Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Impresja napisał(a):
powiem wam w sekrecie, że prawdopodobnie za kilka tygodni do podwrocławskiej hodowli znanej z shar pei'ków trafi niebieski chłopczyk thai ridgbeck prosto z Tajlandii!!

SUPER!!!!!! :multi: Fantastyczna wiadomość, może wreszcie thaje zamieszkają w Polsce na stałe :multi::multi::multi:
Pzdr

• 3 weeks later...
Posted

To własnie do mnie przyjedzie wyczekiwany blue-boy Bhathai The ARROWROOT PLANT z samego Bangkoku!:multi:
Wyląduje ( mam nadzieję , że szczęśliwie ) 19 września w Warszawie. Nie mogę się doczekać.Jak już będzie - wstawię galerię jego zdjęc ( od kwietnia - jeszcze w Tajlandii), na razie nie chcę zapeszac.

Posted

Jeszcze dwa dni , a ja już mam "raize-fiber":lol:. Chciałabym , żeby już była sobota ( albo chociaż piatek wieczór -choć na noc zostajemy w Warszawie i żeby było bardziej niezwykle - będziemy spać w klasztorze na Czerniakowskiej).
Nie moge doczekac się normalnego spaceru po lesie z moim "tajusiem" i zaprzyjażnionymi seterami.:multi:

Posted

Własnie dostałam wiadomośc a Bangkoku:multi:. Mój "blue-boy" już jest w drodze na lotnisko, jego wielka podróż sie zaczęła:nerwy: Wspaniale to i pełne napięcia jednocześnie!Tajlandie opuszcza dopiero o 11 wieczorem , a po kontroli wet. o 16 już musi być w boxie.Aw dodatku okazało sie ,że jest za duży do swojego znajomego i ukochanego "domku" , więc będzie jechał w całkiem nowym. Wyjdzie z niego dopiero jutro w Amsterdamie , gdzie "powita "go Unia Europejska i związane z nią procedury...:shake:
Potem juz tylko ok.2 godz. lotu i wielki buziak od nowej pani na lotnisku w Warszawie.:p
Tak bym chciała ,żeby to JUŻ było...

Posted

Uff,
nareszcie w domu! i to z TAJUSIEM, CAŁYM I ZDROWYM!
Fotka jedna , bo zrobiona w pospiechu w drodze do domu ( kiepska , bo takie światlo w interciti).Będzie więcej , obiecuję i zapraszam na www.rhodesian-online .pl, gdzie Tajus od jutra bedzie miał swoja fotogalerię.Teraz ma 7 miesięcy , bo takie sa procedury importu psa z Krajów Trzecich!Wybrany i zamówiony był w wieku 2 mies.(15.04.08) , potem 15 maja wscieklizna , 15 czerwca pobieranie krwi na poziom przeciwciał , wynik z laboratorium wyszedł o.k.( krew Tajusia była w Polsce juz 20 czerwca) , potem jeszcze 3 mies. kwarantanny , no i wreszcie , po dobie lotu i 4 godzinach zmagań z przepisami na polskim lotnisku JEST!:multi:Cały , zdrowy ,śliczny , wesoły i bardzo głodny...
Teraz z pełnym brzuszkiem poszedł spać, jutro zwiedzamy otoczenie...

Posted

Ja jestem "komputerowy tłuk" i po prostu nie umiem wstawiać zdjęc do tekstu:oops: .Nawet awatarka z Tajusiem nie umiem zrobić.
Tajuś jest bardzo grzeczny , jeszcze odsypia podróż zza "drugiej strony globusa":lol:.Odkrył ,że najcieplej jest pod kołdra i do rana nie wystawił spod niej noska.
Ma przepiękną główkę , cały wygląda jak posążek( a jeszcze uwielbia przyjmować takie "pomnikowe "pozy...
Nie mogę jeszcze uwierzyć ,że udało mi się i mam takie cudo-przybysza z dalekiego kraju!A łatwo nie było...:shake:

Posted

Dorota2007 napisał(a):
Ja jestem "komputerowy tłuk" i po prostu nie umiem wstawiać zdjęc do tekstu:oops: .Nawet awatarka z Tajusiem nie umiem zrobić.
Tajuś jest bardzo grzeczny , jeszcze odsypia podróż zza "drugiej strony globusa":lol:.Odkrył ,że najcieplej jest pod kołdra i do rana nie wystawił spod niej noska.
Ma przepiękną główkę , cały wygląda jak posążek( a jeszcze uwielbia przyjmować takie "pomnikowe "pozy...
Nie mogę jeszcze uwierzyć ,że udało mi się i mam takie cudo-przybysza z dalekiego kraju!A łatwo nie było...:shake:

Gratuluję sprowadzenia chłopczyka. Wierzę, że nie było łatwo, ale fantastycznie że wszystko się udało. :multi:
Pierwszy thai jakiego zobaczyłam na żywo był właśnie blue i mam mały sentyment do tak umaszczonych thai.

Impresja napisał(a):
pozwoliłam sobie wstawić zdjęcia ze stronki Doroty. Widać je?

Ja nie widzę :shake:

Pzdr