a dzienna dawke zarcia ustalilam na 10% wagi. Chyba robie cos nie tak, bo po tygodniu ewidentnie suka przybrala na wadze i juz wkrotce bede miala upasla swinie kanadyjska :lol: Doradzicie cos? Czy mam dalej ja tuczyc? :roll: Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 A może to prosta dziołcha i konsumuje takie dajmy na to wróble? :hmmmm: Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wind, pytasz się, jak karmić yorka w galerii... leonbergerów? :roflt: Quote
Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 asher, Pytam tutaj bo wiem, ze spotkam madrzejszych od siebie 8) :D Quote
Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Chociaz wiesz asher ... chyba masz racje ;) Zaraz przyjdzie adda i powie, ze wiadro trza dac, a nie 250 gram :lol: Quote
Alicja Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='asher']Wind, pytasz się, jak karmić yorka w galerii... leonbergerów? :roflt:bo Wind zapałała miłością do leośków/przecież Adda miała jechać na zlot yorkofiołów z leonkami , nie pamiętacie :o to takie troche większe yorki/ Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Wind napisał(a):Zaraz przyjdzie adda i powie, ze wiadro trza dac, a nie 250 gram :lol: Noooo, taka dietę odchudzającą to ja chętnie zastosuję :megagrin: BTW czemu właściwie odstawiłas suchą? A tak serio - jesli Maja tyje, to wyjścia masz dwa - zmniejsz dawkę, albo zwiększ ruch. Co stosujesz jako wypełniacz? I jakie mięso dajesz? Quote
Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 asher, Zmienilam na gotowane bo sie w necie naczytalam o karmach, ich produkcji i o tym jak to w krajach, gdzie karmy przemyslowe stosuje sie od wielu lat spadla dlugosc zycia psow i kotow :( Co do zarcia to daje "ekologicznego" ;) indyka (30% zarcia), a reszta to ryz i warzywa, oraz witaminy. Zapotrzebowanie malego yorka na kalorie to ok. 300/dzien. I tak jakos mi wyszlo, ze dzienna dawka to 0,2 - 0,25 kg. Jednak od jutra spadnie do 0,15 kg bo cos mi sie ta dieta rozpasana robi ;) Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 [quote name='asher']A tak serio - jesli Maja tyje, to wyjścia masz dwa - zmniejsz dawkę, albo zwiększ ruch. Mimo posiadania lełonów zgadzam się z przedmówczynią :D Wydaje mi się, że mechanizm jest taki sam u każdego psa (i człowieka :lol: ). Wind, fotki są dramatyczne, bo robione przez podwójną siatkę :roll: Na dodatek komary żarły i jakieś krzaki mi w ten... no... właziły :lol: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 [quote name='Wind']Jednak od jutra spadnie do 0,15 kg bo cos mi sie ta dieta rozpasana robi ;) Uhhh... Wind, to żebyś z torbami nie poszła :lol: Quote
Ka-ka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 hihihi......mój po zjedzeniu 0,15 kg karmy zastanawia się czy w ogóle coś dostał :hmmmm: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Ka-ka, tam gdzieś wcześniej są te kuraki :D Quote
Ka-ka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 :iloveyou: dzięęęęęękiiiiiiii :calus: ale śliczniaste :D ja myślałam, że one żółciutkie, a tu takie pstre śmieszne :D:D:D i grzebyczki już rosną. no ja nie mogę normalnie :lol: jak się da, to więcej, plissssss :multi: ja tam do Ciebie przyjadę i sąsiadowi wszystko wytłumaczę :lol: Quote
PIKA Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 malawaszka napisał(a):inne ptoki jeść :evilbat: :lol: wpadnij do Addy ona ma jakies problemy z gołebiami sąsiada :evilbat: Wind napisał(a):asher, Zmienilam na gotowane bo sie w necie naczytalam o karmach, ich produkcji i o tym jak to w krajach, gdzie karmy przemyslowe stosuje sie od wielu lat spadla dlugosc zycia psow i kotow :( . A widzialaś filmik z doświadczeń na psach które robia firmy produkujące karmy :( Na Żywieniu ktoś dał linka :( Wind napisał(a):Co do zarcia to daje "ekologicznego" ;) indyka (30% zarcia), a reszta to ryz i warzywa, oraz witaminy. Indyk jest tłustawy, a ryz potrafi psa "rozdmuchać" Możesz spokojnie dawać chudą wołowinkę, albo cielecinkę. Masz małego psa to nie zbankrutujesz na zakupach mięsa :lol: Ja odstawiłam ryż, a za to zwiększyłam ilość warzyw, a żeby sucz mial jakies zboża to dodaję otreby pszenne :wink: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 [quote name='PIKA']wpadnij do Addy ona ma jakies problemy z gołebiami sąsiada :evilbat: No, mam obesrany podjazd do garażu :roll: Możesz spokojnie dawać chudą wołowinkę Ha ha :evilbat: Już raz Wind dała wołowinkę z Tesco, to mało się Majka nie przekręciła :( Quote
PIKA Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='adda'] Możesz spokojnie dawać chudą wołowinkę Ha ha :evilbat: Już raz Wind dała wołowinkę z Tesco, to mało się Majka nie przekręciła :( A kto to kupuje mieso w hiper i supermarketach? :o Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 PIKA napisał(a):A kto to kupuje mieso w hiper i supermarketach? :o Ja kupuję w Tesco na Połczyńskiej :D Tam można 8) Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):PIKA napisał(a):A kto to kupuje mieso w hiper i supermarketach? :o Ja kupuję w Tesco na Połczyńskiej :D Tam można 8) najlepsze mięso jest w makro i w realu,- Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Wojtecki napisał(a):najlepsze mięso jest w makro i w realu,- W makro i owszem, a do reala mam daleko :roll: Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):Wojtecki napisał(a):najlepsze mięso jest w makro i w realu,- W makro i owszem, a do reala mam daleko :roll: no widzisz, zawsze jest jakaś alternatywa :wink: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Wojtecki napisał(a):no widzisz, zawsze jest jakaś alternatywa :wink: Tyle że ja mam problem, bo w makro hmm... nagle okazuje się, że ja dużo rzeczy potrzebuję :lol: Quote
Wojtecki Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 adda napisał(a):Wojtecki napisał(a):no widzisz, zawsze jest jakaś alternatywa :wink: Tyle że ja mam problem, bo w makro hmm... nagle okazuje się, że ja dużo rzeczy potrzebuję :lol: bo w makro jest wiele różnych rzeczy a do tego często w nieco zbiorczych opakowaniach. Ale w skali roku - wyjdziesz na tym i tak do przodu - bo jest taniej 8) Aczkolwiek jednorazowy koszt zakupów jest czasem porażający :D Quote
Wind Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 PIKA, No wlasnie ... eksperymenta z wolowina nam na dobre nie wyszly :( Potem probowalam z wolowina "od chlopa". I rowniez Majka miala jelita pelne gazow i bieguny :( A z indykiem to chcialam dlatego, ze podobno je mniej antybiotykow ... Na pewno wyprobuje zmiane proporcji ryzu do warzyw. No i zmniejsze dawke, bo to zaledwie tydzien, a wazona przed chwila sucz ma juz 2,9 kg, zamiast 2,5 kg :o Coz ... ja sie dopiero ucze, a dietetyk ze mnie zaden :lol: Quote
adda Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Wojtecki napisał(a):bo w makro jest wiele różnych rzeczy a do tego często w nieco zbiorczych opakowaniach. Ale w skali roku - wyjdziesz na tym i tak do przodu - bo jest taniej 8) Aczkolwiek jednorazowy koszt zakupów jest czasem porażający :D Wyobraź sobie, że odnalazłam kiedyś w szafce zgrzewkę koncentratu pomidorowego przeterminowanego 2 lata :oops: :oops: :oops: Quote
Alicja Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='Wind']PIKA, No wlasnie ... eksperymenta z wolowina nam na dobre nie wyszly :( Potem probowalam z wolowina "od chlopa". I rowniez Majka miala jelita pelne gazow i bieguny :( A z indykiem to chcialam dlatego, ze podobno je mniej antybiotykow ... Na pewno wyprobuje zmiane proporcji ryzu do warzyw. No i zmniejsze dawke, bo to zaledwie tydzien, a wazona przed chwila sucz ma juz 2,9 kg, zamiast 2,5 kg :o Coz ... ja sie dopiero ucze, a dietetyk ze mnie zaden :lol:oj Wind , bo ci leonek urośnie :o Quote
Recommended Posts