Weronikaa Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 [SIZE=5]~ :hand: Serdecznie Witam W Galerii Tofiego :hand:~ -----[SIZE=5]:laola:----- Ja jestem Weronika :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie ! A Tofi to mój psiak... ;) TOFI (ur. 30 sierpnia 2007). WĄTEK NA DOGOMANI : TOFI Tofi jest młodym, pełnym życia pieseczkiem. Nie jest rasowy, to kundelek, co w niczym nie przeszkadza, bo i tak jest Najpiękniejszy :loveu: Mogę napisać o nim naprawdę sporo, gdyż codziennie dowiaduję się o nim nowej, pozytywnie zaskakującej rzeczy :cool3: Zacznę tak : wypatrzyłam go na stronce wspaniałej Fundacji Pro Animals. Wpadł mi w oko. Był taki przyjazny... :p Po paru dniach już wylegiwał się na mojej kanapie ;) Zastanawiałam się jak na niego wołać. Wiele odlotowych imion dla piesków zaprzątało mi głowę. W końcu zdecydowałam się na Tofi :cool3: Było to w październiku 2007. Przez cały czas kiedy ze sobą jesteśmy, nauczyłam go wiele, jednak on mnie też nauczył mnóstwa rzeczy. Działa to obustronnie, choć to dziwne, prawda ? :laugh2_2:. Zauważyłam, że Tofuś uwielbia zabawę, kocha jedzenie, bieganie, spacerki oraz czesanie. Imponują mu inne pieski. Jest strasznie łakomy, mądry, szybko się uczy, ale też dość agresywny :razz: Nie trawi rowerzystów :cool3: Gdy jest deszcz bardzo lubi skakać po kałużach... :mad: Wieczorkiem jest przymilny, rano tryska energią. Nigdy się za niego nie wstydziłam. Nie zawiódł mnie. Jest Wymarzonym Psem. Ukochanym Przyjacielem :iloveyou:... Oto Tofi : Mam również dwa chomiczki - Tosię i Śnieżynkę :) Jednak galeria nie będzie o nich - po prostu je przedstawiam ;) TOSIA : [COLOR=YellowGreen]EDIT : 19.06.2009 - Niestety Tosia dziś odeszła Na szczęście nie była chora. Przeżyła prawie 3 lata, co jest niezłym wynikiem :) Była kochaniutka i zżyłam się z nią ;) ŚNIEŻYNKA : [SIZE=5][COLOR=SandyBrown] EDIT 21.01.09 : [COLOR=SandyBrown][COLOR=Purple]Do moich zwierzaczków dołączył Pepsi :), czyli świnka morska. :):) Jest kochany ;) [COLOR=SandyBrown] [COLOR=Magenta]GALERIA BĘDZIE UZUPEŁNIANA I PISANA NA BIEŻĄCO :bigcool::Cool!: !!! [SIZE=7][COLOR=Purple][COLOR=Red]>>~~ [COLOR=DeepSkyBlue]ZaPrAsZaMy [COLOR=Pink]~[COLOR=PaleGreen]~[COLOR=Red]<< -[COLOR=Yellow]-[COLOR=Cyan]-[COLOR=Magenta]-[COLOR=Lime]-:laola:----[COLOR=Yellow]- Quote
Weronikaa Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 [SIZE=5]30 sierpnia 2007 roku urodził się Tofuś ( i jego siostrzyczka Sarka :loveu:) więc... :cool3: ...jutro, czyli 30.08. TOFI MA URODZINKI !!!!! :new-bday: :BIG: :tort: JUUUPIIII :loveu::loveu::loveu::loveu: To już [SIZE=6]ROCZEEEEK :multi::multi::multi: !!!! :lol: [SIZE=5][COLOR=Red]Idzie myszka,idzie konik, żabka,piesek no i słonik. Wszyscy razem z balonami, z najlepszymi życzeniami, bo to dzień radosny wielce- masz już jeden roczek więcej !!! :Rose: [SIZE=4][COLOR=SandyBrown]Dla Mojej Ukochanej Mordeczki, Która Nigdy Mnie Nie Zawiodła I Która Jest Najwspanialsza Na Całym Świecie - [COLOR=DarkOrchid][SIZE=5]Najsłodsze Buziaki I Mizianka :smilecol: [SIZE=6][SIZE=5][COLOR=Plum][SIZE=4][COLOR=SandyBrown][COLOR=DarkOrchid][SIZE=5]:iloveyou::iloveyou::iloveyou: :loveu: [COLOR=Pink][SIZE=6]Dziękuję [COLOR=Blue]Że [COLOR=YellowGreen]Jesteś :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [SIZE=6][SIZE=5] Quote
Weronikaa Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Dziękuję :loveu: I też zapraszam do częstszych odwiedzin w naszej galerii :cool3: Dziś Tofi (oczywiście - w dzień swoich urodzinek - ROCZKU :lol:) dostał wielką kość z wapniem, teraz siedzi i gryzie ją, będąc przy tym wielce uradowany :D mój kochany :p Quote
Weronikaa Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Serdecznie zapraszamy do galerii :loveu: Jutro nowe fotki :cool3: Quote
Ulaa Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Weroniko nie wiedziałam, że masz też takie słodkie chomisie :loveu: Quote
Jade_Natalia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Dokładnie takie same chomiczki kiedyś miałam:cool3:. Ale teraz już nie mam czasu na żadne takie zwierzątko i musi mi wystarczyć pies:evil_lol:. Tofik jest śliczny:loveu: Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Tofisia. Quote
Weronikaa Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Ulaa napisał(a):Weroniko nie wiedziałam, że masz też takie słodkie chomisie :loveu: Myślałam, że wiesz :lol: Prawda, słodkie są obie (z wyglądu :evil_lol:), jednak Śnieżynka ma swój charatkerek... ojj.. i to ostry charakterek ;) Jade_Natalia napisał(a):Dokładnie takie same chomiczki kiedyś miałam:cool3:. Ale teraz już nie mam czasu na żadne takie zwierzątko i musi mi wystarczyć pies:evil_lol:. Tofik jest śliczny:loveu: Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Tofisia. Dziękuję Natalko :loveu: Musisz sobie zrobić trochę wolnego hihihi :D Quote
Weronikaa Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Dzień dobry :cool3: Miło mi bardzo :loveu: A roczek Tofunia przebiega bardzo fajnie :lol: Aha, fotki jutro ;) Quote
Weronikaa Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Wreszcie dorwałam się do kompa ;) ! Wstawiam więc zdjęcia :cool3: : Z wczorajszych urodzin Tofecka :loveu::loveu::loveu: Było super :lol: Tofuś był grzeczny, ułożony, pięknie pozował do fotek, co widać poniżej :lol: : Z urodzinek zdjęć tylko tyle :eviltong: Teraz foteczki z sierpnia :cool3: : zaraz ciąg dalszy... :cool3: Quote
Weronikaa Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Ufff... a więc tyle zdjęć na razie wystarczy :lol: zachęcam do odwiedzin galerii Tofcia :loveu: Quote
Weronikaa Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Hopamy galerię i zapraszamy :cool3::cool3::cool3: Quote
Ulaa Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Wow ile fotek!!! Jakie on miny robi :evil_lol::evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Widzę, że on też lubi sobie pogryźć co nieco :evil_lol:. Piękne zdjęcia, najbardziej podoba mi się, gdy leży na dywanie i ma zamknięte oczka :loveu:. Normalnie beautiful :loveu:. Quote
Ulaa Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 a mnie to http://img389.imageshack.us/img389/4190/obraz067av1.jpg wygląda jak włochaty krokodyl :evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Krokodyl? To przecież łagodne psisko jest, jak mniemam :razz:. Czy to taka wredota jak Amandzia :razz:? Quote
Weronikaa Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Dzięki :loveu: Tofi ma mnóstwo zdjęć, gdybym chciała wszystkie tutaj wstawić, to zajęło by mi to chyba z tydzień... :razz: Tak, Klaudysiaczek, Tofiś bardzo lubi gryźć/podgryzać/przegryzać/rzuć/tarmosić :cool3: Ulaa - te miny są obłędne po prostu ! Nieraz aparatu w rękach nie mogę utrzymać, tak wariuje :loveu: A dziś sobie siedzi grzecznie, choć trochę smutny, bo nie było mnie dziś rano w domu (szkoła.....:-(), a zawsze w wakacje sobie takie waxy robiliśmy i siedzieliśmy u mnie na łóżeczku bawiąc się. A teraz to się skończy, przynajmniej rano ;) Musi się Tofek nauczyć. Oprócz tego moja mama miała wyjazd do dentysty, i też jej w domu nie ma,a Tofi siedzi i patrzy :cool3: Co prawda babcia (gra z nim w piłkę czasami :cool3:) z dziadkiem są (dziadek bardzo komunikatywny w stosunku do psiulka : "Chodź Tofecku do dziadka, porozmawiamy sobie" lub "Tofecku, daj dziadkowi buzi"... :D) ale to nie to samo :p No bo tak : ze mną Tofi robi WSZYSTKO :loveu:, z mamą moją się tuli, głaska, myzia, no i mama daje mu żarełko, z tatą - (tata go czesze) gra w piłkę, goni po ogrodzie, z babcią - (babcia mu smakołyczki podkłada :cool1:), natomiast z dziadkiem - hm.. gawędzi :lol: 30.08 Tofuś miał coś z żołądkiem (akurat w swoje urodziny...:roll:) i nawet wymiotował, ale od razu mu przeszło, także wszystko w porządku. :multi: Quote
Weronikaa Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Ulaa napisał(a):a mnie to http://img389.imageshack.us/img389/4190/obraz067av1.jpg wygląda jak włochaty krokodyl :evil_lol: Ulka, jakież porównania !!! :D:D:D padam z nóg ! :lol: krokodyl... niezłe ! :evil_lol: Klaudysiaczek napisał(a):Krokodyl? To przecież łagodne psisko jest, jak mniemam :razz:. Czy to taka wredota jak Amandzia :razz:? Ojj... wcale nie takie łagodne.. wręcz aż agresorek mały :evil_lol: Quote
Klaudysiaczek Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Hm... Ale ogólnie rzecz biorąc urodziny były udane? Wymiziaj go ode mnie, jako spóźnione życzonka :loveu:. Quote
Weronikaa Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Jaaaasne, udane, bardzo udane ! :loveu: i wyjątkowe, bo pierwsze :cool3: Szkoda, że Sarki w tym dniu nie widziałam.. Ale telepatycznie też jej życzonka posłałam hihihi :lol: Pewnie, że wymiziam ;) Dzięki :p Quote
Recommended Posts