Szamanka Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 No i sami jeszcze raz poczytajcie wszystkie posty w tym topiku.. Jaki się wtedy nasuwa wniosek? - ano taki, że nie ma sensu pozwalać psu na wchodzenie na łóżko. Naprawdę wam to nie przeszkadza? ze względów czysto estetycznych? Moja koleżanka od małego pozwalała swojemu mixowi wilczura spać na swoim łóżku. Wyrosło z niego wielkie bydlę, a jak kiedyś zobaczyłam jej pościel to :o :o Przecież pies jest brudny, tak czy tak. Mimo że wydaje się czysty, to taki nie jest skoro wychodzi kilka razy dziennie na dwór :-? Mój pies lubi spać w przedpokoju, mamy tam ściany pomalowane na biało. Jakieś 2 miesiące temu malowaliśmy ściany. Dzis w miejscu gdzie śpi pies ściana jest po prostu czarna... Śpiąc - mój pies przybiera różne smieszne pozy i czesto śpi np. z łapami na ścianie. Nie ma mowy bym pozwoliła mu wskakiwać na łóżka... Quote
an3czka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 a ja uwielbiam spac z psem! o co chodzi z tymi wzgledami czysto estetycznymi? dla mnie Basco to czlonek rodziny i z tego tytulu w lozku spi. moze w nim przebywac w dzien, oraz w nocy, gdy spie sama. w momencie jak przychodzi maz, pies zlazi i kladzie sie na poslaniu blisko nas. nad ranem siada przy lozku i czeka az sie obudze. dopiero na moje zaproszenie wchodzi i tak w kolko... :) sorry, ale nie dopuszczam do tego, zeby pies byl az tak brudny... jesli szaleje na spacerze w ziemi czy blocie jest myty nie dlatego, zeby lozka nie ubrudzic, ale dlatego, zeby nie byl brudny w ogole. posciel zmiania sie u mnie co 2-3 tygodnie w zaleznosci od potrzeby, wiec nie widze zadnego problemu. julita104 tez jestem zdania, ze on znaczy mieszkanie... :-? pizesz, ze osikal sciane-pewnie pdnosil do tego lape? to przeciez gest dominacyjny u samcow. Quote
julita104 Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 dzieki za odpowiedzi a tak swoją drogą to po co marzena&pako odpowiadasz moim przedmowczyniom?:P to tematy sprzed 2 lat, pewnie juz znalazły rozwiązanie :-) no ja tez myslalam o znaczeniu terenu ale: 1. dlaczego dopiero po 3 miesiacach pobytu suni u nas? 2. jak temu zaradzic? myje tam gdzie osika , spryskuje itp (na biezaco czyszcze bo mala jeszcze czasem siknie, wiec z rozpedu sprzatam wszystko) Quote
an3czka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 moze dopiero teraz poczul sie na tyle dorosly, zeby znaczyc swoje terytorium? albo dopiero po tych trzech miesiacach postanowil byc prawdziwym szefem psiego stada i zamanifestowac to. Quote
julita104 Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 za 2 miesiace straci jajeczka to moze mu przejdzie :-? a do tego czasu osika mi wszystkie sprzety domowe :roll: Quote
an3czka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 kurcze, moze nie bedzie tak zle... :roll: Quote
Szamanka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Względy estetyczne to to, że psa nie traktuję jak siebie - czyli nie kąpię go codziennie, a raz na pół roku..proste. Quote
an3czka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 nie takie proste, bo mialas na mysli chyba higiene. ...co do samej estetyki, to moj pies wyglada bardzo estetycznie w poscieli :lol: :lol: :lol: Quote
Szamanka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 hihihi...no ja nie wątpię, że wygląda estetycznie :P A jeszcze na pewno psina robi anielską minkę, maślane oczka, które mówią:"nie zrzucaj mnie, tam na podłodze jest tak zimno i twardo..miej serce człowieku.." ;) ..a higiena swoją drogą... ;) Quote
an3czka Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 :lol: :lol: :lol: z tym lozkiem to nie jest tak, ze on korzysta z "przywileju" ile wlezie. raz spi tam, raz gdzie indziej... nie musze go zbyt wiele prosic o zejscie 8) Quote
julita104 Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 ja jestem w siódmym niebie jak moje dwa brytany zakopują się w poscieli obok mnie :angel: mała spi ze mną zawsze, piesek prowadzi nocne wędrówki to różnie bywa :-) Quote
Recommended Posts